Jump to content

somebody

Recommended Posts

Anadolu insanı uzunca bir süre halifelik dönemi yaşadı zamanında. Ancak halifelik döneminde yaşam bugünkü laik dönem kadar kolay değildir.  


En başta halifelik döneminde elektrik yoktu ve günümüzde 1 saatte yaptığımız işleri o zaman bir günde yapıyorduk.  


Doğru düzgün hiçbir tedavi yöntemi yoktu. İnanır mısınız halifelik döneminde insanlar grip oldukları zaman iyileşmek cami  hocasına gidip kendilerini okutup üfletiyorlardı. Ve tabiki iyileşemedikleri zaman da grip yüzünden ölüyorlardı.  


Halifelik döneminde vitamin yoktu , bu kadar çeşitli yiyecekler meyveler ve çikolatalar yoktu. Çocuklar vitaminsiz kalıyor ve bu yüzden zekaları gelişemiyordu. Halifelik döneminde market Pazar yoktu. Ancak kasabalarda yılda bir kere panayır kurulurdu. Market Pazar tamamen yılda bir kez olurdu.


Halifelik döneminde analar çocukları sağlıksız koşullarda doğuruyor ve çoğunluğu da ölü doğuyordu çünkü halifelik döneminde hastane yoktu.
 
Halifelik döneminde evlerde musluk yoktu , su içmek için uzaklardaki çeşmelerden testiler ile evlere su taşımak zorunda kalıyordu. Halifelik döneminde bu sebepten bir çok sokak çeşmesi bulunur. Evlere musluk takmak yasaktı.


Halifelik döneminde evlerde tuvalet yoktu çünkü evlerde su yoktu. Tuvalet için evin dışına kazılmış bir çukura gidilir orada tuvalet ihtiyacımız giderilirdi. Ancak bu sağlıksız ve tehlikeli yöntem yüzünden bir çok salgın hastalıklar olurdu.  


Halifelik döneminde salgın hastalıklar çok olurdu. Çünkü olanaklar kısıtlıydı.Salgın hastalık çıktığı zaman tedavi olmak yerine dualar edilirdi. Tabiki de salgın geçmez ve birçok insanı çocuğu ölüme mahkum ederdi.


Atatürk halifeliği bu nedenle kaldırdı. Ve halifelik yerine laiklik getirdi. O günden sonra ülkede bolluk başladı ve sağlıklı çocukların sayısı arttı. İnsanlar fakirlikten kurtuldu.


Günümüzde de halifelik isteyenlerin sayısı arttıkça fakirlik de artıyor. Hatta toplu ölümler artıyor. Bakın depremler nedeniyle yüzbinlerce insan ölüyor. Çünkü halifelik cehaleti getirmek istiyor.  


İnsanlar cahil kalınca yaptıkları binalar da çürük ve dayanıksız oluyor. Yaptıkları işler bozuk ve kötü oluyor. İşte bütün bunların cezasını halife çekmiyor , sizler bizler çekiyoruz.  


İşte tüm bu nedenlerden dolayı Cumhuriyet ve laikliğe sahip çıkalım.

Laiklik insan hakları demektir. Bizi insan gibi yaşatır  
 
 

Link to comment
Share on other sites

Ülke dindarlaştıkça kötülükler daha da artıyor. Bebek bezi bile çalıyorlar , market soyuyorlar, para için soyunuyorlar , yan baktın kavgaları artıyor, özellikle tesettürlü kadınlar arasında ahlaksızlık artıyor, uyuşturucu madde kullanımı hergün tırmanıyor.

Çünkü İslam dini insan doğasına uygun değil. İnsanlar istemiyorlar. Akla mantığa hitap etmiyor. Allah öyle istemiş demekle olmuyor inanmıyorlar. Muhammed'e yaranmak için yaşanmaz ki bunu artık çocuklar bile söylüyor.

Ben başörtülü din öğretmenleri ile kaçkere yattım kalktım hiçbiri artık umursamıyor. Öyleyse niye inat  üzerine inat ediyorsunuz ki.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...