Jump to content

somebody

Recommended Posts

Akne, cildin orta tabakasında bulunan sebum yani yağ salgılayan kanalların tıkanması, şişmesi ve daha sonra bakterilerle inflame olması sonucu ortaya çıkar. Deride artan yağ salgısı ve gözeneklerin tıkanması sonucu siyah nokta (komedon) oluşur. Daha sonra bu komedonlar bakteriler  ile enfekte olur  ve ciltden kabarık kırmızı ve iltihabi şişlikler oluşur. Aşırı büyük olanlar deride iz bırakırlar.

Akne genellikle ergenlik çağında başlar ve otuzlu kırklı yaşlara kadar uzayabilir. Bebeklik dönemine mahsus iyi huylu akne tipi de vardır. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazladır. En sık; yüz, sırt, kol ve göğüs bölgelerinde görülür.

Devamı linkte.

https://www.medicalpark.com.tr/sivilce-nasil-gecer/hg-1729

vLqRitfd.jpg

Son yıllarda yayınlanan makalelere göre aknelerin önemli bir bölümünün nedeni cilt yüzeyindeki yoğun yağ tabakasının, yağ bezi kanallarını tıkaması. Bu durumda yağ bezlerinin salgıladığı yağ, cildin dışına atılamıyor ve sivilce oluşumu tetikleniyor. Bu sorun belli dönem ve koşullarda her insanda gözlenebiliyor. Bazı kişiler genetik olarak sivilce oluşumuna daha yatkın. Kişinin cilt tipi, kullandığı ilaçlar, günlük hayatta maruz kaldığı aşırı stres, hormon düzensizlikleri, uyku problemleri ve normalin üzerindeki cilt yağlanması akneleri meydana getiren sebepler arasında.

https://www.drlidaciteli.com/gecmeyen-sivilcelerin-nedeni-nedir

Ben yüzüme beber şapı denilen şap taşı sürdüm. Tahtakalede kuaför malzemeleri satan bir dükkandan almıştım. Sivilce oluşmaya başlayacakken ıslatıp üzerine sürüyordum iki gün tekrar ile geçiyordu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...