Jump to content

Al-ilah iddiası


Deizlam

Recommended Posts

3 saat önce, Deizlam yazdı:

Herkese iyi günler ateist ve Müslüman dostlarım hemen hemen hepiniz bu iddiayı duymuşsunuzdur bu konu baya bi kafama takıldı bu iddiayla ilgili Müslüman/Ateist arkadaşlar fikir belirtip yorum yapabilirsiniz

İddia ne?

https://tr.wikipedia.org/wiki/Hübel   bu ise gereksiz bir ayrıntı. Çünkü islam öncesi   ay tanrısına(Hübel) verilen özellikler Allah'a verilen özellikler aynı değil.

 

Ülkücü  kesimin eski Türk tanrılarından biri olan  Göktanrı ile Allah'ı  eş tutması gibi birşey olur bu. :)

Link to comment
Share on other sites

4 saat önce, Deizlam yazdı:

Herkese iyi günler ateist ve Müslüman dostlarım hemen hemen hepiniz bu iddiayı duymuşsunuzdur bu konu baya bi kafama takıldı bu iddiayla ilgili Müslüman/Ateist arkadaşlar fikir belirtip yorum yapabilirsiniz

Merhaba , al ilah değilde al-lah var. O da petradaki putlardan biri. Lat menat uzza putlarından lat putunun erkeği. Arapçadan El-Lat dişi put.  El-Lah ise erkek put. Lat menat uzza ise Al-lah'ın kızları olarak biliniyordu.

En büyük tapınak ona verilmişti. Çünkü en büyük tanrıydı. Sembolü ise dört köşeli taş , yani küp idi. En büyük bereket ve kader tanrısıdır.

Kabe de küp demektir. Kabe taşı , Kibele taşı yada kıble taşı ile birlikte olduklarında ona secde ederlerdi. Çünkü Kibele taşı yada kıble taşı neredeyse oraya dönerek ibadet etmek putperestlerin kuralıydı.

Daha önceden kıble taşı çalındığında insanlar kabeye dönmemeye başlamışlardı. Tabi bugün o kadar ayrıntı bilinmiyor insanlar tarafından .

Çünkü din kitapları ve din derslerinde kabeyi kıble yapan şeyin Kibele taşı olduğunu yazmıyorlar. Kibele taşı , kıble taşı , Kabe taşı , hacerğl esvet , siyah taş. Hepsi aynı kökten gelir. Hatta İslam'ın bazı mezheplerinde namaz kılmak için kıble taşı koyarlar önlerine. O da siyah bir taştır. Tıpkı hacerül esvet gibi.

Hacerül esvet yani Kibele taşı olmazsa Kabe kıble olmaktan çıkar. Kural budur, tavaf edilirken de kıble taşından başlanır dönmeye.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/El-Lât

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

Allah'ın etimolojik kökeni Al-İlah'a dayanır. Arapça'da ve diğer Semitik dillerde Al(El), Aryan bir dil olan İngilizce'deki The takısına denk gelir yani Al-İlah=The God=Tek Tanrı'dır. Ellah'ın İbranice'deki karşılığı Eloah'tır. Al İlah, tıpkı Yehova gibi bir Ay tanrısıdır. İslam öncesi putperest Araplarda en büyük putun adı, Al-İlah'tı. Muhammed'in babasının adı Abdullah, Allah'ın kulu anlamına gelir ve bu durumun en somut kanıtıdır.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...