Jump to content

Recommended Posts

İslam dayatmasina göre Kabe kutsaldır. Kur'an'ın beled bölümünde anlatıldığı gibi emin belde yani kimseye kötülüğün gelmeyeceği güvenli belde olduguna inanılmaktadır.

Hatta daha ileri giden radikal İslamcilar kabeyi dünyanın merkezi olarak tanıtmaya çalışmaktadırlar. Yıkılırsa dünyanın sonu gelecegine inanırlar.

Kabe daha önceden de birçok kez yıkılmıştır. Hatta İbrahim'in kabeyi bulduğu olay anlatılırken onu kalıntılarından yeniden yaptığı söylenir. Daha sonra aynı yapı birkaç kez daha yıkılmış ve yeniden yapılmıştır. Yakın kaynaklara göre Muhammed peygamber olduğunu iddia etmeden önce Araplar kabeyi kendi elleriyle yıkıl yeniden yapmışlar.

Muhammed'in ölümünden bir süre sonra Muaviye askerlerinin kabeyi manciniklarla yıktığı İslam tarihinde bilinen bir olaydır.

Daha yakın zamanda ise Kabe'de krala karşı çıkan isyanda Arap kralı çaresiz kalarak Fransız askerlerinden yardım istemiş ve Fransız askerleri o kutsal güvenli dedikleri bölgede zehirli gaz kullanarak birçok haciyi öldürmelerine tanık olunmuştur.

Tabiki bu olayla pek gündeme getirilmez.

Gelelim güvenli bir yer mi?

Hac veya umre yapacaklara önceden bildirirler. Cuzdaniniza paranıza sahip çıkın diye. Neden? Kutsal yerse hirsizlik oluyor mu? Demeyin , orası sadece sizin inandiginiz kadar kutsaldır.

Kaçırılan kadınlar da cabasıdır.

https://sorularlaislamiyet.com/kutsal-topraklara-giden-bazi-kadinlarin-oradaki-mafya-ve-ceteler-tarafindan-kacirilip-ahlaksizlik-0

 

Hacc yaparken kadınların Araplar tarafından taciz edilmesi de üstü kapatılan ayrı bir konudur.

Link to comment
Share on other sites

https://www.middleeasteye.net/news/muslim-women-speak-out-about-sexual-assault-mecca

 

Yabancı kaynaklarda da kabedeki taciz gündeme getiriliyor ancak önemli bir nokta var ki bu tacizi bilderecegimiz hiçbir kurum bulunmuyor diyorlar. Araplar kendi ticaret kaynaklarına gölge düşürmemek için bunları görmezden geliyorlar.

Kabedeki taciz olaylarini bu başlık altında yazabilirsiniz.

 

Üst iletide sorularla İslamiyet sitesinde kabedeki ahlaksizlga verilen cevaba bakın , imtihan oluyorlar , diyor.

Umarım birgün sizin karilarinizla imtihan olan Araplara karşı bizden yardım dilenirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Kabe dörtgen bir puttur. Bir köşesine kutsal bir de taş koymuşlar gelen giden okşayıp mutlu olsun diye. O taş daha önce Petra isimli kutsal sayılan bir sehirdeymiş. Tanrıça Kibele nin hatırası.

Zaten Kibele olmuş zamanla kıble deniliyor.

Zamanının insanları o taş neredeyse oraya dönüp ibadet edermiş.

Önce Petra şehrine şimdi ise kabeye dönüyorlar. 

Etrafında 7 kere dönüyorlar. Hintlilerde düğünlerde kutsal bir ateşin etrafında 7 kere dönüyorlar. 7 önemli bir rakam olmalı, diğer rakamlardan onu ayıran nedir , daha özel yapan nedir bilmiyorum.

Suudi prensi Kabenin birebir benzeri bir yapı dikmeyi planlıyor. Devasa bir küp yapı, tek başına bir şehir gibi olacakmış. 

3 saat önce, Kafir İmam yazdı:

Üst iletide sorularla İslamiyet sitesinde kabedeki ahlaksizlga verilen cevaba bakın , imtihan oluyorlar , diyor.

İmtihan diye gecistiriyorsa! kör kütük dindardir. Eğer samimiyse söylediğinde Kabe'nin içinde kendisine tecavüz etseler sesi çıkmaz.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...