Jump to content

Kara Para Aklama Yöntemleri


somebody

Recommended Posts

Küresel sermayenin kara para aklama yöntemleri şöyledir,

1 sanal para

2 reklamcılık

3 manipülasyon ve kriz ortamı

4 küresel şirketler aracılığıyla sermaye dolaşımı

5 Sömürge ülkeleri kullanmak

6 küresel vakıf ve dernek kampanyaları

7 çok yüksek kar getirili ihaleler ve işletmeler

 

Bütün bunların devletlerin gözünden kaçıyor olması daha da şüphe çekiyor. Aracılar her zaman zayıf ülkelerin bürokratlarıdır. İşlemden komisyon alırlar.

Diğer küçük işleri yazmıyorum onlar küresel değil.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dakikası onbinlerce liraya reklam sözleşmeleri yaparlar. Hem ekonomisi bozuk ülkelerde akşama kadar saatlerce aynı reklamlar yayınlanır. Milyonlarca dolarlık reklamlar yapılır.  Para ise bir banka hesabında tutulur. Kaynak yine offshore ülkelerdir. Yada İsviçre'de ki merkezden para aktarılır.

 

Veya bir şirket kurulur örneğin kozmetik yada ilaç firması. Bir anda 60 ülkeye ihracat yapıyoz lan.. şeklinde açıklamalar reklamlar çıkar piyasaya.. ulan hangi ülkeler bunlar diye bakarsanız , aaaa hep o tanıdık ülkeler.. Şirketin sahipleri kim diye merak edersiniz ama geçmişinde hiç de ticaret yapmamış kişilerdir. 

 

Son yıllarda şahsım ülkesinde icad edilen ve dış güçler tarafından çokça takdir edilen diğer bir yöntem. Bir uçak dolusu değerli maddeyi bir kapıdan kayıtdışı olarak ülke dışına çıkarıp diğer kapıdan ithal edilmiş olarak kayıt altına alma yöntemi.

 

Kara paracı bir internet sitesi açar oradan hayali satışlar gerçekleşir. Bir lira etmeyecek malı 250 lira etiket koyar ve de hepsi satılmıştır. 

 

Benzer şekilde dağın başına bir site kurulur , daire fiyatları 15 milyondan kapış kapış bitmiştir.

 

Bir ülkeye ambargo uygulanır , sistem dışına çıkarılır. Dünyada karalama yapılır. Sonra tek kalem mal üzerinden milyarlar vurgun yapılır. Çünkü o ülkede ambargo var ya .. herşey çok yüksek fiyattan talep görmektedir.

 

Şimdi de gıda krizi kapıda naraları ile manipülasyon yapılmaktadır. Emin olun stok yapan yapmıştır. Borsa hisselerini kapan kapmıştır.  Panikle yüksek fiyattan hisse alan insanlar umutla beklerken aaaa bir anda gıda krizi çözüldü yaşasın tanrıya şükürler olsun haberleri gelir...

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra...

Yada konserler bu iş için iyi organizasyonlardır. Bir konser düzenlenir biletler 5.000 TL den 100.000 TL ye kadar hepsi satılır. Yurttaşlar da zanneder ki insanlar parayı sıvayacak yer bulamamış.

Ben şuna kızıyorum , hepiniz yerli yabancı aynı boksunuz neden halktan gizlemeye çalışıyorsunuz. Sanki ben gelip de mali teftiş mi yapacam. Nasıl olsa işi yukarıdan halletmişsiniz . Rol yapmaya ne gerek var. Para aklamak için organizasyona ne gerek var.

Bakın Türkiye hükümetlerine nerden buldun yasasını bir çıkarıp bir kaldırıyorlar. En güzeli işte. Hesap soran var mı? Sıkıysa sorsun amk..olayı çözmüşler.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 sene sonra...

Cami dernekleri veya diğer dernekler ve vakıflar özellikle dini içerikli olanlar. Para aklama için elverişli adreslerdir. Özellikle vergi kaçırmak için çok daha elverişlidir.

Tarikatlar yine aynı şekilde küresel kara paracilarin kasaları olarak oldukça kullanışlı adreslerdir.

 

Kes makbuzu bağış aldım de. Almanya'daki kardeşlerimizden topladık getirdik de.

Link to comment
Share on other sites

Kara para aklamakla suçlanan fenomenlerin arkasindaki isimler gündeme gelmiyor. Herhalde bunlar kendi kendilerine vergi dairesi kurup bakanlık açıp kendi kendilerine para aklamislar.

 

Ülkeye yabancı para gelsin güven gelsin diye arka plandaki kişilere ilismiyorlar. Aksi halde devletten çok kişinin ismi gündeme gelir kokusu dünyaya yayılır.

 

Kimi kandırıyorlar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Bütün tarikat ve cemaatler de rüşvet , kaçakçılık , hırsızlık gibi kara paralarin büyük ölçekte saklandığı yerler olabilirm çünkü konsept çok uygun. Dünyadan bile cemaatlerin içine  para saklayan politikacılar olabilir.

Bu cemaat ve tarikat mevzusu bir çeşit kara banka işletmesine dönüşmüştür. Gelen paraların kaynağı belirsizdir ve oralarda vicdan görüntüsü altında saklanmaktadır.

Birçok suç örgütünun de para kasaları oralar olabilir.

Sebebini şöyle açıklayabilirim

Sen ben Avrupa'ya geçerli bir sebeple gitmeye kalksak Avrupa bizim ödenmemiş faturalarimiza kadar sorgulama yapiyor ve bir tane bile bulsa hakkında şüpheli işlem var diyerek vize vermiyor.

Ancak bu tarikat , cemaat yada suça bulaşmış pislik politikacılar iş adamları şıp diye vize alıp soluğu Avrupa'da alabiliyorlar. Demek ki bunlara ülkesini kolayca açmalarını sağlayan bir karailik var.

Hiçbir akli ve bilimsel verimliligi olmayan bu yobazlari neden ülkesine şıp diye güçlü bir referansla alabiliyorlar?

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...