ahmtsln Konu tarihi: Nisan 22, 2011 Report Paylaş Konu tarihi: Nisan 22, 2011 Böyle bir konunun güzel olacağını düşündüm. Sevgili forum arkadaşlarımızı okudukları kitapları bize de tavsiye etsinler ufkumuzu genişletsinler. İlk kitabı ben öneriyim; Turan Dursun - Kutsal Kitapların Kaynakları I-II-II / Kaynak Yayınları 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berguzar Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Evrim Teorisi-Felsefe ve Tanrı. Caner Taslaman. İnternette pdf olarak bulabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerryfletcher Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Philip K. Dick - Çığrından Çıkmış Zaman. 6 45 Yayınları. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Türkçü Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Azrail'İn Secde Ettiği Adamn - Erdal Demirkıran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Evrim Teorisi-Felsefe ve Tanrı. Caner Taslaman. İnternette pdf olarak bulabilirsiniz.Tavsiye etmem.Caner Taslaman nedir, necidir bilmem ama dini aklamak için elinden geleni ardına koymamış, tarafsızlığını da resmen kovmuş bu kitapta.Kitabın başında söylediği -tarafsız bir şekilde- sözüne de aldanmıştım oysaki.Hele hele ateizmi bir 'iyilik sorunu' ile karşı karşıya bırakması komik bir durumdu.Neyse Edit: Özür dilerim. Ben Caner Taslaman'ın Kuantum Teorisi, Felsefe ve Tanrı kitabını okudum. Eğer ayrıca Evrim Teorisi, Felsefe ve Tanrı diye bir kitabı varsa, ona da bir göz atayım; ama Bergüzar abla yanlış yazmışsa kitabın adını ilk söylediklerimi tekrar devreye sokuyorum Bu da benim tavsiyem: Jean Christopher Grange - Siyah Kan Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerryfletcher Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2011 Tavsiye etmem.Caner Taslaman nedir, necidir bilmem ama dini aklamak için elinden geleni ardına koymamış, tarafsızlığını da resmen kovmuş bu kitapta.Kitabın başında söylediği -tarafsız bir şekilde- sözüne de aldanmıştım oysaki.Hele hele ateizmi bir 'iyilik sorunu' ile karşı karşıya bırakması komik bir durumdu.Neyse Evrim kuramı üzerine yazdığı kitap da -şahsi kanaatim budur- fecaattir. Kendisi sosyoloji lisanslı, din bilimleri ve felsefe yüksek lisansı olan bir arkadaş. Bir kere konunun uzmanı değil. Evrimsel biyoloji çok girift, temel bir fikir edinebilmek için dahi yıllar yılı sürecek bir okuma/araştırma faaliyetine gereksinim duyulan bir alan. Caner Taslaman'ın kitabının referanslar kısmına bakarsanız, konuyu ele alış biçiminin neden bu denli yetersiz olduğunu, üstelik başka türlü de olamayacağını anlamanız çok uzun sürmeyecektir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astur Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Caner Taslaman'ın bahsi geçen kitabını ben de bir otobüs yolculuğu öncesi yolda okurum diye almış, okuyunca çok büyük hayalkırıklığı yaşamıştım. Stonehenge'in resmini koyup "bu taşlar bile kendi kendilerine bu şekilde olamazken, canlılık nasıl olur da tesadüf ürünü olabilir" gibisinden bir şeyler vardı sanırım kitapta, ben de oralarda bırakmıştım okumayı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berguzar Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Evrim Teorisi, Felsefe ve Tanrı kitabından bahsediyorum. Diğer kitabını biliyorum ama henüz okumadım. Üstelik Astur'um senin dediğin şeyi hatırlamıyorum ve kitap 500 küsur sayfalık bir kitap. Ona bir bakayım ben yeniden. Elbette ne kadar özgür düşünüyoruz desekte hiçbirimiz kabullerimizden sonrasında özgür olduğumuzu ya bilmiyoruz yada farkında değiliz.İnananlar ve inanmayanlar bu kabullerinden sonrasında özgür olabiliyoruz.Bu nedenle bu kitapta Taslaman inançlı kimliğiyle beraber bu süreçte agnostik olunması gerektiğini vurgulamaktadır.