TheUniverse Konu tarihi: Eylül 16, 2011 Report Paylaş Konu tarihi: Eylül 16, 2011 Dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin güzelliği hakkında ne söylerse söylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı çektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir. - Charles Kimball Din şu an kadınların ilerlemesi önündeki ilk engel. Din insanları geriye götürüyor, bilime ve gelişmeye karşı çıkıyor. Din insanları doğa üstü güçlerin korkusuyla yutuyor. İnsanların mutluluğuna engel oluyor ve tercihlerini yaşamalarına asla izin vermiyor. - Teslime Nesrin Sizi saçmalıklara inandırabilenler, size katliam yaptırabilirler. - Voltaire Din . . . temel olarak korkuya dayanır ... bilinmeye karşı duyulan korku, yenilgi korkusu, ölüm korkusu. Korku her acımasızlığın anasıdır ve o yüzden acımasızlık ve dinin el ele gitmesine şaşılmamalı. Benim din hakkındaki görüşüm Lucretius'la aynı. Onu korkudan doğan bir hastalık ve insan ırkına büyük bir mutsuzluk kaynağı olarak görüyorum. - Bertrand Russell Din, kendilerinin de zarar görebileceği kötü eylemleri yapan insanlara rasyonel bir taban ve teşvik sağlar. Din basitleştirir, din insanı şeytanlaştırır. Din insanlık dışı davranışları teşvik eder. Din gerçeğin ötesinde umutlar vadeder. Yüksek oranda dine maruz kalmış iyi bir insan, iyi niyetle, kendisinin öteki dünyadaki kurtuluşu ve tanrısının büyük zaferi için başka insanları öldürebilir. - Kenneth Humphreys Batı dünyasında ve bu ülkedeki en korkutucu şey, bilimsel olarak yanlış şeylere inanan insanların sayısı. Eğer biri gelip bana dünyanın 10.000 yaşından genç olduğunu söylerse, bence bir psikiyatriste gözükmeli. - Francis Crick Bir insanın ahlaki davranışları anlayışa, eğitime ve sosyal bağlara dayanmalıdır; hiçbir dini temel gerekmez. İnsan, eğer ölümden sonra ceza korkusuyla ve ödül umuduyla kontrol altına alınmak zorundaysa, şüphesiz kötü bir yoldadır. - Albert Einstein Eklemek istedikleriniz varsa ekleyebilir ve bu sözler hakkında yorum yapabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freand Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 ''''Eğer biri gelip bana dünyanın 10.000 yaşından genç olduğunu söylerse, bence bir psikiyatriste gözükmeli'''' En çok bu sözü sevdim ben. Malesef anket sonuçlarına göre Amerikalıların %45'i hala Dünya'nın 6000 yaşında olduğuna ve dinozorların sadece 3000 yıl önce insanlarla beraber yaşadığına inanıyorlarmış. (%45 oranını Richard Dawkins'in bir belgeselinde duymuştum). Link to comment Share on other sites More sharing options...
karakedi Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 ''''Eğer biri gelip bana dünyanın 10.000 yaşından genç olduğunu söylerse, bence bir psikiyatriste gözükmeli'''' En çok bu sözü sevdim ben. Malesef anket sonuçlarına göre Amerikalıların %45'i hala Dünya'nın 6000 yaşında olduğuna ve dinozorların sadece 3000 yıl önce insanlarla beraber yaşadığına inanıyorlarmış. (%45 oranını Richard Dawkins'in bir belgeselinde duymuştum). Dünyanin en dindar,dinci ülkesi Amerika dir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheUniverse Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2011 yazık Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts