Jump to content

Toplum Neden İkiyüzlüdür


somebody

Recommended Posts

Güzel bir yazı buldum devamı linkte.

https://medium.com/türkiye/toplum-neden-i̇kiyüzlü-ve-kötüdür-153ad69c9321

 

 

İnsanlar kötülüğe iki şekilde destek olurlar: Susarak ya da taraf olarak. Bunu yapmalarının sebebi de ikiye ayrılır; ya korkaktırlar ya da çıkarları vardır. (Bazen de her ikisinin karışımı söz konusudur.)

Susanlar: 1.Korkaklığından susanlar. 2.Ellerindeki çıkarı korumak için susanlar. Bunlar sözde muhalif takımıdır.

Taraf olanlar: 3.Bertaraf olmaktan korktukları için, her zaman güçlü olanın yanında yer alanlar. 4.Sahip olduğunun dışında, yeni çıkarlar peşinde koşan fırsatçılar. Kimlik aidiyeti duydukları harekete körü körüne sadık olanlar ile kimliksiz, ilkesiz, para ve güce tapınan pragmatikler taraf olanları meydana getirir.

Bu dört tür insan içinde çoğunluk birinci gruba dahildir. En kolay yön değiştirilebilecek, organize edilebilirlerse kötülük karşısında en hızlı tavır alacak ama dağıtılırlarsa da en çabuk kaçacak kitledir. İkinci grup, en büyük ikinci topluluktur. Bu iki türden oluşan kitle kötülük ve yozlaşmışlık bakımından daha az tehlikeli olmasına karşın, en korkaklardan ve küçük hesapçılardan oluştuğu için ıslahı zordur. Ortak özellikleri cehalet, kapasitesizlik ve bilinçsizliktir. Kötülüğün sıradanlığı, bu sıradan insanlarda vücut bulur.

İyinin düşmanı kötü değil, düşünce yokluğudur.

Hannah Arendt

Taraf olanlar zalimle zalim olmaya teşne, ilkesiz, namussuz tiplerdir. Kurnaz takımıdırlar. Canlarını kurtarmak ya da zengin olmak için güçlünün yanında dururlar. Ahlakları, kişilikleri yoktur. Leş yiyici hayvanlar gibidirler, gücü azalan putları yıkılmaya yüz tutunca ilk ihanet eden bunlardır.

Bu dört insan türünün önemli bir kısmı kötülük karşısında, korkularının ve çıkarlarının yanı sıra içten içe sevinirler de. Sevinçlerinin bir sebebi “kendilerinin değil başkasının başına gelmiş olması”dır, diğer sebebi ise o başkalarına karşı sinsice besledikleri hased duygusudur.

Link to comment
Share on other sites

Neden aklıma geldi böyle birşey anlatayım.

Akapeye körü körüne muhalif bir şerefsiz tanıdığım vardı. Körü körüne CHP ye tapınırken konuşma sırasında İBB ye torpille girdiğini , partiye üye olup , bir ağaç eyleminde selfi çektirip iş bulduğunu söyledi. Memleketi Sivaslı biri. Bana da akıl veriyordu böyle yap , git bir eyleme yanaş resim çektir , herkes böyle yapıyor diye.

Sonra bu cahil CHPlinin çocuklarının da imam hatipe gittiğini öğrendim.

Dahası da var.

Akapeli başka biri torpille bir akp belediyesine adam soktu diye arkasından demediğini bırakmadı.

Ama sonra bu şerefsiz kendi karısını abisini ve kendi gibi seviyesiz arkadaşını da torpille İBB ye soktu.

Sonra cumaya gider , orucunu tutar ,sorsan en dürüstü kendisidir. Toplumda bu alçaklardan çok var. Akp de seçmen ve üye açısından bu ikiyüzlülükten uzak değil.

İşte bu şerefsizce ikiyüzlü davranışa hipokrasi diyorlar. Ben toplumların ikiyüzlülüğü olarak Türkçesini yazdım.

 

Link to comment
Share on other sites

Örneğin Arabın allahı Filistinli kullarını unuttuğu gibi daha dünyanın çok yerindeki kullarını unuttu. Buna rağmen bu insanlar mevcut siyasi güç sisteminden menfaatlenmek için iki laflarından biri allah yada tanrıları olmaktadır.

Bana neden sürekli din allah eleştiriyorum diye kızabilirsiniz ama günlük hayatta kanıksadığımız bir şey var. Dinciler her iki laflarından biri dinleri allahlarıdır. sabahtan akşama kadar beynimizi ğtilemektrn başka birşey yapmıyorlar.onlara da cevap verme hakkımı kullanıyorum.

İşte toplumun ikiyüzlülüğünü onların yüzüne söylemek gerekir. Özellikle de dinciler arasında bu ikiyüzlülük daha fazladır.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

Sürekli olarak çocuklar üzerinden duygu sömürüsü yapıyorsunuz ya, işte 250 bin insan çoluk çocuk bebek , yaşlı , genç demeden siyasetin ahlaksızlığı nedeniyle depremde bir gecede öldü ya ...

 

Hadi sesinizi duyamadık. Kader diyip geçtiniz.

Ama var yaaaa, Filistin diye iyi bağırdınız , iyi enerji attınız meydanlarda ..mitingler yaptınız ellafü agbaeaar ..diye çığlıklar atıp inlettiniz ortalığı neydi  breh breh...

 

Neden ki?

 

Nasıl olsa amacınız sadece şov yapmaktı. Çocuk sevginiz de zaten ticaret için. Sadece reklam amaçlı. Parasını bulana kadar seversiniz çocuklarınızı bile.

 

Ya çok salaksınız yada tam bir ikiyüzlüsünüz.

 

Dünyayı titretiyormuşlarmışmış..hass..tir oradan ..sizin ikiyüzlülüğünüzden çok korkulur ama.

 

Cesaretiniz sadece zayıflara karşıdır. Yoksa dünya sizi tikinde oynatır.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...