Jump to content

İnşaat Sektörü Çevreye Zarar Veriyor


somebody

Recommended Posts

Bugünkü bilinen çimentonun ilk kullanımı İtalya'da panteon tapınağının kubbesi olmuş. Devasa kubbe 2050 yıldır ayakta durabiliyor. Üstelik demirsiz .. Ayasofya'nın kubbesi de betondan!!! Binlerce yıl yaz kış deprem demeden ayakta kalabiliyorlar. Üstelik demirsiz...

Demek ki beton yapılar düzgün yapıldığında yüzlerce yıl sorunsuz kullanılabiliyor. Yakın zamana ait diğer örnekler ise birinci ve ikinci dünya savaşlarından kalma sığınaklar ve mevziler doğadaki kaderine terkedilmelerine rağmen 100 yıldır ayaktalar.

Günümüzdeki beton yapıları kırk elli yılda bir yenileme gerekiyor. Bu durum bilinçli olarak çevre katliamına davetiye çıkarıyor.

İnsanların yaşam alanlarının standart ideal ölçülerle yüzlerce yıl ayakta kalabilmesi zorun olmalı bence. Çünkü hepinizin de bildiği gibi inşaat atıkları toprağa ve denize büyük tahribat yapıyor. Sürekli olarak denizden ve derelerden kum çıkarılıp inşaatlara yetiştirilmesi gerekiyor. Bu durum denizlerin doğal yaşamına tehdit olduğu gibi insanlara da zarar veriyor.

Sivil toplumun bu konuyu sürekli olarak gündemde tutması gerekir. Çünkü inşaat sektörü hem kalitesiz hem de aşırı yüksek fiyatları ile de toplumsal dengeyi de bozar hale geldi.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...