Jump to content

Recommended Posts

Migrosun işçilerine yaptıklarını izlemişsinizdir. Benzer şeyler başka zincir mağazalarda da yaşandı. Üzülmüyorum , çünkü tecrübe ile öğrenmeyi siz seçtiniz.

Orta direk derlerdi esnafa eskiden. Çünkü esnaf o gün çok iş yaparsa kasadan işçisine pay verirdi. Boşuna orta direk denmiyordu onlara..

Bir zincir market şubesi 30 esnafın cirosunu tek başına yapıyor. Ülkede okuyan gençlere soruyorum , siz okul bitince ne yapacaksınız. Zincir market subesine müdür mü olmayı hayal ediyorsunuz , yoksa devlete kapağı atmayı mı? Başka seçenek yok ki!!! Ya motokurye, ya kasiyer , ya depo çalışanı falan filan .. bankaya veznedar diyecektim ama onlar da bir hayli azaldı.

Dükkan açıp işletmenizin imkanı yok artık.

Niye mi ?

Bir düşünün en son hangi mahalle bakkalından ne aldınız?

Orta direk bittikçe ev araba almanız da hayal oluyor, baba parası yiyeniniz kaç kişi şurada. El mahkum yarattığınız canavarla yüzleşeceksiniz.

Evet esnaf standart bir fiyatlandırma sunmaz halka , çünkü rekabet fazladır esnaflıkta. Dolaşmak gerek , fiyat sormak gerek falan . Herşeyin bir zorluğu olduğu gibi kolay tarafında var. Esnaf işini çalışanına devreder her zaman. En azından bir kişiyi daha meslek sahibi yapar. Bir zincir market şubesinin 30 esnaf kadar ciro yaptığını düşünürsek , halktan kaç kişinin işsiz kalacağını da hesap etmek çok kolaydır.

Zincir marketler işini çalışana devretmez , yükünü taşıtır , işine gelmezse de tekmeyi basar. Kasiyerlik babadan oğula geçmez . Moto kurye elemanı oğluna kendi işini örnek göstermez. Oku da kurtar kendini der. Der de niye der kime der.. artık ..motokurye olmasın da mağaza müdürü mü olsun , peki kaç kişi müdür olacak, kaç kişi şef olacak ?

Orta direk varken piyasada para dönüyordu çünkü ortadireğin yaptığı ciro kısa sürede halka geri dönüyordu. Dev şirketlerin kasalarında ki para gibi değil yani.

Sağolsun başta devlet eliyle olmak üzere elbirliğiyle bitirdik orta direği..

 

ŞİMDİ EYLEM YAPMAK FAYDA VERMEZ. FAY-DA-SIZ..

Çünkü o eylemden çıkanlar akşam eve giderken başka bir zincir market şubesinden alışveriş yapacak da ondan...

 üzülmüyorum seviniyorum , belki bu yolun nereye gideceğini anlarlar diye seviniyorum

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...