Jump to content

Recommended Posts

Hep tercih edilmesi gereken bölümleri yazıyorlar ben de tersini yapayım dedim.

Öncelikle üniversitede seçilen bölüm meslek değildir bunu unutmayın.

Fen edebiyat kimya fizik matematik bioloji Türkçe ve edebiyat bölümleri ve bunların mühendislik bölümleri

Çünkü iş sahası yok. Bu bölümleri okursanız sonradan ek olarak okumanızı öneririm. Kimya alanında iş bulmak Türkiye gibi ülkelerde risklidir. Kısa süre sonra maruz kaldığınız aşırı kimyasallar nedeniyle alerjik hastalıklarınız olur. Sağlığınız bozulur. Özellikle bayanlarda kısırlık erkeklerde iktidarsızlık sorunları çıkartır.

Zaten Türkiye üreten ve geliştiren bir ülke değil. İthal eden ve satan bir ülkedir. Kimya ,fizik ve matematik okuyanların çoğu pazarlama bölüminde çalışırlar. Yani meslek olarak seçtiğiniz bölüm ile alakasız çalışırsınız.

İktisat işletme , bilgisayar bölümleri

Piyasada çok sayıda var. Özellikle bilgisayar konusunda iş dünyası daha ucuza eleman çalıştırmak için üniversite mezunu tercih etmiyor. Özel kurslarla anlaşma yaparak oradan ucuza elaman temin ediyor.

Ticaret , uluslararası ilişkiler ve siyasi bilimler

Bir hayale kapılıp asla bu bölümleri okumayın. Bu mesleklere diploma aranmaz. Paran çoksa oku , paran yoksa yaklaşma bile.

Felsefe, sosyoloji,piskoloji

İşletmelerde insan kaynaklarından başka bir yerde çalışamazsınız.
Felsefe ve psikoloji zaten kimin umurunda.

Hukuk

Fıkra bu kadar.

Uçak Mühendisliği,uzay mühendisliği, genetik mühendisliği

Teknoloji Üzerine Hayal Kurmayın çünkü bu işler para ister. Tarla satıp da teknoloji işi yaparım hayallerine kapılmayın. TV de yapılan reklamlara kanmayın. Onların hepsi kurgu. Hepsinin arkasında bir sponsor var.

Bu işleri yapmanız için bir kartel kapitalist şirketin içine girmeniz gerekir. O kapının dışında bir hiçsiniz.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

İllaki üniversite okumak zorunda değilsiniz. Bu tamamen ülkemizde ticarette. Birileri iyi para döndürür üniversite üzerinden. Ev kiraları , yeme içme turizm basım yayın dersane gibi sektörler köşeyi dönerler. Sanmayın siz birey olun diye değil...

En iyi nedir?

 

Lise çağında yapmak istediğiniz işe çoktan karar vermiş olmalısınız. Özellikle de babadan gelen bir meslek varsa çok daha idealdir.

Hangi mesleğin olduğu çok da önemli değil. Buna kafa takmayın.

İşinizi iyi yapmak için önce bilen birinin yanında çalışın , varsa meslek kurslarına gidin. Devlet okulları fasa fiso. Dedim ya ticaretten öte değil.

Sonra isterseniz kendi işletmrnizi açın yada birinin yanında devam edin.

Çok lazımsa üniversite okuyun ama acele etmeyin çünkü Türkiye'de bir katkısı olmuyor size.

Üniversite okumadan önce dil öğrenebiliyorsanız öğrenin. Bunu size şu yararı olacaktır , işinizi düzgün öğrenmek için yabancı ülkelerde eğitim staj gibi alanlara girişmeniz çok önemlidir.

Zaten yabancı dili de yurtdışında öğrenin.

Bunları yaparsanız üniversite okumaya da çok gerek kalmaz. Zaten öğretilenlerin çoğu boş laf. Laboratuvar yok doğru düzgün kağıt üzerinde formül çevirmek kimseye birşey öğretmez.

Sizi gaza getirmek için üniversiteleri ayrıcalık gibi anlatırlar. Onlara bir hava katarlar. Sakın aldanmayın. Tamamen sektörel ticari bazlıdır.

Bugün devletin en baba kırımları diye anlatılan ASELSAN roketsan Tübitak seçme üniversiteli proflarla doludur ama sonuç bu işte.

Manita bulmak için atılan yalanlara inanmayın. Kabiliyeti olan her yerde manita bulur. Üniversitenin bununla bir ilgisi yok😁

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...