Jump to content

Recommended Posts

Kesinlikle uzak durulması gereken kanser yapan maddelerden en başlıcaları şunlardır.

ASETONİTRİL, METANOL, TOLUEN, TETRAHİDTOFURAN , METİLAMİN , DİETİL AMİN , TRİ ETİLAMİN, AMONYAK, NİTRİK ASİT , SÜLFÜRİK ASİT , HİDROJEN PEOKSİT , HEKSAN.

Bunlar çoğunlukla laboratuvarlarda kullanılan kimyasallardır ve kısa sürede metabolik ve hormonal bozukluklara sebep olur. İleriki dönemlerde kesinlikle kanser yapma riski çok artıyor. Çünkü bunlar serbest radikal üreterek DNA yapısına hızlıca karışıyorlar. Bir kısmı ise çok güçlü çözücü özelliğe sahip olduğundan buharları bile  vücuttaki yumuşak dokuyu çözmeye yeterli oluyor.

Bu maddelerin buharları bile vücutta kısırlık yada kadınlarda doğum arızalarına sebep oluyor. Çocuklarınızın hasta veya zayıf dayanıksız doğmasına sebep oluyor.

Bu maddelerden kaçınmak için maske kullanılması şarttır ancak şu korona maskeleri sizi bu kimyasallardan korumaz. Laboratuvarlarda fabrikalarda genellikle bu basit toz maskelerini verirler.

thumbs_b_c_c1fdcfe568fd1f35aae96ea875a6a

Bu kimyasallardan korunmanız için baya bildiğin kimyasal saldırılarda kullanılan şu meşhur filmlrrde gördüğümüz maskeler gerekir. İşte aşağıdaki maske sizi bu kimyasalların buharından koruyacaktır.

1080x720_cmsv2_5c01c985-aef2-53e9-8bad-8

 

Evet yukarıdaki saydığım kimyasalların buharı bile sizi kanser eder . Hatta çıplak ele teması halinde dokuda bozukluklar meydana gelir. Bunu hemen anlarsınız. Ve çoğu zaman da kalıcı hasarlar bırakırlar.

Laboratuvarlarda yukarıdaki tam yüz koruyucu maske neredeyse hiç bir zaman kullanılmamaktadır.

Sebebi ise pahalı olmasıdır.

Arkadaş , neden laboratuvarda korumasız şekilde çalışıyorsun. Senin gençliğini çalıyorlar. İş güvenliği vermiyorsa çalışma.

Sen emekliliğini hastane köşelerinde geçirirken onlar yılbaşına maldivlere gidecekler.

Güvenliksiz ortamda çalışacağına git bulaşıkçı ol. Başka iş yap. Zaten verdikleri para bulaşıkçıdan çok çok fazla değil ki. Değer mi saçma sapan kariyer masallarına inanıp da onların tezgahına düşmeye.

Git ticaret yap  hem daha çok kazanırsın hem de sağlığın yerinde olur.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...