Çünkü bir inançlı ilk yaratım esnasında Tanrının yanında olamayacağına göre sistemi nasıl inşa ettiğini bilemez.Bilebildiğimiz sistemin işleyiş süresidir ki bilim sayesinde bununla ilgili az çok bilgimiz var. Diğer yandan ateistler için ise Tanrı nesnel bir şekilde görülmediğinden Tanrı yok kabul edilir.Ki bir Tanrı var ise ve bugüne kadar nesnel şekilde rastlanamamışsa o bizim algımızın dışında bir boyutta olup olmadığını da yine tespit edemeyiz. Çünkü zaten bu konuda sınırlı imkanlara sahibizdir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yargan Kam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2011 Nasıl Müslüman Olduk? Erdoğan AydınKırmızı Yayınları http://b1109.hizliresim.com/11/9/18/8222.jpg Nasıl Müslüman olduğumuzu genellikle sormadık kendimize. Çünkü İslamiyet'i "din ve hidayet aşkıyla", kendiliğinden benimsediğimiz yolunda koşullandırıimıştık. Oysa doğruyu aradığımızda, Müslümanlaştırılrna tarihimizin, insanı irkilten bir vahşet süreci olduğu soğuk gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Resmi ve geleneksel söylem ise bu gerçeği ısrarla gizlemeye çalışıyor. Bugünü anlamak ve demokratik bir Türkiye yaratabilmek için doğru bir tarih bilincine sahip olmamız gerektiğinden hareketle; Erdoğan Aydın bu kitabında, Müslümanlaştırılma-mızın dramatik öyküsünü ve bunun toplumumuza etkilerini gün ışığına çıkartıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huysuz Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Kör Saatçi Richard Dawkins.. Yeni aldım kitabı çok da ucuzmus.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
telrunya Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2011 Nietzsche Ağladığında tavsiyemdir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yargan Kam Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Devleşen Ortadoğu ve Kabaran İştahlar(E) Korg. İzzettin İyigün http://kapak.netkitap.com/170zk/9/9894610.jpg ~ "Devleşen Yeni -Genişletilmiş- Ortadoğu ve Kabaran İştahlar" isimli bu kitapta, sizlere şimdiye kadar hiç tanınmamış bir emperyal iştahın fotoğraflarını sunmaya çalıştım.~ Yeni Ortadoğu, sömürülecek değerleri açısından bildiğimiz klasik Ortadoğu tanımlamasından çok daha geniş boyutlara sahiptir. Bu kitapta devleşmenin kimler açısından ne kadar istendiğini veya istenmediğini araştırdım.~ Yeni Ortadoğu, birdenbire keşfedilmedi. Adım adım dolaşılarak keşfedildi. Düşünce üretim merkezlerinde masaya yatırıldı. Sonunda varılan sonuçlar kitaplara yansıtıldı. Brczcnsky, Büyük Satranç Tahtası; Paul Kennedy, Büyük Güçlerin Doğuşu ve Batışı; Samuel Huntington, Medeniyetler Çatışması; Thomas Fredman, Kazananlar ve Kaybedenler diye yargıladı bu coğrafyayı...~ Afganistan, Bin Ladin'in bir kurbanımıydı; yoksa bir büyük kabaran iştahın ilk avı mıydı?..~ Afganistan'ı, Irak izledi. Acaba sıradakiler kimler?~ Ortadoğu ve onun bir katlayanı olan Avrupa'nın enerji rezervlerinin şu andaki boyutu değil iştahları, evrensel ahlak anlayışını bile çatlatıyor. Burasını dışlayan hiçbir güç, süper güç hayali peşinde koşamaz. Bu kaynakları işletmek, pazarlamak, petro-dolarları kullanmak, bunları diğer rüya görenlerden esirgemek öylesine tatlı bir rüya ki!..~ Amerika koca koca okyanuslara egemen; Atlas, Pasifik, Hint okyanuslarında yüzer güçleri bayrak dolaştırıyor. Neden halâ beş denize ulaşma hayali peşinde koşuyor. Neden Karadeniz, Akdeniz, Hazar Denizi, Kızıldeniz ve Basra Körfezi?~ Türkiye ameliyat masasının neresinde ve ne için bekliyor?.. " Uyanık olmamı/ın bizleri zorladığı karanlık bir tünelden geçiyoruz. İrade kimde? Çözümler nerede? ~ İşte. herkes şu soruya cevap arıyor; Neler oluyor?~ Oysa olan açık. Görülmesi gerekeni görmekten kaçınıyoruz. Olan sadece budur. Saygılarımla. http://kapak.netkitap.com/170zk/9/9894610arka.jpg Yayinevi: Bilim Sanat Yayınları Sayfa: 298 Boyut: 13,5x19,5 Hamur: 3. Etiket: Baskısı yok Paylaşanın notu: Şiddet ile tavsiye ederim. Sevgi ile... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saying Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2011 Bertell Ollman - Diyalektiğin Dansı, Marx'ın Yönteminde Adımlar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saying Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2012 Bertell Ollman - Diyalektiğin Dansı, Marx'ın Yönteminde Adımlar Ne kadar saçma bir kitap olduğunu sonradan anladım Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts