Jump to content

Joeldrake18

Members
  • İçerik sayısı

    13
  • Kayıt tarihi

  • Son ziyareti

Everything posted by Joeldrake18

  1. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  2. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  3. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  4. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  5. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  6. Joeldrake18

    Müzik Köşesi

  7. İncil Efesliler 5:23: Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. Erkekte kadının başı ne demek ya,incil deki bu pavlusun sözleri bile kadını aşağılayan ayetten birisidir. 1. Korintliler 11:3-9:3 Ama şunu da bilmenizi isterim: Her erkeğin başı Mesih, kadının başı erkek, Mesih'in başı da Tanrı'dır. 4Başına bir şey takıp[a] dua ya da peygamberlik eden her erkek, başını küçük düşürür. 5Ama başı açık[b] dua ya da peygamberlik eden her kadın, başını küçük düşürür. Böylesinin, başı tıraş edilmiş bir kadından farkı yoktur. 6Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün. 7 Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı'nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir. 8 Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. 9Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. 1. Timoteos 2:9-15: Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim. 11Kadın sükûnet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. 12Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; sakin olsun. 13-14 Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı; aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi. 15Ama doğum yapıp[a] kurtulacaktır; yeter ki, sağduyuyla iman, sevgi ve kutsallıkta yaşasın. Kadının öğretmesine izin vermiyorum ne demek ya resmen incil de bu ayete göre kadınların sosyal ve çalışma hayatına engel oluyor. kölelik: Luka 12:37:37Efendileri geldiğinde uyanık bulunan kölelere ne mutlu! Size doğrusunu söyleyeyim, efendileri beline kuşağını bağlayacak, kölelerini sofraya oturtacak ve gelip onlara hizmet edecek. Efesliler 6:5:5 Ey köleler, dünyadaki efendilerinizin sözünü Mesih'in sözünü dinler gibi saygı ve korkuyla, saf yürekle dinleyin. Ve incil de bir çok örnekler kölelik ayetleri ile çoğaltılabilir. Ama kısaca toparlarsam incil de kölelik ve kadınları aşağılayan ayetlerle doludur.Ve incil de diğer kutsal kitaplar gibi, ataerkil bir kutsal kitaptır.
  8. https://dinsizdeist.blogspot.com/2011/07/goklerle-yerin-birbirinden-ayrlmas.html
  9. Müslümanların iddiasından ibarettir. Ve yer gök ayrılması felan bunlar birçok mitolojilerde de vardır. O yüzden bu bilimsel mucize değildir. Bunlar mitolojik efsanelerini referans alarak kutsal kitaplara uydurmuşlardır.
  10. Hristiyanlık o kadar saçma sapan bir dindir ki! ve havarilerin bile ben yaşadığından şüpheliyim. İncil pavlus tarafından uydurulduğunu tahmin ediyorum.
  11. Uzaylıların var olma ihtimali bana Tanrının var olma ihtimalinden daha fazla mantıklı geliyor. Ve evrenimiz o kadar büyük ki! O yüzden evrende bence yalnız değiliz ve uzaylıların ben var olabileceğini düşünüyorum.
  12. Sosyal medya ve internet sayesinde her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz. Ve o yüzden ülkemizde de ve dünya da da ateizm gibi felsefi akımına inanan insanlar artıyor. Ve bilim ile din çelişir. Çünkü dinler mitoloji ve efsanelerden oluşur. Ve kutsal kitaplar o zamanki bilgi birikime göre yazılmıştır. Yani tek gerçek bilimdir. Ve bilim dinler gibi doğmatik asla değildir. Bilim deney ve gözleme dayanır.
  13. Ben video oyunlarını çok severim.Ve bir playstation 5 sahibi olarak bu oyunu merakla bekliyorum. Ve iyi ki de PS5 satın almışım.
×
×
  • Create New...