Jump to content

Recommended Posts

Şu dinci ve özellikle de Müslüman ikiyüzlülüğünü irdelemek istiyorum.

Geçenlerde Norveçde ailesinden alınan bir müslüman çocuğun AİHM kararıyla müslüman bir aileye verilmesinin zaferini kutladı dinciler. Olayı  kısaca internetten başka örneklerle araştırdım. Bu çocuklar neden ailelerinden alınıyor diye merak ettim. Karşıma çıkan tablo çok da şaşırtıcı değildi. Çünkü anne babasından şiddet gördüğü için komşularının şikayetiyle koruyucu aileye verilmiş çoğunluğu. Bir de başka tarafı var. Neden Avrupa’ya göç etmişler. Yani çok beğendikleri müslüman ülkelerinden kaçıp hiç beğenmedikleri hristiyan Avrupa ülkelerine sığınmışlar. Kız çocuğu başka bir erkek çocuğu ile konuştuğu için dövülüp iki ay eve hapsedilirse koruyucu aileye gitmesinden daha başka ne olabilir ki? Türkiye’de de bunun örnekleri çok. Ama biz çok yüce çok müslüman olduğumuz için Allah yardım ediyor mu bilmem.. Topluma baktığımızda çoğu birey erkek yada kadın farketmez travmalı bir yaşam sürüyor. Bunu içeriden anlamak zor. Dışarıdan çok net göze çarpıyor nasıl bir toplumsal travma içinde olduğumuz.

Yani çocuklar şiddete maruz kalırken ortaya çıkmayan bu müslüman kitleler neyin zaferini kutluyor?

 

Aynı durumun bir de laik kesim tarafı da var. Örneğin geçenlerde uğur Şahin ADD (Atatürkçü düşünce derneği) tarafından verilen plaketi kabul etmemiş. Niye? Kendisinin fikirlerini öğrenmek isterdim açıkçası.Ama benim gördüğüm kadarıyla ailesi ülkedeki laikçi diktadan kaçmak zorunda kaldığı için olabilir mi? 

 

Başka bir örnek ise daha eskilere dayanıyor. Nelson Mandela...Ülkesinde yıllar süren esaret ve işkencelerden sonra iktidar olunca TR'nin gönderdiği Atatürk Barış ödülünü reddetmiş ve eklemiş , ben yıllarca insan hakları için mücadele edip işkence görürken siz iktidardan yanaydınız. Bugün ben iktidar oldum şimdi de yine iktidardan yanasınız , bu şekilde kendisinin cunta tarafından kullanılmasını reddetmiş.

 

https://marksist.org/mobile/new.php?id=4582

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...