Jump to content

Recommended Posts

Cumartesi Halkı


Kuran’da anlatılan hikayeye göre cumartesi Halkı diye bilinen bir topluluk varmış. Bunlar balikcilikla geçinen bir sahil kasabasiymis. Beklendigi gibi  hergun balık tutar ticaret yapar geçimlerini saglarlarmis.


Ama gel gör ki bir peygamber türemiş aralarında. Allah’ın emrini onlara getirmiş. Allah diyormuş ki cumartesi günü balık tutmayacaksiniz ve bana tapacaksiniz. Onlar da saftirik bir halk olarak buna inanmışlar.


Ama hikaye bu ya, Allah’ın canı sıkılıyormuş. Şu insanlarla bir eğleneyim  bakalım diye düşünmüş. Cumartesi günü balık tutmak yasak olduğu için kimse balık tutmuyor ama diger gunler de hiç balık bulamiyorlarmis denizde. Meğer Allah bunları imtihan etmek için bilerek böyle yapmış. Özellikle yasak olan cumartesi günü bol bol balık gönderiyormuş sahillere. Ama ne fayda , allaha inanan insanlar o günün yasak olduğuna inanıp balıkları avlayamiyorlarmis.  
Sonra bakmışlar ki ticaretleri bozuluyor işleri kötüye gidiyor, bir çare düşünmüşler. Havuzlar yapıp cumartesi günü sahile gelen balıkları havuzlara biriktirip ertesi günü avlamaya başlamışlar.  
Allah ise bu davranışa çok öfkelenmiş .Nasıl olur da bu insanlar benimle akıl yarıştırir diye sinirlenmiş. Ve ceza olarak o cumartesi halkını hemen maymuna çevirmiş.  


Hikaye böyle
İmtihana bak çay demle
Bir masal da sen söyle
Ölme eşşeğim ölme
 

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...