Jump to content

'Onu topraktan beni ateşten yarattın'daki inanılmaz mantık hatası

Singularity

Recommended Posts

Gelgel müslüman din kardeşim. Yani eskiden din kardeşiydik, ileride yeniden din kardeşi olacağız. Bu tarafta. Hehe.

Şimdi şeytan efendi kalkıyor itiraz ediyor. "Ben buna secde etmem. Onu topraktan yarattın beni ateşten". Efsane bu şekilde. Buna devam edecem de, evveliyatını da kısaca konuşalım. 

Aslında Allah'ın insanı yaratmak için toprak kullanmasına gerek yok. İsraftır. Ol diyecek ve olacak zaten. Dünyanın kısıtlı imkanlarını neden kullanıyorsun, gerek yok ki. İkincisi, madem dünya malı kullanacaksın, o zaman altından yap, elmastan yap, fiyakalı olsun. Çamur nedir awq. Ondan sonra itin kopuğun maskarası oluyoruz. Halife diyorsun halife. Mesela belediye başkanı, yanında çalışan müdürün lafı havada kalmasın diye binbir takla atıyor. Müdür de aynı şekilde başkanın itibarını kolluyor. Winwin. Bizim ilişki zaten baştan yanlış. Çamurdan yarattın, kimse takmıyor tabiki.

Tekrar dönelim bizim onu çamurdan beni ateşten mevzusuna. Burada gerekçe eksik. Yani beni ateşten ve onu çamurdan yarattın, bu durum şuna neden olur ve bu nedenle demesi gerekiyordu. O ise, onu çamurdan beni ateşten yarattın o zaman ben buna secde etmem. Sana ne kardeşim ister çamurdan yaratır ister ateşten. Bu bir gerekçe değil ki. Bu sadece laf olsun diye söylenmiş. Ortada gerekçe yok. Şimdi öteki de buna cevap verecek ya, daha ortada gerçek manada bir gerekçe yok. Yani birisi sana itiraz etmiş, onu çamurdan beni ateşten yarattın ben buna secde etmem. Tamam da niye diye sorman lazım. Sebebini açıklasın, konuyu açsın biraz. Sen de onun argümanını çürüt, aleme rezil olsun. Yok. Ben senin bilmediğini bilirim, yıkıl karşımdan rezil. Ya kardeşim adam ortaya bir argüman koymadı ki. Sen de onun koymadığı argümanı çürütmedin zaten.

Şimdi bütün dünya hayatı bu eksik, bilimden uzak, tamamen saçma tartışma üzerine kurulu.

Böyle rezalet olur mu. Baştan aşağı saçmalık. Baştan aşağı yanlış kurgu. Hayır yani bu işlerden anlamıyorsan, ver yapay zekaya o kurgulasın. Bunu da mı aklın kesmiyor.

Buyrun birisi cevap versin. Kendine Müslüman diyen biri cevap versin. Merak ediyorum ne diyecekler.