Jump to content

Recommended Posts

Bilim insanları onlarca yıldır nükleer enerjinin potansiyel yeteneklerini araştırıyor;  Bu enerjinin kapalı bir alanda nasıl depolanacağını bulmak zordu.  Bazı radyoaktif izotoplar uçucudur, toksiktir, korunması zordur ve doğrudan dönüşüm güç kaynağının bir parçası olarak kullanılmaya uygun değildir.

 Ancak diğer izotoplar kararlıdır, nispeten zararsızdır ve uzaktan kumandalı elektroniklere uzun süre güç sağlama potansiyeline sahiptir.  Trityum gibi radyoizotopları kullanan bilim adamları ve mühendisler, düşük enerjili cihazlara güç sağlamak için pratik nükleer piller oluşturmaya başladılar.


 Nükleer Pil Nedir?

 Nükleer pil, elektrik üretmek için radyoaktif element izotop bozunmasından elde edilen enerjiyi kullanan herhangi bir cihazdır.  Nükleer pil, atom pili ve radyoizotop jeneratörü, güç kaynağının nasıl akım oluşturduğunu gösteren birbirinin yerine kullanılabilen terimlerdir.


 Nükleer Piller Nasıl Farklıdır?

 Nükleer piller maliyetleri, kullanım ömürleri, uygulamaları ve işlevleri açısından geleneksel pillerden farklılık gösterir.

 Geleneksel piller güç kaynağı olarak elektrokimyasal reaksiyonları kullanır.  Radyoizotop jeneratörleri, sabit bir enerji kaynağı sağlamak için radyoaktif alfa, beta ve gama parçacıklarının bozunmasından yararlanır.  Bu parçacıklar yayılırken pil sistemindeki elektronları karıştırıp bir akım oluştururlar.

 Nükleer pillerin artan yetenekleri nedeniyle, aynı boyuttaki geleneksel pillerden çok daha pahalıdırlar.  Bu, şu anda nükleer pil araştırması ve kullanımında mevcut olan sınırlamalardan biridir.
 Atom Pilleri Nasıl Çalışır?

 Atomik ve nükleer piller radyoaktif parçacıkların bozunması yoluyla elektrik üretir.  Bazı piller bu çürümeyi ısı üretmek ve ardından termokupllarla hasat etmek için kullanır;  diğerleri termal olmayan dönüşümü kolaylaştırmak için diyot bağlantılarından yararlanır.  Yöntem ne olursa olsun, tüm nükleer piller radyoaktif bir kaynaktan enerji çeker.


 Nükleer Pil Çeşitleri

 Farklı atom pilleri, cihazlarına güç üretmek için farklı sistemler kullanır.  Her türün kendine özgü avantajları, sınırlamaları ve kullanım durumları vardır.  Pil türleri arasındaki farkları anlamak, şirketiniz için doğru teknolojiye yatırım yapmanıza yardımcı olabilir.

https://citylabs.net/nuclear-batteries/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...