Jump to content

İSLAMDA DOMUZ ETİ HARAM DEĞİLDİR !


zavalli

Recommended Posts

evet...yanlış okumadınız......HARAM DEĞİLDİR....neden ?

MAİDE - 3 : Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı.

etlerini yemek haramdır DİYOR mu ?

HAYIR DEMİYOR....ne diyor ???

bunlarla KISMET ARAMANIZ HARAMDIR diyor....!!! yani FAL bakmanız - ne bileyim - büyü yapmanız...KOCA - KARI aramanız vs. vs....

oke ? nasıl ama ? :D

ayrıca :

TEVRATTA :

Domuz çatal tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır. Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız.” (Yasanın Tekrarı 14:8).

diyor ......

ama kuranda bu NETLİK VE AÇIKLIK YOK !!!! neden ???

çünkü : kuran TEVRATRAN COPY dir...o da kulakdan DOLMA....

ama incilde var ortada ve o dönemin yaygın dinleri bu ikisi....ikisine de HOŞ görünmek LAZIM....YASAK dese NET olarak...hristiyanları KAYBEDECEK.....SERBEST dese - museviler KÜSECEK....

ORTA YOLU BULMUŞLAR.......!!!! bu kadar NET

SoNUÇ: kuranda DOMUZ ETİ YEMEK.....HARAM DEĞİLDİR !!!!

NOT: aslında daha doğrusu.....bunlardan KURBAN olmaz demek isteniyor burada....putperestlerde de - hristiyanlarda da (hindi mesela) islamda da kurban - ADAK vardır.....

özellikle putperestlerde adak adanır - kesilir ve - sonra kalbinden - bağırsaklarından - vs.vs.vs organlarından bakılarak - KISMET - FAL bakılırdı.....

işte bu YASAKLANIYOR aslında bu ayette....yoksa DOMUZU haram ediyorsa - HAMAM BÖCEĞİ yemek HELAL midir ? o zaman HAMAM BÖCEĞİ YİYELİM ? HELALDİR ???

Link to comment
Share on other sites

Zaten Kuran'da açlığa bir çare yok. Sadece yasaklar var. Burnunun dibinde Afrika'da açlık olan bölgelerde insanlar herşeyi yiyorlar.

Kuran'da domuzu yasak etmelerinin tek sebebi ticaridir. Domuz kolay yetişip masrafsız bir hayvan olduğundan o günün ağaları olan deve tüccarlarının işini bozuyor. Piyasayı düşürüyor. Bu yüzden insanlar domuz yemesin de onların develerini satın almak zorunda kalsın diye tamamen ticaret ve tekelleşme adına söylenmiş bir söz.

Balık hakkında hiçbir netlik yok, bitkiler hakkında hiçbir bilgi yok. Kuşların eti yenir mi hiçbir bilgi yok. Bir de şarap var yasakladığı , ama temiz içecek , temiz su hakkında hiçbir bilgi yok.

Böyle insanları kafa kola alan bir din işte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...