Jump to content

Her Türk Erkeği Stanford Hapishane Deneyine Katılmıştır

Jonny Kim

Recommended Posts

Evrim ağacına göre ilk deney den sonra defalarca tekrarlanmış hatta bir seferinde benim kanımca özellikle sonuç farklı çıkması için sağlanmış şartlar altında tatsızlık olmadan medenice gerçekleşmiştir

Bu bilgiyi kanıtlayamam ama bir keresinde de düzenli aralıklarla mahkumlar ve gardiyanlar yer değiştirmiş en vahşi olaylar da bu çeşidin de yaşanmıştır 

TSK da buna devrecilik derler askerin de yüzde 99.9 u sırası gelene kadar garip bir şekilde sesini çıkarmadığı gibi isyan eden arkadaşlarını üst devreden önce kendileri hesabını görür benim de başıma gelmişti 

Benim deneyimim de kendi timim 14 kişi beni garaj altı denen yere indirmişti üst devrelere karşı çıkıyorum diye

Ancak Sarıkamış gibi bizzat subaylar ve kurmaylar tarafından bu konuda sınırsız tolerans tanınan sürgün yerlerinde tezkere alan her bir devreden sonra yerine geçenler daha bir acımasız daha bir insanlık dışı muamele de bulunmaya başlar misli ile

Yani içinde yaşadığınız toplumu ve insanları iyi tanıyın sokakta gördüğünüz en saf en mazlum görünümlü erkekler askerde üst devre olduğu vakit insanlık dışı neler yapmıştır askerlik yapan bilir 

Zaten bu deneylerden yapılan çıkarımlara göre de en acımasız hatta canice davrananlar sokakta gördüğünüz vakit içinizi burkacak tiplerdir

Normalde de insanlara ve canlılara kötü davrananlar ise devreciliğin bel kemiğini oluşturur

TSK nın bunu icat etme sebebi ise askerle uğraşması için devletten para alan rütbelilerin bu sorumluluk dan kaçmak isteğidir

Aklıma takılan bir soru ise birbirlerine kendi silah arkadaşlarına bile canice ve insanlık dışı muamele de bulunan bir ordu savaştığı vakit esirlere kadın ve çocuklara sivillere nasıl muamele de bulunur

Misal Osmanlı o kadar işgal yaptı bize hep derslerde ne anlatıldı

"Fetih yaptık ama eskisinden bile daha insanca yaşattık o yerleri,"

Bu yazıdan sonra buna çocuklar bile güler

https://ytb.gov.tr/haberler/bir-kavram-istimalet#:~:text=Osmanlıların belli bir bölgeyi fethetme,yarattığı toplumun bütün katmanlarını kapsar.