Jump to content

Ateistler Bir Üst Organizasyona Sahip Olmalılar

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

9 saat önce, Bayram Tatili yazdı:

Sanırsam alakasız bir başlığın altına yorum yapıyorsun bu soruna cevap şu konuda verildi zaten;

Peki ya Allah Varsa?    

Eğer Allah varsa Muhammed'e ve diğer Arap sulalesine vahiy gönderdiği gibi bana da vahiy gondermelidir.    

İyi ama o zaman imtihan bozulur biz imtihan oluyoruz.    

Peki imtihan diyelim , ama Kuran'da diyor ki onlar görseler de inanmazlar. O zaman Allah'ın bizimle de vahiy yoluyla konuşması imtihanı bozmaz çünkü Allah zaten seni inanmamaya göre programlamis demektir.   

Arap sulalelerinin bizden ne farkı var ki onlara gelen vahiy bize bir türlü gelmiyor?    

Muhammed özel yaratılmış diyelim ki, bu durumda Allah haksızlık yapmış oluyor. Özel yarattigi insana verdiği emirleri bizim gibi sıradan korumasız kişilere de emrediyor. Üstüne üstlük ona imtihanın cevaplarını da vermişken bize sabır diyor.    

Diyelim ki onların Allah dedikleri varlık evrenin kendisidir. AA bak böyle söyleyince haklı oluyorlar sanki. O zaman neden Araplar gibi yaşamak zorunda birakiliyoruz. Neden onların yedi sulalesine övgüler duzmek zorundayız ve neden  hep onların bedevi rituellerini kabul edip uygulamak ile yukumluyuz.    

Her açıdan Allah zirvadir.

Neden alakayı kuramadın ?cinlerin ve meleklerin varlığını yok saymışsın bende ona istinaden yazdım

• 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Ateistler CHP yi kendilerine yakın bir organizasyon olarak görmemelidir. CHP tamamen hiçbir hukuk gözetmeksizin kendi çıkarına siyaset yapan bir oluşumdur.

Ateistler öncelikle kendi ekonomik birliklerini kurmalı ve güçlendirmektedir.

Müslümanlar gibi değil , hiçbir siyasetin maşası olmadan , hiçbir yerden fonlanmadan varlığımızı güçlendirmek zorundayız.

• Like 1

Ateistlerin bir araya gelebilmesi için öncelikle haklarının yasalarca korunması gerekir. Yanlış bilmiyorsam mevcut yasalar inanç özgürlüğünü korusa da hiçbir dine inanmayan kişiler bu kapsama girmiyor. Bu konudaki bilgim güncel olmayabilir, o yüzden hatam varsa düzeltebilirsiniz. 

Hadi yasaları geçtik. İnsanlar iş hayatlarında, sosyal hayatlarında ateist olduklarını hiç çekinmeden söyleyebiliyorlar mı? Yoksa bunu birileri duyarsa başıma bir şey gelebilir endişesi için müslüman numarası mı yapıyor?

Ben çalıştığım yerde bir kere bir adamın tehditleri karşısında "senden de korkmuyorum, abilerinden de korkmuyorum, allahından da korkmuyorum" dedim. Adam beni ateist görüntüsü altında saklanan kökten dinci olmakla suçlayıp şikayet etti. Ona da yeterince dindar olmadığı için baskı yapıyormuşum. Vay arkadaş...    

1 saat önce, Mantılı yazdı:

Ateistlerin bir araya gelebilmesi için öncelikle haklarının yasalarca korunması gerekir. Yanlış bilmiyorsam mevcut yasalar inanç özgürlüğünü korusa da hiçbir dine inanmayan kişiler bu kapsama girmiyor. Bu konudaki bilgim güncel olmayabilir, o yüzden hatam varsa düzeltebilirsiniz. 

Hadi yasaları geçtik. İnsanlar iş hayatlarında, sosyal hayatlarında ateist olduklarını hiç çekinmeden söyleyebiliyorlar mı? Yoksa bunu birileri duyarsa başıma bir şey gelebilir endişesi için müslüman numarası mı yapıyor?

Ben çalıştığım yerde bir kere bir adamın tehditleri karşısında "senden de korkmuyorum, abilerinden de korkmuyorum, allahından da korkmuyorum" dedim. Adam beni ateist görüntüsü altında saklanan kökten dinci olmakla suçlayıp şikayet etti. Ona da yeterince dindar olmadığı için baskı yapıyormuşum. Vay arkadaş...    

Reklam yapmadan da organize olabilirler. Ateizm din değildir ve tebliğ görevi yoktur . Sadece yetişkin insanların kişisel tercihleri ile seçtikleri bir yaşam şeklidir.

Bu nedenle işyerinde ateistim demeye gerek duymuyorum ama cuma namazı , tesettür yada oruç baskısına karşı haklarını koruyabilmeliler.

