Kahin Konu tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Konu tarihi: 8 Eylül Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Hayır, hiç de bile! Bu konuyu açmamın nedeni çakma uzman Prof Dr Canan Karatay'dır. Bu kadına elektronik medyada ayda en az üç kez rastlıyorum. Bugün bir kez daha çakma bilimsel açıklamalarda bulundu. İşte bugünkü örnek: "Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar." ifadelerine yer verirken sağlıklı ve uzun yaşamın sırrını da açıkladı. "HAMSİYİ KIZARTMA YAPMADAN YİYİN" İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir söyleşiye katıldı. Söyleşi programının ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, insanların sağlıklı beslenmeleri için neler yemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Karatay; "Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir" dedi. Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/tavsiyeleriyle-cok-konusulan-prof-dr-canan-karatay-acikladi-bunu-yerseniz-95-yasina-kadar-yasarsiniz-p82330 Bu ne cehalet? Hamsileri kızartmamalıymışız, kızartıldığında kanser yaparmış! Hanımefendi entelektüel gevezelik yapıyor. Sözde tıp bilimi bu tür saçmalıklarla dolu: ya keşfedilmemiş virüsler ya da yediğimiz yiyecekler, kanserin nedeniymiş! Bu kadın, tıp profesörlerinin çoğu gibi, üniversitede ders kitaplarında öğrendiklerini papağan gibi tekrarlayan biri. Onun hatası, üniversitede öğrendiklerini sorgulamak bir yana, hiç gözden geçirmemiş olmasıdır! Eğer tıbbi sözde bilim hala kanserin gerçekte ne olduğunu ve nasıl geliştiğini bilmiyorsa, bu kadın hangi gıdaların sağlıklı, hangilerinin zararlı olduğunu nasıl bilebilir? Mantık, gıda hakkında herhangi bir açıklama yapabilmem için öncelikle kanserin nedenini bilmem gerektiğini dikte etmiyor mu? Sigara içmeyenler, "sağlıklı" beslenenler ve egzersiz yapanlar da kansere yakalanıyor. Çakma bilim bu tür çelişkileri nasıl açıklayabilir? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül Sağlıklı beslenme çok önemlidir. Canan Karatay'ın açıklamaları ya yanlış anlaşılıyor yada hiç anlaşılmıyor. Kadın yaşlandı artık. Sağlıklı beslenme önemlidir çünkü bağırsak mikrobiyotasını etkiliyor. Bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda önemli olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Sen kadının bir açıklamasını alıp, onu karalamaya çalışıyorsun. Bu yaptığın ayıp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül 3 saat önce, Kahin yazdı: Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Kuzey Kore'de boy ortalaması güneylilere göre 7-8 cm daha kısa ve bu fark her geçen sene açılıyor. Sağlıklı beslenmeyip yeterli besin almazsan boyun bile uzamaz. Kısa kalır. 3 saat önce, Kahin yazdı: bu kadın hangi gıdaların sağlıklı, hangilerinin zararlı olduğunu nasıl bilebilir? Deneyim ve araştırmalar. Sarı kantaron bitkisinin doğal bir antidepresan olduğunu biliyor muydun mesela? https://evrimagaci.org/dogadan-antidepresan-toplamak-mod-yukselten-bitki-olarak-da-bilinen-sari-kantaron-neden-depresyona-iyi-geliyor-11087 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 8 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül 2 saat önce, Maddeci yazdı: Kuzey Kore'de boy ortalaması güneylilere göre 7-8 cm daha kısa ve bu fark her geçen sene açılıyor. Sağlıklı beslenmeyip yeterli besin almazsan boyun bile uzamaz. Kısa kalır. "Sağlıklı" beslenmenin kısa boyla hiçbir ilgisi yoktur. Ortalama boy hakkında verdiğin bilgi doğruysa, bunun Kuzey Korelilerdeki yetersiz beslenmeyle bir ilgisi var demektir: Kuzey Kore'de 1994-1998 yılları arasında yaşanan açlık Buna ek olarak, Güney Kore'deki istatistiklerin son yıllarda meydana gelen göç ve bunun sonucunda oluşan çok kültürlü topluma göre ayarlanması gerekmektedir. Doğru rakamlara (boy ortalamasına) varmanın tek yolu budur. "Güney Kore İçişleri Bakanlığı'na göre, Ocak 2015'te 1.74 milyondan fazla yabancı Kore'de ikamet eden kişi olarak kaydedilmiştir. Bu rakama Kore vatandaşlarının yabancı eşleri de eklendiğinde sayı iki milyonun üzerine çıkmaktadır. Kore, farklı ülkelerden gelen