Jump to content

Recommended Posts

Evrende  tüm olasiliklar mevcuttur  
 
Şöyle lise çağlarındaki gençlere Allah’ı bilimsel yolla anlatma çabalarına bakalım. Adnan Oktarci yaklaşımlarla bir DNA nın oluşma olasılığı 9999999999 da bir dir. İşte bir tanrınin var olduğuna bu kesin bir işarettir. Hadi inkar edin de görelim.  
 
Evet inkar ediyorum hadi bir görelim.
 
Yine aynı dincilerin çokça söyledikleri diğer bir argüman şudur. İnsan bedeninde her saniye 60 trilyon tepkime meydana geliyormuş. Muazzam bir sayı değil mi evet çok büyük bir sayı.  
 
Sadece bir insandan bahsettik ve sadace bir saniyeden bahsettik. Şimdi bunu tüm evrene genelleyelim. Ortaya çıkacak  olay sayısı sonsuzdur.  
 
Matematiksel ifade ile sonsuz/sayı eşittir sonsuzdur.  
Bu açıdan evrende her saniye sonsuz olay meydana gelmektedir. Ve bunların çoğu her an bir daha tekrarlanmaktadir.  
 
İşte bu noktada canlılık dediğimiz şeyin ortaya çıkması gayet normaldir. Bu kadar sonsuz olay arasında asıl şaşırılması gereken şey canlılığın olmamasıdır.  
 
Havadaki oksijen veya herhangi bir madde atomları her saniye trilyonlarca kez yanındaki atomlarla çarpışmaktadır. Bu çarpışma uygun bir atoma denk geldiginde yeni bir bileşik oluşmaktadır. Sonra bu bileşikler de çevresindeki diğer parcaciklarla sonsuza değin çarpışmaya devam ederek uygun sartlarda yeni molekülleri meydana getirir.  
 
Yani sizin anlayacaginiz gibi evrende bilinç yoktur. Herşey sonsuz denemenin sonucunda oluşmaktadir.  
 
E peki bilinç yok da biz neyiz?  
 
Bizim bilinç dediğimiz durum cevremizden  yararlanma kabiliyetimizdir.  Bu da zaten doğadan gelen bir özellik. Daha önce hiç denenmemiş bir olayı asla bilemeyiz. Evren de aynı bizim gibi sürekli sonsuz deneme ortamındaki olaylar zinciridir.  

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...