Jump to content

Recommended Posts

Insan doğası gereği değişmeye çok istekli bir varlıktır. Basmakalıp dogmalar altında uzun süre kalamaz. Değişiklik olsun diye İslam yada dine yönelmiş de olabilir. Ama bu tamamen önceki hayatının dinamik olmayışından ve bir arayış içerisinde kalmasından kaynaklanır.

Yine doğal olarak böyle bir insan değişiklik yapmayı din üzerinden deneyecektir. Çünkü doğal olarak çevresinde en çok provake edildiği ve reklamlarini en çok duyduğu şey dindir.

Şimdi bu aşamayı da geçtik

Evet toplum neredeyse kırk yıldır tarikat cemaat ve siyasal İslam kıskacında yaşıyor.

Ancak huzurlu olamıyor.

Kimse kimseyi kandırmasın , toplumun yüzde yetmisi depresyon ilacı kullanıyor , kullanmak istemeyenler ise ağlama krizi , bunalım , öfke patlamalarıyada derin suskunluk gibi anormal davranışlar sergiliyor. Bütün bunları toplarsan neredeyse yüzde doksan huzursuz bir  toplum yarattı bu dinciler.

Trafikte bile bu huzursuzlugu farkedebilirsiniz. Iki saniye korna çalmadan bekleyemeyen , saygısızca araç kullanan veya yayalar içinde merdivenin başında bekleyip insanların geçişine aldırmayan birçok insan var.

Ev içinde Zaten başlı başına bir bıkkınlık var.

Hani huzur islamdaydi?

Acaba günahlarımız mi çok?

Eskiden yani siyasal İslam'ın olmadığı dönemlerde bu kadar huzursuz değildik. Demek ki İslam'ın olmadığı zaman daha az günah işliyorduk.

 

Aslında İslam'ın huzur konusunda hiçbir katkısı yok. Müslüman oldum kapandım oh çok mutluyum diyen yalama reklamcılar yalan söylüyor yada zaten konaklarda villarlarda haramları helal yapacak güçlere sahipler. Erkekler için zaten her türlü her yol helaldir.

Huzursuzluğun temel sebebi gelisememe ve uzun süre yerinde sayma halidir. Insan değişmek ister. Işte bu noktada aha bir değişim yakaladım diyerek İslam'a sarilanlar aslında kapana kisilip tuzağa düşüyor. İslam bu durağanlık halini daha uzatıyor. Ortaya çıkan anormal durumları da cinci üfürükçü Cevşen muska büyü zikir zart zurt gibi tuhaf eylemlerle örtmeye çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Yalan söyleyerek ve yalan dinleyerek huzur bulmak isteyenler için EVET huzur islamdadır.

Türkiye'deki siyasal müslümanlar dört mezhepten baskasını kabul etmezler. Hatta bu dört mezhep içerisinde akp ye oy vermeyenleri de kabul etmiyorlar.

Ama lafa geldi mi ülkenin %95 i müslüman diyorlar. Nasıl oluyor yani?

Alevileri , Zerdüşt Kürtleri , CHP lileri , HDP ye oy verenleri , caferileri , Şiileri ve diğer dinden olanları , namazı reddedenleri , orucu reddedenleri , ateistleri , alkol tüketenleri  çıkarırsak geriye %95 mi kalıyor. Taş patlasa 1 milyon ya varsınız ya yoksunuz. O kadarsınız.

Yalanları burada patlıyor.

Aynı şekilde dünyada 1.5 milyar müslüman var diyorlar. Hak olmayan mezhepleri çıkartırsak sadece Sünni müslümanlardan sizin siyasete uyanları sayarsak 100 milyon bile etmiyorsunuz.

İşte bir müslüman yalanı daha. 1.5 milyar değil 100 milyon anca varsınız.

Başka huzur bulmak isteyen var mı?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...