hayna Mesaj tarihi: Ekim 4, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2023 Bryan Adams - "(Everything I Do) I Do It for You" (Live At Wembley 1996) Şarkının ilk çıkış yılı: 1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 1989 yılında kurulan Alman eurodance grubu Snap!'in 1990 yılında çıkan hit şarkısı "The Power". Şarkının adı, "I've Got The Power" diye de biliniyor. (Ayrıca grubun resmî adının sonunda bir ünlem işareti olduğunu da belirteyim.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Barış Manço - "Yol Verin Ağalar Beyler" (1975) söz: Barış Manço müzik: Oktay Aldoğan Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Kayahan - "365 Gün" (2011) Büyük besteciydi Kayahan... 3 Nisan 2015'te ölmüş. 8 sene geçmiş aradan yani. Zaman su gibi akıp geçiyor... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Kayahan'ın sağlam bestelerinden birisi "Yemin Ettim"dir. 1990 yılında şarkıyı besteleyen Kayahan, bir röportajında "Ben Yemin Ettim'i yaptıktan sonra aslında pek de içime sinmedi ve yapacağım albüme koymama kararı aldım. Fakat son anda fikir değiştirip albüme koydum. Ama şarkı çıkar çıkmaz tuttu, albümdeki en sevilen şarkılardan biri oldu" demişti. O yıllarda şöhretinin tam zirvesinde olan, işte peşpeşe çıkardığı "Mavi Mavi", "Gülüm Benim", "Allah Allah", "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleriyle müthiş parlak bir dönem geçiren İbrahim Tatlıses, aslında kendi tarzındaki bir şarkı olmamasına rağmen, üstelik bayağı yüklü bir para ödeyerek bu "Yemin Ettim" şarkısını Kayahan'dan satın aldı. Ülkedeki tek kanal olan TRT, arabesk okuduğu için İbrahim Tatlıses'i öyle çok sık ekrana çıkarmazdı, nadiren çıkarırdı. Fakat Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı geldiğinde, bir de Yılbaşı gecesi, mutlaka İbrahim Tatlıses ekrana çıkartılırdı. 1990 ya da 1991 olması lazım.. Yılından şimdi tam emin olamadım ama... İşte bir Kurban Bayramı gecesi TRT, o dönem Maksim Gazinosu'nda çalışmakta olan Tatlıses'in gazinoda verdiği konseri yayınladı. Tatlıses de, fırsat bu fırsattır deyip, Kayahan'dan yeni satın almış olduğu bu "Yemin Ettim" şarkısını, ilk kez Maksim Gazinosu'ndaki bu konserinde canlı olarak okudu. Nilüfer de, Kayahan da elbette çok güzel seslendirdiler bu Yemin Ettim şarkısını ama, ben Tatlıses'in yaklaşık 32 sene önceki canlı konser performansını paylaşmak istedim. Çok nostaljik duruyor bu görüntüler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Nilüfer - "Her Sevda Bir Veda" (1992) söz: Aysel Gürel müzik: Onno Tunç Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2023 Mariah Carey - "Without You" (1993) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Şu an 55 yaşında olan Kanadalı şarkıcı Céline Dion'un en ünlü şarkısı: "My Heart Will Go On" (1997) Yönetmen James Cameron'ın 1997'de çektiği, hasılat rekoru kıran "Titanic" filminin tema şarkısıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Enstrümantal eser... Vangelis - "Prelude" (1995) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Şu an 54 yaşında olan Portekizli şarkıcı Dulce Pontes'in, 1993 çıkışlı Portekizce şarkısı: "Canção Do Mar". Şarkı, Richard Gere ve Edward Norton'ın oynadığı 1996 tarihli "Primal Fear" adlı filmde de kullanıldı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 İsveçli grup Europe'un 80'lerde hit olmuş şarkısı "The Final Countdown"ı, bu gençler yeniden yorumlamışlar. Çok da güzel olmuş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Esmeray - "Unutama Beni" (1975) Sözü ve müziği, "Erol Tanır" takma adını kullanan Şemi Diriker'e ait... Ki Esmeray'ın eşiymiş aynı zamanda. Şemi Diriker ve Esmeray, 1970 yılında evlenmişler. Esmeray, 2002 yılında 53 yaşındayken ölmüş.... 4 yıl sonra, 2006'da eşi Şemi Diriker 60 yaşında ölmüş. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 maNga - "Dursun Zaman" (2004) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Bülent Ortaçgil - "Bu Su Hiç Durmaz" (1991) Söz ve müzik kendisine ait. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 İsveçli pop müzik grubu ABBA'nın, 1974 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan o çok ünlü şarkısı... Zaten bu şarkının patlamasından sonra dünya çapında bir üne kavuştular. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Eminem - "Lose Yourself" (2002) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Mory Kanté - "Yé ké yé ké" (1987) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Gökben - "Şekerim" (1989) söz: Aysel Gürel müzik: Metin Özülkü Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Ezhel & Murda - "AYA" (2019) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2023 Ezhel & Murda - "Bi Sonraki Hayatımda Gel" (2020) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 1978 yılında kurulan Amerikalı rock grubu Survivor'ın, "Eye of the Tiger" adlı şarkısı... 1982 yılında vizyona giren "Rocky III" filminin de tema şarkısıdır. Çoğu insanda kalıcı etki bırakmıştır, ki Rocky denilince akla bu müzik gelir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Gloria Gaynor - "I Will Survive" (1978) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Rammstein - "Sehnsucht" (1997) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Daddy Yankee - "Gasolina" (2004) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayna Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2023 The Verve - "The Drugs Don't Work" (1997) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts