Jump to content

Recommended Posts

Zihinsel sorunları yücelten başka bir din var mı? Elbette var, hedefim İslam değil tüm dinlerdir.Ancak içinde yaşadığımız toplumun genel düşüncesine etki eden en büyük faktör islamdır. Bu yüzden İslam'ı eleştiri tahtasına koyacağım.

Çaresizlik, ölüm korkusu, mutsuzluk, sürekli ağlama, kendini sürekli kusurlu hissetme,hep af dileme, kendini aşağılama, başkasıyla alay etme..

Say say bitmez.

Bütün bunların üzerine cehennemde yanma, cinler , zebaniler, kabir azabı, mezarlık yılanları , ruhlar , şeytan, karabasanlar gibi absürt karakterleri de eklersek içinde bulunduğumuz toplumun ne kadar felaket düzeyde olduğunu anlarız.

Daha da ileri boyutlardaki zihin bozuklukları olan  meczupluk , cezbeye gelme gibi durumları daha da yücelten bir dinin insana nasıl bir rehber olabileceğini düşünüyoruz?

Hatta kantarın topuzunu dahada kaçırıp genetik etkilerle zihinsel engelli doğanları da evliya olarak gösterme çabasına giriyoruz.

Sırf allah kötü yarattı kusurlu yarattı dememek için onlara evliya ve sırlar sahibi insanlar gözüyle bakmaya çalışıyoruz. Onlar ne sırlara sahipler diyerek yüceltiyoruz. Belki analık babalık iç güdüsünden yapıyoruz. Veya belki de bende kusur yok çocuğumda da kusur olamaz kibiri ve toplumun alaycı baskısı yüzünden bir kaçış yolu olarak seçiyoruz.

Din insanlara ve topluma kendini aşağılamayı öğretir.

Din olayların ve gerçeklerin üzerini örterek algıları yanıltır.

Din imsnaların birbirine saldırı silahıdır

Din insaların birbirini aşağılama refleksidir.

Şimdi de dinin yerini seviyesiz TV programları almaktadır. Esra Ceyhan , müge anlı, Zuhal topal üçlüsü bu seviyesizliğin en ikonik karakterleridir.

Bunların dışında sırf reyting uğruna şiddet , gerilim ve öfke yayan dizilerin engellenemez yükselişi toplumu daha da rezil hale getirmiştir.

Dincilerin ve kapitalistlerin Yarattıkları zombiler sonunda kendilerini yiyip bitirecektir.

Amerikan filmlerini diğerlerinden ayıran önemli bir özelliği vardır. En geç 50 yıl sonra gerçek olurlar. İşte bu zombi filmleri de toplum üzerinde yapılan bu çıkar deneylerinin yarattığı insanların en sonunda sistemi yok edeceğini vurgular.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...