insanların birbirlerine ve kültürlerine saygı duyduğu ve birbirleriyle dostluk kurduğu gerçek anlamda çok kültürlü bir toplum haline gelmiştir. Çok kültürlü ailelerden gelen yabancı işçilerin, yabancı uyruklu eşlerin ve çocukların sayısı son yıllarda hızla artmıştır. Kore'de 2006 yılında sadece 537.000 civarında yabancı varken, 2014 yılı itibariyle bu sayı 1,56 milyonu aşmıştır." https://world.kbs.co.kr/service/contents_view.htm?lang=g&menu_cate=history&id=&board_seq=3971&page=1&board_code= 2 saat önce, Maddeci yazdı: Deneyim ve araştırmalar. Sarı kantaron bitkisinin doğal bir antidepresan olduğunu biliyor muydun mesela? https://evrimagaci.org/dogadan-antidepresan-toplamak-mod-yukselten-bitki-olarak-da-bilinen-sari-kantaron-neden-depresyona-iyi-geliyor-11087 Bazı sarı kantaron preparatları kısa vadede hafif dereceli depresyonu hafifletebilir. Bu durumun ağır depresyon için geçerli olduğu kanıtlanmamıştır. Yani, hafif dereceli depresyonu hafifletebilir, ancak anti değildir! Bu bitkinin sağlıklı beslenme ile ne ilgisi var? Bağlantı verilen web sitesine (evrimagaci) güvenmezdim! Site Teksas (ABD) merkezli bir şirkettir. Web sitesi popüler bilimi yayıyor. Popüler bilim, bilimi çakma bilimle karıştırmaktan ve bu saçmalığı sıradan insanlara yaymaktan başka bir şey değildir! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül 6 saat önce, Kahin yazdı: Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Hayır, hiç de bile! Bu konuyu açmamın nedeni çakma uzman Prof Dr Canan Karatay'dır. Bu kadına elektronik medyada ayda en az üç kez rastlıyorum. Bugün bir kez daha çakma bilimsel açıklamalarda bulundu. İşte bugünkü örnek: "Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar." ifadelerine yer verirken sağlıklı ve uzun yaşamın sırrını da açıkladı. "HAMSİYİ KIZARTMA YAPMADAN YİYİN" İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir söyleşiye katıldı. Söyleşi programının ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, insanların sağlıklı beslenmeleri için neler yemesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Karatay; "Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir" dedi. Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/tavsiyeleriyle-cok-konusulan-prof-dr-canan-karatay-acikladi-bunu-yerseniz-95-yasina-kadar-yasarsiniz-p82330 Bu ne cehalet? Hamsileri kızartmamalıymışız, kızartıldığında kanser yaparmış! Hanımefendi entelektüel gevezelik yapıyor. Sözde tıp bilimi bu tür saçmalıklarla dolu: ya keşfedilmemiş virüsler ya da yediğimiz yiyecekler, kanserin nedeniymiş! Bu kadın, tıp profesörlerinin çoğu gibi, üniversitede ders kitaplarında öğrendiklerini papağan gibi tekrarlayan biri. Onun hatası, üniversitede öğrendiklerini sorgulamak bir yana, hiç gözden geçirmemiş olmasıdır! Eğer tıbbi sözde bilim hala kanserin gerçekte ne olduğunu ve nasıl geliştiğini bilmiyorsa, bu kadın hangi gıdaların sağlıklı, hangilerinin zararlı olduğunu nasıl bilebilir? Mantık, gıda hakkında herhangi bir açıklama yapabilmem için öncelikle kanserin nedenini bilmem gerektiğini dikte etmiyor mu? Sigara içmeyenler, "sağlıklı" beslenenler ve egzersiz yapanlar da kansere yakalanıyor. Çakma bilim bu tür çelişkileri nasıl açıklayabilir? O kanseri bilmiyorsa birde senden alalım kanser tarifini? Kanser nedir? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 8 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül @buddha ><(((°> Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül 1 dakika önce, Kahin yazdı: @buddha ><(((°> Tamam anladık balığım. Kanser nasıl ve neden oluşur? