Singularity Mesaj tarihi: 18 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Mayıs Konu bir kıyısından ölüme gelmişken, ölüm hakkında da konuşabiliriz. Ölüm bir metafordur. En son söylemem gerekeni baştan söyleyeyim. Bir kere, tekilliğe inanan benim gibiler açısından ölüm bir şey ifade etmez, gördüğümüz ve ölüm olarak tabir ettiğimiz olay bir dönüşümdür sadece. Dönüşürsün. Yeniden çiçek böcek olursun. Yeniden ölürsün yada çürürsün,toprak olursun. Sonra bir kardelen olursun. Onu yiyen bir karınca olursun. Bir gün yine başka bir insan olursun. Fakat bu durum, diğer şeylerin senden ayrı varlıklar oldukları anlamına gelmez. Varlık tektir, bütündür. Bir kez var olduysan artık yok olamazsın. Şimdi, aslında tarihte adı geçen bütün düşünürler bunu bilirdi. Fakat bu durum küresel hegemonların işine gelen bir durum değildir. Onlar için insanları itaat etmeye zorlayan, yada ikna eden bir şey lazım. Bunun en kolay yolu ölümle korkutmak, ikincisi ölünce de kurtulamazsın diyerek cehennemle korkutmak veya eşek cennetini vaad etmek. Yahu insanlar şunu bile anlamıyor. Orada her şeyi kendi keyfine göre oyun ve eğlence olsun diye yarattığını iddia eden bir sözde Tanrı figürü var. Sen öldüysen oyun dışına çıktın demektir. Tekrar senle mi uğraşacak yok cennet yok cehennem, senin keyfine sahne mi kuracak. Hamalın mı var. 😁 Tekilliğe göre düşünmeye devam edersek dünyayı kuran da biziz, yıkacak olan da biziz. Firavun da biziz, Musa da biziz. Bizi ateş yakmaz, çünkü ateş de biziz zaten. O da oksijen, hidrojen, karbon vs. Aramızda yabancı yokki. Ben sıcağı severim zaten. Cehennem iyidir, en azından üşümeyiz. Ya varsa diyor la adam. Ya varsa diye senin pinokyo Tanrına inanmak zorunda mıyım ben? Zeus anlamında. Adafadafaaf ne olur ne olmaz. Bu tarafın tanrısı da ok atarken sen atmadın ben attım iddiasında. O zaman Uhud savaşında niye düzgün atamadın? Haa yenince Tanrı yardım etti, yenilince, senin hatan, ne kadar az şükrediyorsunuz. Yiyene afiyet olsun. Zaten Tanrı kavramına inanmak tekilliğe, ve bu yüzden kendine ihanettir. Yani sen yoktun da birisi seni yarattı. Yaratmaya, yoktan var olmaya tek bir tane kanıt var mı acaba? Tek bir tane ya, bir tanecik. Yokki. Bu dünyadaki tüm fiziksel,kimyasal ve biyolojik denklemlerde giren ve çıkan madde miktarı eşittir. Hiç bir şekilde madde artmaz, veya azalmaz. Sadece dönüşür. Yaratmanın da fiziki bir izahı olması gerekirdi. İzahı olmadığı için yaratmanın ancak mizahı olabilir. Mizahını yaptığımız zaman dini değerlerle alay etme vesair suçlaması. O zaman izahını yap. Yok. Ahmaklık genel kural olmuş diye aynı ahmaklığı biz de kabul etmek zorunda mıyız? İzah et o zaman. Yok. O zaman kapa çeneni. Yok sen kapat bak elimde kılıç var, bak elimde yasal güç var vesaire. Hep barbarlık. Ondan sonra biz iyilik ve güzellik diniyiz. Yav hehe. Hiç bir din de ben zorbalık diniyim demez zaten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Singularity Mesaj tarihi: 18 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 18 Mayıs Allah kendini masum çıkarmak için bunu söylüyor. Aslında dünyaya getirdiği her insan için bedel ödemesi gerekir. Araştırmalar dünyada mutluluk endeksinin 50'nin altında olduğunu gösteriyor. İstatistikler simülasyoncu tarafından alçakça manipüle ediliyor. Gerçek yüzde 10'un altındayken 50 civarı çıkartıyor. Yalan. Kendimden biliyorum. Şimdi şöyle bir hesap yapalım. Mutluysan artı, mutsuzsan eksi puan. Maksimum 100 olsun. İnsanların ortalaması -50'lerde. Benimki -99 gibi. Şimdi örneğin, hiç var olmasaydım bu değer 0 olacaktı. O zaman ben zarardayim. Ee? Yokken daha mutluydum. Şimdi beni var etmenin bedelini kim ödeyecek? Allah yarattiysa Allah ödemesi lazım. Dahası, benim gibi milyarlarca insana borçlu. Bizi mutsuz ettiği için borçlu. Borcunu ödemesi lazım. Alacaklı diye yakasına yapışırız diye alacakli çıkmak için iyi bir icat, cennet ve cehennemle korkutmak. La bu dünya zaten cehennem gibi. Bu dünyanın sonunda birisi cehenneme gidecekse, onu yaratmış olan gitmeli, yani, simülasyoncu. Allah diyeceğimi sandınız değilmi. Yokki. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts