Jump to content

En hızlı büyüyen kara delik bulundu


Entropyy

Recommended Posts

Avustralyalı astronomların liderliğini yaptığı bilim insanlarından oluşan bir ekip, son dokuz milyar yılın en hızlı büyüyen kara deliğini keşfettiklerini açıkladı.

Kara deliğin her saniyede Dünya büyüklüğünde bir alanı yuttuğu belirtildi.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) kara deliği uzayda belirli nicelikteki maddenin kendi içine doğru çöktüğü bir bölge olarak tanımlıyor.

Bu bölgede yerçekimi o kadar güçlü ki ışık da dahil hiçbir şeyin kaçması mümkün değil.

Tespit edilen son kara deliğin etrafındaki ışık halesinin Samanyolu Galaksisi'nin ışığından 7000 kat daha parlak olduğu açıklandı.

Kaynak

Kara delik illüstrasyonu

Link to comment
Share on other sites

  • 11 ay sonra...

Bazı bilim adamları uzayzaman, Big-Bang (büyük patlama), zaman genişlemesi (zamanın uzaması) karanlık enerji, karanlık madde, kara delikler gibi terimler kullanırlar.

Bu terimlerin ortak noktası nedir?

Bunlar kavramdır, gerçeklik üzerinde herhangi bir etkisi yoktur, şekli veya lokalizasyonu yoktur, hiçbir yerde bulamasın veya izleyemesın. Bunlar fikirler ve matematiksel ''halüsinasyonlar'dır''. Sadece ''Allah parçacıkları'' arayışındaki ''big bang'' takipçilerinin dünyasında varlardır.

Evrenin yoktan var olduğu şeklindeki orijinal büyük patlama hipotezi, belçikalı Georges Lemaitre, fizik ve matematik eğitimli bir Katolik kilisesi rahip öğrencisi tarafından ortaya atılmıştır. Lemaitre'in genç yaştan itibaren bu fikirden etkilendiği söyleniyor, bilim ve katolik yaratılış doktrini ile bir teori oluşturmak için.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...