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 8 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül @buddha ><(((°> = trolleri beslemeyin (don't feed the troll) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 9 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül 12 saat önce, Kahin yazdı: @buddha ><(((°> = trolleri beslemeyin (don't feed the troll) Boşver şimdi benim trol olup olmadığımı. Canan Karatay Vb doktorların kanserin sebebini bilmediği iddiasını ortaya attın. Kanserin sebebi nedir? Bunu yaz öğrenelim. Bilmiyorsan bilmiyorum yaz bari. :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 9 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül 2 saat önce, buddha yazdı: Canan Karatay Vb doktorların kanserin sebebini bilmediği iddiasını ortaya attın. Kanserin sebebi nedir? Bunu yaz öğrenelim. Bilmiyorsan bilmiyorum yaz bari. Eğer bilmiyorsam, onların bilmediğini nasıl iddia edebilirim? Mantığını kullan biraz!!! Ek olarak: bilim forumunda kanserin ne olduğu ve nasıl geliştiği hakkında bir kaç kez yazdım. Eğer bunları okumadıysan ve anlamadıysan, bu benim sorunum değil! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 9 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül 1 saat önce, Kahin yazdı: Eğer bilmiyorsam, onların bilmediğini nasıl iddia edebilirim? Mantığını kullan biraz!!! Ek olarak: bilim forumunda kanserin ne olduğu ve nasıl geliştiği hakkında bir kaç kez yazdım. Eğer bunları okumadıysan ve anlamadıysan, bu benim sorunum değil! https://forum.dusuncedunyasi.net/search/?&q=kanser&author=Kahin&search_and_or=or Bol itiraz dışında dışında bir açıklama bulamadım. Yazacağın şey çok basit şu şu şeyler kanserin sebebidir. Sayfalarca yazmanada gerek yok. Alıntı yapıyorsun içinde bir bilgi yok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 9 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül @buddha Güvercin (Pigeon), senin derdin ne? Canan Hanım'a kızarmış hamsinin kanserojen olduğuna dair kanıtları sordun mu? Neden ona bir e-posta yazmıyorsun? 1 saat önce, buddha yazdı: Bol itiraz dışında dışında bir açıklama bulamadım. Bu ne: https://forum.dusuncedunyasi.net/search/?&q=kanser&author=predictor&search_and_or=or Yeni bir hesabım olduğunu biliyorsun, değil mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 9 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül 56 dakika önce, Kahin yazdı: @buddha Güvercin (Pigeon), senin derdin ne? Canan Hanım'a kızarmış hamsinin kanserojen olduğuna dair kanıtları sordun mu? Neden ona bir e-posta yazmıyorsun? Bu ne: https://forum.dusuncedunyasi.net/search/?&q=kanser&author=predictor&search_and_or=or Yeni bir hesabım olduğunu biliyorsun, değil mi? Biliyorum. Alıntı Filiz yaprağı ile 'akraba' olan organların, filiz yaprağı ile 'akraba' olan çatışmaları vardır! Bu kanserler her zaman lokma çatışmasıyla ilgilidir: Akciğer nodülü (şişlik kitle) kanserinde hava lokması, karaciğer kanserinde açlık çatışması, mide ve bağırsaklarda ise sindirilemeyen yiyecek lokmasıdır. Bu özel programların biyolojik anlamı da her zaman çatışma aktif aşamadadır: Hücre çoğalması yoluyla işlevde bir artış sağlamak, böylece lokmanın daha iyi sindirilebilir ve daha iyi emilebilmesi veya bu lokmanın daha iyi içeri veya dışarı kayabilmesi içindir. Akciğer nodülü kanseri söz konusu olduğunda, bunun nedeni ölüm korkusudur. Akciğerlerdeki hava torbacıkları sayısının artmasıyla kişi artık daha fazla hava alabilir ve böylece daha kolay hayatta kalabilir. Her bir biyolojik özel programın anlamını, gelişimsel açıdan anlamak lazım. Doğumdan önceki otonom sinir sistemi dağılımı ilkel halka formunu işaret eder. Sempatik sinirler omuriliğin ortasında düzenlenmişken, parasempatik sinirler (vagotonik) dış çephede, yani beyin tabanında ve sakral bölgede, yutak ve rektuma yakın konumlanmıştır. Çatışma kelimesini büyülü kelime olarak kullanıyorsun. Çatışmanın sebebi ne? Ölüm korkusu akciğer kanseri yapar demişsin burada da. Ölmekten korkmayan bir insan göster. Kulak çınlamanın sebebini duymak istemiyorum diye açıklamıştın. Sonra geçmediyse 9 aydan fazla sürdüyse tedavi etme kalp krizi geçirirsin diyorsun. Bunlar mı açıklamaların. Astrolojiden farkı yok bu açıklamalarının. Astrolojide mesela ikizler burcu isen ikiz organlardan hastalanıp öleceksin. Yay burcu isen kalça problemlerin olacakmış falan filan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 9 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 9 Eylül @buddha Pigeon, seninle uğraşmak yorucu olmaya başladı! Tıbbi ve bilimsel konular söz konusu olduğunda benim için ciddi bir insan olmadığını sana daha kaç kez göstermem gerekiyor? Ve bunu en başından beri biliyordum: O zamanlar sana bunu nazik sözlerle açıklamıştım ama sen devam edip durdun. Şimdi yine nazik sözlerle: Lütfen çocukça davranışlarınla beni rahatsız etme. Git, başka yerde oyna!