alpinçayırı Konu tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Konu tarihi: 5 saat önce Haray Haray Men Türk'em(Haray Haray Ben Türk'üm), Ünlü Azerbaycan Türk'ü halk ozanı Araz Elses'in en efsanevi parçalarından birisidir. Bu şarkının teması İran İslam Cumhuriyeti'nde mollaların esaretinde yaşayan ve sayıca İran nüfusunun %60'ını oluşturan Tebriz başkentli Güney Azerbaycan Türkleri'nin yaşamlarını ve çektikleri acıları anlatıyor. "Yurdumun dört bir yanından milletim sel olup akar. Caddeler, meydanlar artık milletime dar gelir. Bütün millet, birce sesle Türk'üm diye haykırır. Boynu bükük yaşamak milletime ar gelir. Göklere yükselir bu ses. Haray haray, haray haray ben Türk'üm!. Bu ses, Sultan Savalan'ın sehendimin sesidir. Bu ses, göğsü garip kalan ulu erkin sesidir. Bu ses, milyon milyon Türk'ün varlığının sesidir. Bağımsızlığa can atan milletimin sesidir. Kurtuluşun delisiyim, delikanlı Türk'üm ben. Haray haray, haray haray ben Türk'üm! Dinlesin bu sesi Dünya, yer gök duysun bu sesi, Yokluğuma ferman yazan eller duysun bu sesi. Tılsım kırılmıştır artık! Parçalamışız kafesi. Bu sese kurşun sıkanın kesilecek, kesilecek nefesi. Ölüme meydan okuyan delikanlı Türk'üm ben. Haray haray, haray haray ben Türk'üm!.." Araz Elses İlgili link: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts