Jump to content

Recommended Posts

Bir balın gerçek mi sahte mi olduğu gözle bakarak veya tadarak anlaşılmaz. Mısır şurubu ile çok az miktarda balın karıştırılmasıyşa sahte bal elde edilir.

Gerçek bal kristallenmez diye bir şehir efsanesi vardır. Bu sadece söylemden ibarettir. Gerçek bal da kristallenir , sahte bal da kristallenir.

Balı kaynatırsan kristallenmez.

Bal şirketleri çiftçiden topladıkları balları bir kazanda karıştırıp kaynatırlar böylece farklı ballar birbirine iyice karışır.

Bal esansı var mıdır?

Evet bal esansı bile piyasada vardır.

Mısır şurubu Türkiye'de serbest mi?

Evet serbest.

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Sadece laboratuvarda anlaşılır.

Marketlerdeki bal miktarına bakarsak türkiyede bu kadar arıcılık var mı?

Sanmıyorum.

Türkiye'de yıllık 120 bin ton bal üretiliyor. Bu veriler çiftçiden gelen. Bu veriyi piyasadaki satışa sunulan bal ile kıyaslamak gerek.

Sadece bal olarak değil , bunun tatlılara bisküvilere konan kısmı da var.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...