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 10 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Canan Karatay'ın açıklamaları ya yanlış anlaşılıyor yada hiç anlaşılmıyor. Kadın yaşlandı artık. Hayır, hiç de yanlış anlaşılmıyor. Saçmalık saçmalıktır, bunu yaşlı ya da genç birinin söylemesi fark etmez! On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Sağlıklı beslenme önemlidir çünkü bağırsak mikrobiyotasını etkiliyor. Bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda önemli olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Kanıt nerede? Göster, goreyim!!! On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Sen kadının bir açıklamasını alıp, onu karalamaya çalışıyorsun. Burada kimseyi karalamaya çalışmıyorum, söylediği saçmalıkları gösteriyorum. Ayrıca, bu saçmalıklar ondan gelmedi, bir yerde okumuş ve kontrol etmeden aktarıyor. Hanımefendi böyle yaparak insanlara zarar verdiğinin farkında değil!!! Nosebo etkisi diye bir şey duymamış gibi görünüyor. Nosebo etkisi, bir etkene, örneğin bir "ilaca" veya başka bir dış etkiye (örn. bir ifadeye) maruz kalmanın ardından, etken ile etki arasında doğrudan bir ilişki görünmeden olumsuz bir sağlık etkisine sahiptir! On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Bu yaptığın ayıp. Bilim duygularla ilgili değildir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 10 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 1 saat önce, Kahin yazdı: Kanıt nerede? Göster, goreyim!!! Aptalın, cahilin önde gidenisin. Daha bağırsak sağlığının önemini bilmediğin halde tıp hakkında konuşuyorsun. Evrim Ağacı para alıyor filan demiştin. Seni bu komplo teorini kanıtlamaya davet ediyorum. Bağırsak mikrobiyotasına gelirsek. Kanıt göstermeme bile gerek yok ki. Bağırsak mikrobiyotası bütün hastalıklarda önemlidir. En çokta beslenmeden etkilenir. Google da "Gut microbiota" yazsaydın bir sürü içeriğe ulaşabilirdin. https://en.wikipedia.org/wiki/Gut_microbiota https://evrimagaci.org/bagirsak-beyni-nedir-bagirsak-mikrobiyotasi-canli-psikolojisini-etkileyebilir-mi-9510 Bağırsak mikrobiyotası için "ikinci beyin" söylemi bile var. Aşağıdaki videoda tam anlatılmamış olsa da, güzel bilgiler var. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 10 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 1 saat önce, Kahin yazdı: Kanıt nerede? Göster, goreyim!!! Bağırsak mikrobiyotasının bozulmasının doğrudan etkilediği hastalıklar şunlar. Alıntı asthma autistic spectrum disorder cancer celiac disease diabetes eczema heart disease malnutrition multiple sclerosis obesity Kaynak: https://www.medicalnewstoday.com/articles/307998#importance Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 10 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 1 saat önce, Maddeci yazdı: Bağırsak mikrobiyotasının bozulmasının doğrudan etkilediği hastalıklar şunlar. Bu bilimsel bir kanıt değil, tıbbi entelektüel bir gevezeliktir! Bilimsel! kanıt nerede? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 10 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül 7 saat önce, Maddeci yazdı: Aptalın, cahilin önde gidenisin. Bu benim için büyük bir kompliman!!! Çok mersi! 7 saat önce, Maddeci yazdı: Daha bağırsak sağlığının önemini bilmediğin halde tıp hakkında konuşuyorsun. Şimdi "bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda ki öneminden" bağırsak sağlığına mi geçtik? Orada konu neydi? Hafızanı tazelemek için, işte yazdıkların: On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Sağlıklı beslenme önemlidir çünkü bağırsak mikrobiyotasını etkiliyor. Bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda önemli olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. "Bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda önemli olduğu bilimsel olarak kanıtlandı." 