Jump to content

somebody

Recommended Posts

Zekat arınmadır , peki neyden arınma?

Kazancına bilerek hak karıştırmayan birinin arınacak neyi olabilir ve ayrıca başkasının hakkını gaspedip sonra para vererek arınma nasıl olabilir?

 

Bunları okuyunca aklıma kara para aklama geldi ve hemen güncel çağrışımlar beynimde uyandılar. Naylon fatura işi yapan bir hilebazın fakire yardım ederek kendini avutması geldi aklıma, kamu malını zimmetine geçirip sonrada bir cemaate bol keseden zekat verip arınan tipler geldi aklıma.

 

Sizce de zekat geçmiş dönemin Kara para aklama yöntemi değil midir.

 

Günümüzde de kara para aklamak için aracıya komisyon verirsiniz ve paranızı aklarsınız. Tıpkı zekat gibi yani. Haksız kazancı  belli bir  komisyon karşılığında haklı hale getirmek de  aynı şey değil mi. Sonuçta zekâtın da bir tarifesi var , kara para aklamanın da bir tarifesi var.

İslamda hikayeler hep fuhuş üzerinden anlatılır. Bir fahişe bir kediye su içirmiş ve bütün günahları affolmuş derler.. demek ki zekat da böyle bir şey , paranın fahişesi olan kişilerin bir sözde iyilik yaparak gğnahdan arınması mıdır ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

İyi de dinler zaten kitleleri yönetmek amacıyla kurulmalarının yanında bir de tam olarak bu iş için icat edilmişlerdir....Parayı yönetmek ve gasp/talan ile elde edilen kazancı haklı çıkarmak dinlerin asıl amacından biridir.

Baskınlar ve neticesinde insanları öldürüp mallarına çökmeyi,  bazılarını da cariye / köle edinmeyi en güzel din meşru hale getirir.  Köle/cariye de bir çeşit kara paradır.  din bunu aklar ve meşru hale getirir...

Yani kara parayı aklar.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra...

Zekat Allah'ın ayıbıdır. Mal paylaşımını adaletsiz yapıp sonra da kırk da birini vermeyi zenginin keyfine bırakmıştır.

Milyonlarca insanın emeğini birkaç kişiye verip sonra da fakire minnet ettirip 1/40'ını geri dağıtmaktır. Aşağılayıcı bir davranış şeklidir.

Aslında konunun Allah ile bir bağlantısı yok. Sadece kölelerin isyan etmemesi için uydurulmuş feodal bir yasadır zekat.

Çünkü fakirliğin sebebi zaten aşırı biriktiren hak ihlali yapan zenginlerdir. Fakirler ise bulundukları şartları özümsesinler ve isyan etmeden köleliğe devam etsinler diye zekat uydurulmuştur. Hani bakın sizi gözeten birileri var diyerek onlara minnet borcunu da yüklemeyi ihmal etmezler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...