Jump to content

İki Yüzlü Toplum Üzerine Deneme I

Jonny Kim

Recommended Posts

Bir sanatçı sporcu yada ünlü bir bilim insanı toplum tarafından aforoz edilmesi gereken hemen her türlü davranışı sergiler genelde 

Ancak toplumdaki özellikle de (yanlış hatırlıyor olabilirim) sjw ler ve aktivistler tarafından sürekli örnek gösterilir övülür

Başarıları vurgulanır örnek insan olarak gösteirlir hatta küçücük çocukların cahil ama aydın geçinen öğretmenleri tarafından bu fidanlara rol model olarak empoze edilir 

Bu noktada herkesçe tanınan üç örnek vermek istiyorum 

Einstein, lise yıllarımda feminist geçinen üniversiteli kızların Einstein hakkındaki aşk seviyesine varan güzellemelerine şahit oldum

Ancak bu feminist genç kızlar eşine imzalatdığı evlilik sözleşmesine ise hiç değinmezlerdi belkide bu olaydan bihaber cahillerdi

Mike Tyson, dövüş sanatlarını geçtim hemen her spor dalı ile uğraşan kişiler tarafından bir idoldür ve rol model olarak alınır

Fakat ne kadar ahlaksız bir insan hatta komşunuz olarak bile istemeyeceğiniz bir insan olduğunu anlamanız için bir kaç röportajını izlemenizi tavsiye ederim

Edison, ilkokulda ki kendini aydın ilim yayan bir mürşid sanan öğretmenimiz tarafından rol model olarak empoze edilir örnek insan olarak gösterilirdi

Sadece başlangıç olarak tesla ile olan ilişkilerine bir göz atmanız yeterlidir 

Eğer hala ikna olmadıysanız Amerika daki kirli işlerini biraz araştırmanızı tavsiye ederim 

Keza yaşadığı lokal toplum tarafından kabul görmüş ancak aslında aforoz edilmesi gereken davranışlara sahip insanlarda bu yerel halk tarafından sahiplenilir kimseye sorun çıkarmadığı sürece

Fakat bu lokal topluma yeni katılmış düzgün karakterli bir insanı ise aforoz etmek için en ufak bir sürtüşme yada aslında masum ve zararsız yinede alışagelmişin dışında bir davranışını görmeleri yeterlidir 

Bu sıradışı sayılan davranış o lokal toplumun belki de en büyük ayıbını değiştirmek eksiğini kapatmak amaçlı olsa dahi bu düzgün insan yerel halk tarafından hemen aforoz edilecektir

Hele birde sözü geçen yada sayılan bir omurgasız ile sürtüşme yaşamış ise tanrı yardımcısı olsun

Bu kategoriye siyasetçileri ve omurgasızların nemalanma umudu taşıdığı hemen her insanı ekleyebiliriz 

Bu insanların her türlü ahlaksız ve topluma zarar veren davranışını görseler de şeytanın avukatlığını yapacaklardır

Ancak sıradan düzgün çoğunlukla da kimsesiz sahipsiz kolay lokma olan insanların ise en masum ve zararsız davranışlarını çogu zaman çarpıtarak bire bin katarak yalan söyleyerek vs aforoz etmek için dişlerini tırnaklarına takıp çalışacakalardır

Bu davranışlarının arkasında yatan sebeplerini ise bilimsel olarak değil argo bir dille açıklamak istiyorum 

Kısaca hasetlik fesatlık çekememezlik ve bilinçli bir kötülüktür