CHP li bir trol gazetexi Diamond Temayı KRT ekranlarında eleştiriyordu. Dini yetkisi olmayan hiçkimse İslam'ı eleştiremez bu saygısızlık diyordu. Belli  ki Diamond Temayı izlememiş bile.

Diamond programında diyor ki , ben ateizmi savunmuyorum siz bana şeriatı iyi olarak dayatıyorsunuz bunu kabul etmiyorum diyor. İyi olup olmadığını tartışıyoruz ama siz beni ateist olmakla yaftalıyorsunuz diyor.

Olay bu kadar net.

Ateist olup olmaman önemli değil , şeriata zorlanıp da İslam hoşgörü şeysidir diye yalandan konuşanlar sorundur.

7 dakika önce, somebody yazdı:

Reklam yapmadan da organize olabilirler. Ateizm din değildir ve tebliğ görevi yoktur .

Ben din ve benzeri müesseseler ile mücadele edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. İstersen anti-teist de, istersen başka bir şey. Etiketler anlamsız. Çünkü her insanın ateizmi birbirinden farklı. Ben din ve benzeri müesseselerin insan mutluluğunun başına örülen en büyük çorap olduğunu düşünüyorum.

Amacım ateizmi savunmak değil. Ateizm sadece tanrı inancını reddetmektir nihayetinde. Saçma sapan nedenlerle ateist olmuş, aptal tabir edeceğim sayısız ateist vardır. Sadece şeriat karşıtlığı, din karşıtlığı da yapmıyorum. Akılların uyuşturulması suretiyle var olan tüm kötülükleri kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bu esnada kendilerinin bir eli yağda, bir eli balda. Benim derdim bunlarla. Bu insanların ne sahtekar olduklarını ifşa etmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamak isteyen anlar, istemeyen anlamaz.

Reklam yapmaktan kasıt "tanrıya inanmadığını söylemek" ise bence reklam yapılması da lazım, ama gerekçeleri ile. Türkiye'de ne kadar dinsiz vardır diye sorsan kimse net bir cevap veremez. Kimisi %2 der, kimisi %3. Çünkü insanlar bunu söylemeye çekinirler. Buna da hak veriyorum. (Kim IŞİD'den ölüm tehdidi almak ister ki? Kim adalet bakanınca hedef tahtasına oturtulmak ister?) Öte yandan ne kadar çok insanın dinlere ve boş vaatlere baş kaldırdığını göstermekdikçe insanlar da cesaretlenemez.

Buradan bir eleştiride daha bulunayım. Dinlerin yalan olduğunu bilmelerine rağmen çıkarı için sessiz kalmayı tercih eden siyasetçilere, gerçeklerin üstünü örtmek için aktif çaba sarf eden her türlü sıfata sahip zatlara ve gencecik bir youtuber çocuğun arkasına sığınıp atıp tutanlara: Riyakarlar, sahtekarlar ve korkaklar. Hiçbirinizle aynı safta durmak istemem. 

@somebody Harekete geçilmesi, her alanda faaliyet gösterilmesi gerektiği konusunda sana katılıyorum. Meydanı bunlara bırakıp, halk eninde sonunda bunların gerçek yüzünü elbet görür diyerek hiçbir şey başarılacağını zannetmiyorum. Bak mesela, Avrupa'da Amerika'da neler oluyor... Tüm hükümetler sağ-aşırı sağa doğru yol alıyor. Bu sözde (nispeten) aydınlanmış halklar, toplumca bunca yıl dincilerin inançlarına (zırvalarına) saygılı oldukları için şu anda nasıl kandırıldıklarının farkında bile değiller.

Seküler Hümanist Parti adıyla bir parti kurulsun. Her türlü desteği vermeye hazırım.

• Like 1

Arkadaşlar insanlar ateistler ve inananlar olarak ayrılmazlar. İnsanlar ezenler ve ezilenler olarak ayrılırlar. Sınıfsal bilinç oluşmadıktan sonra kurtuluş yoktur.

işçileri emekçileri asıl savaşı olan sınıf savaşından koparmanın en iyi yolunu burjuva (ateisti ve dinci yobazı ile beraber) kolkola uyguluyor. Şu dinden, bu mezhepten, şu milletten, bu kadın o erkek ne yazıkki hepimiz çalıştığımız yerlerde bunu çok açık ve derin şekilde yaşıyoruz.

Sömürüyü ancak sınıf bilinciyle yenebiliriz. Ateist patronunda dinci patronunda tek dertleri var, hırsızlıkla edindikleri servetlerini kaybetmemek , servetlerini çoğaltmak.

31 dakika önce, hegel yazdı:

Arkadaşlar insanlar ateistler ve inananlar olarak ayrılmazlar. İnsanlar ezenler ve ezilenler olarak ayrılırlar. Sınıfsal bilinç oluşmadıktan sonra kurtuluş yoktur.

işçileri emekçileri asıl savaşı olan sınıf savaşından koparmanın en iyi yolunu burjuva (ateisti ve dinci yobazı ile beraber) kolkola uyguluyor. Şu dinden, bu mezhepten, şu milletten, bu kadın o erkek ne yazıkki hepimiz çalıştığımız yerlerde bunu çok açık ve derin şekilde yaşıyoruz.

