Jump to content

somebody

Recommended Posts

Tırnaklar glikojen adlı molekül zincirinden oluşmuş kemiksi yapıdır. Saç , tırnak , deri,bağırsak ve mide glikojen molekülünün farklı şekillerinden oluşmuştur.
tirnakbakimi3.jpg

Tırnaklarda oluşan tipik sorunlar sararma , beyazlaşma, soyulma veya kırılmadır.

Bunların temel nedeni ilk olarak vitamin eksikliğidir. Eğer ekstra bir tedavi görmüyorsanız başka bir ilacın yan etkisi altında değilseniz tırnaklarınız vitamin eksikliğinden zayıflamıştır.  H ve B vitamin kompleksi tırnağın ihtiyaç duyduğu vitaminlerdir. B vitamin kompleksi dediğimiz B1 ,B2,B5,B6,B12 vitaminlerinin karışımıdır.

Özellikle kış aylarında meyve sebze ağırlıklı beslenme azaldığından vücut yeterli vitamini alamaz. Bunun etkisini tırnaklara da yansıtır.

Sağlıklı bir tırnak için H ve B vitaminleri içeren gıdaları tüketmeliyiz.

Ayrıca fiziki etkilerden de tırnaklar yıpranır. Makyaj , aşırı tırnak kullanımı , tırnak yemek,  yanlış törpülemek ve sağlıksız manikür nedeniyle mantar oluşumu gibi durumlarda da tırnaklar yıpranmaktadır. Bunun için hijyene önem verip nemlendirici ürünler de kullanılmalıdır. Hatta saf zeytinyağı yada badem yağı ile yağlanması daha da etkili olur.

B vitaminleri sadece tırnak değil vücudumuzun diğer fonksiyonları için de gereklidir.

Şu gıdalarda bulunurlar.

IaHL4hpc.jpeg

 

tahıllar, kuru baklagiller, kuruyemişler, karaciğer, kırmızı et, tavuk, balık, sakatat, yumurta, süt ve süt ürünlerinden olan yoğurt, peynir, maya, ıspanak, mantar, brokoli, patates, portakal, limon olarak sıralanabilir.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...