Jump to content

Türkiye de sağlık sistemi, Öküzün çektiği kağnı gibi çalışıyor.

Mempish

Recommended Posts

Diyelim ki Hastasınız. Doktordan randevu aldınız. NEDEN?

Çünkü Hastalık uzmanı yetkili doktorlardır.

Peki bir Doktor nasıl tedavi eder?

Sizi dinler şikayetlerinize göre tahlil e gönderir. Çıkan tahlil sonuçlarına göre tedavi uygular. Sizde buna uyarsınız.

Asıl soru yukardaki basit denklem değil, asıl konu Hasta ve Doktor doğru hedefe varmış mıdır.? 

15 yıldan beri mustarip olduğum hastalık yüzünden yıllarca yüzlerce kez doktora gittim. Gerek üniversiteler gerekse araştırma hastaneleri hastalığıma ne tam bir teşhis koydular, ne de bir tedavi yöntemi buldular. 

Gittim geldim. O ilacı kullan bu iğneyi vurdur. şu merhemi sür sonuç koca bir hüsran..

Onlarca kez işimi başkalarına bıraktım şehirler arası hastanelere gittim. onca param ve zamanım gitti. Sonuçta koca bir sıfır.

Sağlık bakanlığı şunu hiç sormadı. Neden bu kadar hastaneye gittin?  Neden iyileşemedin.?

Sormadı..

Çünkü devletim çok zengin sanki. Benim için ayrılan zaman, tedavi masrafı, doktor parası, Röntgenler, MR lar, ultrasonlar. hep o zengin! devlet tarafından sorgusuz süalsiz ödendi.

"Kendi mi dolap beygirine binmiş te dolaşıyorum gibi hissediyorum."

Vizitelere her gittiğimde artık aynı hastaları görmeye başladığımı fark ettim. Başkaları da benim gibi yıllardır. Hastane köşelerinde bekliyor muş meğer se..

Asıl trajedi tahlillerin uzun vadede randevuyla yapılması. Alerji testi için 8 ay sonrasına uyku testi için 12 sonrasına randevu veriyorlar. Ameliyat olmanız mucize zaten..

Kanaatimce öncelikle hasta kronolojisi nin çıkarılması gerekiyor.

Hastanın ise acilen bilinçlenmesi lazım. Kullandığı ilacın farmakolojik bilgisine hakim olması lazım.

Doktorların Eczane görevlisi gibi çalıştırılmasına bir an önce dur denmesi lazım.

Bilinçsiz ilaç tüketiminin ortadan kaldırılması lazım. Çünkü hastanın elinde devletten daha çok ilaç var şu anda.. Üstelik onlarca ilaç çürümeyi bekliyor.

Sadece bu aymazlık yüzünden.. 

Yazık çok yazık..