Sömürüyü ancak sınıf bilinciyle yenebiliriz. Ateist patronunda dinci patronunda tek dertleri var, hırsızlıkla edindikleri servetlerini kaybetmemek , servetlerini çoğaltmak.

Evet haklısın ateist olup üst sermaye kesiminde işbirlikçi olanlar da var yada ateist olup devletin içinde işkenceci olanlar da var.

Bu nedenle ilk yazımda belirtmiştim , ateizm adına takılmamak gerek , evrensel değerler üzerinde birlik olmak gerek.

• Like 1

• 2 ay sonra...

Ateistler bir üst organizasyona sahip olmalılar. Aksi halde filistinde bebekler ölüyor demekten başka bir söz hakkınız olmaz.

Meşru savunma hakkınızı bile gasp eder bu barbarlar.

Şuan muhalefet denen zavallı siyasetin hali bundan ibaret. Akşama kadar Filistin goygoyu yaptıktan sonra 30 Ağustos kutlamalarında ismail haniye adlı teröristin posteri niye asılmış bunu tartışıyorlar.

Ateistler Küresel düzende de hiyerarşik açıdan ağırlığını göstermelidir.

On 07.01.2024 at 18:07, Hami yazdı:

Senin bahsettiğini  anlamayacak bir şey yok.İnsan ,zekası biraz daha fazla olan ,ilkel ,hayvani güdülerine göre hareket eden  basit bir varlık diyorsun…Bunlar ,insanı  tanımlamanın en avam,en cahil,en kolaycı,en ezik açıklamasıdır.bazıları kendini böyle görebilir ,kendine  yakıştırabilir.onların görüşüdür bilemem.Bu arada canlı bir memeli için,burada fazla vakit geçiriyor, fazlaca konuşuyorsun.Bu kadar basit bir hayat için bu kadar düşünmeye gerek yok.

Bence diğer hayvanlardan kendini çok farklı görme. Görünce zaten olanlar belli. Nerden biliyorsun senden çok daha bilinçli ve büyük canlılar olmadığını? Onlara göre de senin bir karıncadan farkın olmuyor.

On 09.01.2024 at 23:08, Hami yazdı:

En küçük topluluklarda bile olan bu tapınma hissinin sonuçlarını ,sadece çıkar,menfaat kandırılma  gibi sebeplerle basitleştirmek  hem kolaycılık hemde  haksızlık  olur.

Nedenmiş o? Dediklerini ... sebeplerle basitleştirmek hem kolaycılık hemde haksızlık olur demen ne kadar haksız olduğunu göstermemen için yaptığın bir şey.

On 14.01.2024 at 01:18, somebody yazdı:

Diyelim ki onların Allah dedikleri varlık evrenin kendisidir. AA bak böyle söyleyince haklı oluyorlar sanki. O zaman neden Araplar gibi yaşamak zorunda birakiliyoruz. Neden onların yedi sulalesine övgüler duzmek zorundayız ve neden  hep onların bedevi rituellerini kabul edip uygulamak ile yukumluyuz.    

Araplar dünyaya hakim olmak mi istedi acep?

6 dakika önce, ömerr yazdı:

Araplar dünyaya hakim olmak mi istedi acep?

İslam Arap emperyalizmidir, yahudilikten kopyalanmış bir din zaten. Çölde altlarındaki petrol denizini hiçbir peygamber bir mucize gösterip çıkartmamış. Başka geçim kaynakları da yok.

Buna karşın din uydurmuşlar ve bununla para kazanmışlar. Sadece hurmayla deve Çobanlığı ile yürümediğini onlar çok iyi biliyor.

Dünyada elektrikli araçlar ile petrole bağımlılık büyük ölçüde azalırsa Araplar biter.

Pil teknolojisi geliştiği zaman Arapların ne dini kalır ne de allahları.

Bu nedenle Avrupa , Türkiye gibi ülkelere yayılmak istiyorlar. Sinsice , mağdur ediliyoruz numaraları yaparak.

İngiltere'de İslam'a saygı mitingi yapıyorlar. Müslüman kadınlar giyisileri nedeniyle dışlanıyorlarmış , bak sen mağdure hanımlara vah vah.

Edepsiz köpekler kendi ülkelerinde kıyafet özgürlüğü olmadığını çok iyi biliyorlar. İran'da şortla gezemezsin , Afganistanda bir kadın pantolon giyemez. O zaman sesleri çıkmıyor.

Bunların bu yavşaklıklarını tüm Avrupa'ya anlatacak bir organizasyon gerek.

Yaşadığın ülkenin eğilimlerine önce kendileri saygı duyacak. Beğenmiyorsa defolup gidecek doğduğu yere.

• Thanks 2