Jump to content

Toplumsal Hareketler ve CHP


somebody

Recommended Posts

Nerede bir toplumsal hareket var orada CHP bitiveriyor. Türkiye’nin başlangıcından bu yana CHP her zaman muhalifleri pasifize etme görevi üstlenmiştir.

Cumhuriyet döeminde kurulan köy enstitüleri CHP li vekillerin kışkırtmasıyla kapatılmıştır. Feodaliteyle işbirliği yapan vekiller enstitüleri kapatıp ardından demokrat partiyi kırmuşlardır.

Efendim yine bakıyoruz dil tarih baskını olayında yine CHP li vekillerin dil tarih fakültesindeki profesörleri mecliste ihbar etmesiyle başlıyor.

Bakıyoruz sağ sol olayları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesi günlerinde CHP yine o bildik feodal devletçi tavrını sürdürmektedir.

Bakıyoruz günümüzde gezi olayları yine %28 oyla bir halt edemeyen sadece herkesin bildiği hırsızlıkları hergün bize anlatan bir CHP nin beceriksizliği üzerine halkın sivil inisiyatif kullanarak iktidara isyan etmesi ardından CHP denen yapının bu olaylar üzerinden siyasi rant devşirmesi.

Chp ye ancak şu şartla inanırım.

1-      CHP li vekiller diyecek ki biz maaşlarımızdan ve emekli maaşlarımızdan feragat ediyoruz. Zaten gelirimiz var biz bu işi vatan için yapıyoruz. Makam araçları kullanmıyoruz hepsini hazineye hibe ediyoruz.

2-      Yolsuzlukların üzerine gitmek istemeyen savcıların evinin önünde eylem yapın , onların kapısının önüne haindir levhaları asın ve bunları sürdürün.

3-      Suç örgütü elebaşlarının neler çevirdiğini ortaya çıkaracak baskınlar yapın ve bununla ilgili kamuoyu oluşturun.

4-      Siyaset mafya ilişkisini sivil toplum ile hareket ederek baskınlar yaparak ortaya çıkarın. Onları otellerde kumarhaneler de rezil edin.

Ancak bu zaman inanırım. Tabiki kendinizden eminseniz..

 

Link to comment
Share on other sites

CHP devletçi faşisttir ama halkçı değildir. Devletin bir kuruşu için vatandaşın canını yakar. CHP her zaman halkı kendinden ayrı görmüştür.

Bakalım bağımsızlık adı altında kakaladıkları akp'nin işi bitti gibi. Şimdi de milli adı altında altılı masayı ittiriyorlar kurtarıcı diye.

Akp ülkeyi öldürdü cenazesini altılı konsorsiyuma havale ediyorlar.

Altı rakamı CHP'nin altı okuna mı işaret ediyor acaba?

Seçimde her zamanki gibi oy kullanmaya gidip bütün partilere oy basıp geleceğim. Ayrım yok bende. Hepsi aynı tezgahın dokuma kumaşı..

Link to comment
Share on other sites

Demek ki CHP nin iktidar olabilmesi için rejimin yıkılması gerekiyormuş anlaşılan ve akp de bunu başardı. Öyleyse CHP cumhuriyet halk partisi değişmiş. Eğer seçilirse Cumhuriyet rejiminin partisi olmayacak.

Ülkedeki bütün sorunları çıkararak akp kendi kendine muhalefetlik yapıyor aslında. Mülteciler bile CHP den daha fazla halkın gözünü açtı.

Vatandaşın 4 yılda bir oy hakkı var. CHP gelmiş her akşam hükümeti vatandaşa şikayet ediyor. Vatandaş da haklı olarak eeeeee napalım şeklinde tınlamıyor.

Kendi makamını ve yetkisini bile koruyamayan bir parti acaba bugünlerde neyin cesareti ile veryansın ediyor , yüksekten konuşuyor.

Kılıçdaroğlu seçildikten sonra en fazla iki yıl şirinlik yapar , sonra siyaseti bırakıyorum diyerek görevi diğerlerine devreder. Sonrası malum.. devlet meselesi, devlet malı , devletin beka sorunu , devletin memurunun düğmesi , devletin hakkı , devletin askeri , devletin memuru , devletin parası, devlete garşı mı geliyonuz... fos fos fas...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 sene sonra...

CHP ye güvenip de kuru kuruya milliyetçilik taslamaya kalkmayın. Sizi akp nin önüne atar da sonra seyreder. Yetmez arkandan konuşur , ama o da öyle yapmasaydı , ama bu da öyle dememeliydi, gibi zırvalarla vicdan yapar.

Baksanıza kılıçdaroğlunu bile dövdüler , CHP seyretti...🤩

Sıradan biri değil senin genel başkanın dayak yedi dayak!!!

Ama CHP seyretti.

Çünkü o aleviydi, Tunceliliydi..

İşte laik CHP içindeki mezhep ilişkileri özeti budur.

Belki akp den daha mezhepçi daha tutucular.

İşte halk bunı değerlendiriyor , kendi genel başkanını bile koruyamayan  ve AKP nin önüne atan bir parti halkı ve seçmeni nasıl korusun , halk bunu değerlendiriyor.

Her şey anket sonuçları ile elde edilmiyor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...