Jump to content

Türkiye'deki Çin Markası Arabalar Nasıldır


somebody

Recommended Posts

2010 yılında Türkiyeye Çin kaynaklı olarak giren Chery marka araçlar fiyat olarak diğerlerinden çok aşağı sayılmaz. Ancak kalite olarak henüz kendini ispatlamış değil.

src_340x1912xchery-turkiye-de-sadece-sat

Görüntü olarak çok modern görünse de içerik açısından değerlendirmek gerekir.

18745_238123768314_7524093_n.jpg

Daha önce de 2010 yılında pikap tarzı taxim modelini piyasaya çıkarmışlardı.  O yıllarda da Türkiye'ye fabrika kurulacak diye sloganlar atarak reklam etmişlerdi. Yine aynı sloganla 2023 yılında satışa sunuldu. Ama fabrika yok onu da belirteyim.

Araç orta kalitede , Avrupa araçlarla rekabet edecek seviyede değil. Zaten bunu beklememek gerek. Fiyat olarak da daha uygun. Ayağımı yerden kesecek yeni bir aracım olsun diyorsanız olabilir.

Yakıtı çok yakıyor. Yaktığı yakıta göre motor performansı düşük.

Daha da önemlisi yedek parçası kolay bulunmuyor. Çin arabası diyerek kolay parça bulurum sanmayın. Bulduğunuz parçaları da alman araçlarından daha pahalıya almak zorunda kalırsınız.

Servis ağı dar. Servisler ilk başta çok yaygın sonra birer birer bırakıyorlar. 2010 yılında da öyle olmuştu. İlk başta hereyere servis açıldı üç dört yıl içinde hepsi kapandı.

Yeni bir araç markası deneyecekseniz ilk önce getiren firmanın siciline bakmak gerekir. Hangi şirket bunun arkasında duruyor. Aksi halde yarı yolda kalabilirsiniz. Ayrıca çin kendi markasının arkasında duruyor mu , önemli olan soru bu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra...

2010 yılında getirdikleri araçlar çok kalitesizdi. Türkiye distribütörünü geçtim Çin'deki fabrikası bile kendi markasının arkasında durmadı. Çoğu Chery marka araç kısa sürede hurdaya çıkarak ayrıldı.

Yedek parçasını bile ithal etmedi Türkiye satıcısı. Özellikle de servis ağı üç beş yılda yok oldu.

Aracı alanlar dolandırıldığını düşündü.

Yedek parçaları da uyumsuz olduğundan kara borsaya düştü. Parçacılar mersedes yedek parça fiyatına sattılar avucuna düşen müşterilere.

Ve artık 2010 yılında getirdikleri araçlardan piyasada neredeyse hiç yok. Elinde olanlar da satamıyor çünkü parça yok. Uzun yolda kalsan kime nereye tamir ettireceksin.

Böyle araçlara her usta el atmak istemiyor çünkü bilinen bir araç değil. Parçası lazım olsa ne zamada bulunur , kaç günde gelir bilinmez bir muamma. Bu sebeple müşteriden fazla geçen günler için park parası talep ediyorlar haklı olarak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...