Kovulmuş Üye Konu tarihi: 16 Ocak Report Paylaş Konu tarihi: 16 Ocak Bir balın gerçek mi sahte mi olduğu gözle bakarak veya tadarak anlaşılmaz. Mısır şurubu ile çok az miktarda balın karıştırılmasıyşa sahte bal elde edilir. Gerçek bal kristallenmez diye bir şehir efsanesi vardır. Bu sadece söylemden ibarettir. Gerçek bal da kristallenir , sahte bal da kristallenir. Balı kaynatırsan kristallenmez. Bal şirketleri çiftçiden topladıkları balları bir kazanda karıştırıp kaynatırlar böylece farklı ballar birbirine iyice karışır. Bal esansı var mıdır? Evet bal esansı bile piyasada vardır. Mısır şurubu Türkiye'de serbest mi? Evet serbest. Gerçek bal nasıl anlaşılır? Sadece laboratuvarda anlaşılır. Marketlerdeki bal miktarına bakarsak türkiyede bu kadar arıcılık var mı? Sanmıyorum. Türkiye'de yıllık 120 bin ton bal üretiliyor. Bu veriler çiftçiden gelen. Bu veriyi piyasadaki satışa sunulan bal ile kıyaslamak gerek. Sadece bal olarak değil , bunun tatlılara bisküvilere konan kısmı da var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountGiriş yap
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now