Jonny Kim Konu tarihi: 27 Ocak Report Paylaş Konu tarihi: 27 Ocak Evrim ağacına göre ilk deney den sonra defalarca tekrarlanmış hatta bir seferinde benim kanımca özellikle sonuç farklı çıkması için sağlanmış şartlar altında tatsızlık olmadan medenice gerçekleşmiştir Bu bilgiyi kanıtlayamam ama bir keresinde de düzenli aralıklarla mahkumlar ve gardiyanlar yer değiştirmiş en vahşi olaylar da bu çeşidin de yaşanmıştır TSK da buna devrecilik derler askerin de yüzde 99.9 u sırası gelene kadar garip bir şekilde sesini çıkarmadığı gibi isyan eden arkadaşlarını üst devreden önce kendileri hesabını görür benim de başıma gelmişti Benim deneyimim de kendi timim 14 kişi beni garaj altı denen yere indirmişti üst devrelere karşı çıkıyorum diye Ancak Sarıkamış gibi bizzat subaylar ve kurmaylar tarafından bu konuda sınırsız tolerans tanınan sürgün yerlerinde tezkere alan her bir devreden sonra yerine geçenler daha bir acımasız daha bir insanlık dışı muamele de bulunmaya başlar misli ile Yani içinde yaşadığınız toplumu ve insanları iyi tanıyın sokakta gördüğünüz en saf en mazlum görünümlü erkekler askerde üst devre olduğu vakit insanlık dışı neler yapmıştır askerlik yapan bilir Zaten bu deneylerden yapılan çıkarımlara göre de en acımasız hatta canice davrananlar sokakta gördüğünüz vakit içinizi burkacak tiplerdir Normalde de insanlara ve canlılara kötü davrananlar ise devreciliğin bel kemiğini oluşturur TSK nın bunu icat etme sebebi ise askerle uğraşması için devletten para alan rütbelilerin bu sorumluluk dan kaçmak isteğidir Aklıma takılan bir soru ise birbirlerine kendi silah arkadaşlarına bile canice ve insanlık dışı muamele de bulunan bir ordu savaştığı vakit esirlere kadın ve çocuklara sivillere nasıl muamele de bulunur Misal Osmanlı o kadar işgal yaptı bize hep derslerde ne anlatıldı "Fetih yaptık ama eskisinden bile daha insanca yaşattık o yerleri," Bu yazıdan sonra buna çocuklar bile güler https://ytb.gov.tr/haberler/bir-kavram-istimalet#:~:text=Osmanlıların belli bir bölgeyi fethetme,yarattığı toplumun bütün katmanlarını kapsar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moderator Mesaj tarihi: 27 Ocak Report Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ocak Bu konunun bilimle alakası yok. Kahvehaneye taşınıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonny Kim Mesaj tarihi: 27 Ocak Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 27 Ocak On 27.01.2025 at 17:27, moderator yazdı: Bu konunun bilimle alakası yok. Kahvehaneye taşınıyor. Genişlet Askerde devrecilik adı altında yapılan muamelenin stanford hapishane deneyi ile örtüştüğü noktaları tam izah edemedim galiba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonny Kim Mesaj tarihi: 1 Şubat Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Şubat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts