Jump to content

Işık var mıdır?


Predictor

Recommended Posts

Işığın görünür olması varlığı için bir kriter değildir. Bir gölge de görünür ve yoktur. Işıktan söz etmek için bir şey gereklidir, madde. Madde olmadan ışık yoktur. Işığı üreten madde ve ışığı alan da maddedir. Işık açık üretimden iletime ve algılamaya kadar mekanik bir süreçdir.

Üretici (madde) – taşıyıcı (mekan) – alıcı (madde) = Sebep - Aracılık – Etki

Madde: Atomların bir kombinasyonu (bir molekül oluşturur) ve her şeyden maddi olan her şey fiziksel bedenler oluşturulabilir - katı, sıvı, gaz ve plazma benzeri maddeler.

Işık bir elektromanyetik dalgadır. Karanlıkta ışığı açtığında oda aydınlanır, oda (mekan) elektromanyetik dalgalar tarafından deforme veya simüle edilmişdir. Elektromanyetik dalga elektrik ve lamba (madde) tarafından üretilir ve oda'da (mekanda) elektronlar ve protonlar tarafından taşınır. Mekan ışığı gözümüze (maddeye) iletir, retinaya nüfuz eder, beyin hücreleri tahriş eder ve bunlar beyinde elektriksel bir dürtü oluşturur (elektromanyetik etkileşim). Bu işlem ışığı görünür kılar.

Dalga: Dalgalar, taşıyıcının (mekanın) titreşimleridir. Dalga yoktur. Dalga tamamen hayal gücünün bir yardımcısıdır. Bir su dalgası da yoktur. Var olan sudur, su sadece şeklini değiştirir!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...