Jump to content

Sinir Hücreleri Neden Yenilenmez


somebody

Recommended Posts

Canlılık dünya üzerinde 4 milyar yıldan bu güne evrimleşerek devam ediyor. Bu evrimin şartlarını belirleyen en önemli etken çevredir.

Çevresel etkilerin sonucuna göre evrimleşen canlılar bugünkü şekillerini almışlardır.

Ancak günümüz yaşam şekli de mükemmel değildir kusurludur. Ve hala daha çevresel etkilere göre mutasyonlara uğrayıp değişerek ilerlemektedir.

Sinir hücrelerinin yenilenmemesi evrimin varlığına bir kanıttır. Çünkü diğer tüm hücrelerimizin çoğalıp kopyalanması gerçekleşirken beyin gibi çok önemli bir organımızın hücrelerinin yenilenmemesi aslında bir kusurdur. Evrim mükemmelden başlamadı, en basitten başlayarak giderek karmaşık yapılara dönüşmekteyiz. Bu süreç 4 milyar yıldan beri devam etmektedir.

Canlılar ol demek ile olmamıştır.

Sinir hücrelerini yenileyebilen başka canlılar bulunmaktadır. Onların evrim sürecine şartların etkisi başka oldmuştur. Başka canlılarda gerçeleşip de biz de gerçekleşmeyen bu hücre yenilenmesinin temel nedeni bizim evrimimize etkide şartların farklılık göstermesidir.

Gelecekte belki birkaç milyon yıl sonra şartlara göre insan biolojisi de günümğzden çok farklı olacaktır. Belki beyin hücrelerinin yenilenmesi özelliğimiz ileride olabilir. Bu eksikliğimizi giderebiliriz.

 

Link to comment
Share on other sites

spacer.png

evrende ol deyince olan bişe yok.resimde görülen vagus siniri bebeğin beyin dokusunda oluştuktan sonra 2-3 hafta içinde dallanip budaklanip böbrek, bağirsak, kulak, karaciğere, kalbe 1-2 metre filan uzanıyormiş.buralardaki aci, ağri,tadi,sikintiyi  beyne iletiyomus.midedeki reflüyü mesela.ayrica stress hormanlari bu yapiyi yipratiyormus.kortizol filon.stresten uzak durmak gerek.neyse...

yani, öyle dinlerin dediği gibi bir okus pokus yok.ol deyince olan bişe yok.bu da yasamin spontane geliştiğini gösterir.ilk tek hücreli canlıda nöron neyin olmaması bu spontane gelişimin doğal süreçlerde ortaya çiktiğinin bariz kanıtıdır.

Link to comment
Share on other sites

Kurandaki hurafelerin hepsi bilime ters.

Kuran'da insanı mükemmel yarattık sonra bozuldu diyor.

Ama bilim önce basit sonra karmaşık ve daha iyi hale geldik diyor.

Kuran karmaşıktan basite indiniz diyorlen bilim ise basitten karmaşığa doğru gidiyoruz diyor.

Görünen ortada, bilim doğru söylüyor. Kuran yine çuvalladı. Said Nursi müptezeli ve peşindeki teşneler haklı çıkamayacak ne yazik ki. Zaman geçtikce kuran haklı olacak diyordu ya hiç de öyle değil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...