Jump to content

Recommended Posts

Osmanlı’nın Zaferleri


Osmanlı tarihinde zafer dendiği zaman hep savaşlar akla gelir. Çünkü başka alanda herhangi bir zaferi yoktur. Diplomasi ,bilim , teknik , sosyal devrim gibi hiçbir zaferi bulunmamaktadır. Bu sebeple Osmanlı tarihi anlatılmaya başlandığında ha babam savaş ile başlar ha babam yenilgiler ile sona erer.  
 
Her zaman küçük ve zayıf devletlere saldırıp onların topraklarını işgal etmiştir. Hiçbir zaman büyük ve kendine emsal gördüğü devletlere saldırmamıştır.
 
İstanbul’un fethi dedikleri bile artık kırıntı haline gelmiş yıkılmak üzere olan küçük bir kara parçasını almaktan öte değildir.  


Bugünkü İstanbul Fatih ilçe sınırları kadar bile olmayan bir toprak parçasını almak için bile muazzam bir para harcanmıştır. Bunu zafer diyerek halka yutturmışlardır.  


Ben Türk düşmanı değilim , ben Osmanlı düşmanıyım. Çünkü Osmanlı Türk değildi ve Türklüğü aşağılamıştır.  Hatta Osmanlı müslüman bile değildir.  


Fethettik diye zannettikleri istanbulun yani bizansın bürokratları Fatih tarafından saraya alınmıştır. Ve o zamandan beri Osmanlı bizansın kontrolü altına girmiştir.  


Osmanlı hiçbir zaman kendi sikletindeki devletlere kafa tutamamıştır. İlk denemesini Sırbistana karşı yapmış ve tokatı yemiştir. İkinci denemesini İran’a karşı yapmış ve İran’ın  şamarını yalamıştır üçüncü denemesini Avusturya Macaristan devletine karşı yapmış ve nalları dikmiştir.  


Eğer askeri bir zafer görmek istiyorsanız Alparslan’a bakınız.  Bizansı güçlü olduğu dönemde yenilgiye uğratmış ve kralını bile esir etmiştir. Öyle köy kadar toprak parçası almamış Anadolu’nun kapılarını açmıştır.   


Memlük Türk devletine bakın askeri zaferler orada bulunur.  


Atatürk’e bakın hem askeri hem de siyasi diplomatik bilimsel zaferler devrimler orada bulunmaktadır.  


Osmanlı devleti Avrupa’nın birlik olamadığı bir boşlukta ortaya çıkmış ama bu boşluğu hiçbir şekilde değerlendirmemiştir. Sadece saraya altın gelsin diye bol toprak savaşına girişmiştir. Aynı feodal sistemi Avrupa’dan taklit ederek 600 yıl sürdürmüştür. Yeni bir sistem katmamıştır.  


Osmanlı sosyal alanda bile kağnı arabası sistemini hiç değiştirmeden sürdürmüştür. Halbuki Anadolu coğrafyasında nice medeniyetler Osmanlı sosyal sisteminden çok üstün yaşamıştır. Buna rağmen hiç örnek almamış ve hep geriye gitmiştir.

Bakınız Bergama kırallığı bakınız Efes bakınız luviler...


Şimdiki Osmanlı hayranları beyinleri yıkanmış şekilde yine kelle kılıç hayalleri kuruyorlar.

Sosyal adalet adına bir tek söylemleri yok. Fırsat eşitliği adına birtek eylemleri yok.  


İşte görüyorsunuz çok da açıklamaya gerek var mı , adamcılık , rüşvet ve tehditler ile öne geçme birbirini ezme barbarlığı aynen devam.

Burada lafım siyasi değildir. Söylemem gerekirse akp CHP HDP iyi parti MHP rp bbp aha işte hepsini söyledim hepsi aynı barbar kafanın doğurduğu eniklerdir.  
 

Bu yüzden hepsi Atatürk düşmanı olarak aynı ortak paydada kalıyorlar kavga ettiklerine bakmayın tiyatro seyrediyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...