7 saat önce, Maddeci yazdı: Evrim Ağacı para alıyor filan demiştin. Seni bu komplo teorini kanıtlamaya davet ediyorum. "Komplo" diye bir şey yazmadım. Ben sadece şirketin yurtdışından para aldığını ve karşılığında onlara para verenlerin 'mesajlarını' yaydığını yazdım! "Tree of Evolution LLC" şirketinin yurtdışından para aldığını kendileri yazıyor: "Çalışmalarımız aralıklarla 'Avrupa Evrimsel Biyoloji Derneği' tarafından finansal ve bilimsel olarak desteklenmektedir." (Burada 'bilimsel' kelimesine çok fazla önem verilmemelidir!) European Society for Evolutionary (ESEB), canlı organizmaların evrimine ilişkin bilgilerin yanı sıra, bu güne kadar kimse tarafından keşfedilmemiş "virüsler" hakkında da "bilgi" yaymaktadır: Covid-19 - Congress of European Society for Evolutionary https://www.eseb2022.cz/en/covid-19 Dernekle ilgili en komik şey ise "virüslerin" evrimini bile biliyor olmaları! 7 saat önce, Maddeci yazdı: Bağırsak mikrobiyotasına gelirsek. Kanıt göstermeme bile gerek yok ki. Bunun için herhangi bir kanıt istemedim. 7 saat önce, Maddeci yazdı: Bağırsak mikrobiyotası bütün hastalıklarda önemlidir. Bu konuda bilimsel kanıt istemiştim. Nerede bu kanıtlar? Gerisi önemsiz veya saçmalıktır! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 10 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül On 08.09.2024 at 16:04, Kahin yazdı: Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Hayır, hiç de bile! @Kahin Bunu sen yazmadın mı? Ben ne demiştim? Gıdalar bağırsak mikrobiyotasını olumlu veya olumsuz yönde etkiler demiştim. Bağırsak mikrobiyotası bozulursa sağlık bozulur da dedim. Bunu anlamıyorsan, ben ne yapayım? Anlamadığını bildiğim için yazdıklarını bir daha şuraya koyayım. İyice gözüne gözüne girsin. On 08.09.2024 at 16:04, Kahin yazdı: Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Hayır, hiç de bile! Aptala anlatır gibi anlatayım. Beslenme ve gıdalar sağlığı çok ciddi şekilde etkiler. Sağlıksız gıdalar bağırsak mikrobiyotasını yani bağırsak sağlığını bozar. Bu durumda hastalıklarda olumsuz yönde etkilenir, şiddetlenir. Şimdi anladın mı düz dünyacı kardeş? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 10 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 10 Eylül Konuyu çorbaya dönüştürdün! On 08.09.2024 at 15:04, Kahin yazdı: Sözde sağlıklı gıdaların yaşam üzerinde sağlıklı bir etkisi var mı? Hayır, hiç de bile! 2 saat önce, Maddeci yazdı: Bunu sen yazmadın mı? Evet. Iyice okudun mu? 2 saat önce, Maddeci yazdı: Gıdalar bağırsak mikrobiyotasını olumlu veya olumsuz yönde etkiler demiştim. Ama kesinlikle öyle değil, çünkü gıda gıdadır! 2 saat önce, Maddeci yazdı: Bağırsak mikrobiyotası bozulursa sağlık bozulur da dedim. Evet, ama bunun gıdayla ne ilgisi var? 2 saat önce, Maddeci yazdı: Beslenme ve gıdalar sağlığı çok ciddi şekilde etkiler. Ne gibi? Ek soru, beslenme (besin) nedir gıda nedir? 2 saat önce, Maddeci yazdı: Sağlıksız gıdalar bağırsak mikrobiyotasını yani bağırsak sağlığını bozar. Bu durumda hastalıklarda olumsuz yönde etkilenir, şiddetlenir. "Sağlıksız" ve "sağlıklı" gıda arasındaki fark nedir? Benim bildiğim sadece gıda gıdadır. Artı, bir gıdanın sağlıklı olup olmadığına kim karar veriyor? Aşağıdaki iddianla ilgili sorum hala yanıtlanmadı: 10 saat önce, Kahin yazdı: On 08.09.2024 at 18:03, Maddeci yazdı: Sağlıklı beslenme önemlidir çünkü bağırsak mikrobiyotasını etkiliyor. Bağırsak mikrobiyotasının bütün hastalıklarda önemli olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Kanıt nerede? Göster, goreyim!!! 8 saat önce, Maddeci yazdı: Bağırsak mikrobiyotasının bozulmasının doğrudan etkilediği hastalıklar şunlar. Alıntı asthma autistic spectrum disorder cancer celiac disease diabetes eczema heart disease malnutrition multiple sclerosis obesity Hadi, bana kanıt göster, yoksa hiç kanıt yok mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 13 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Eylül @Maddeci Ne oldu? Kanıt yok mu? Tabii ki hayır, çünkü sözde tıp bilimi basit bir nezle gibi tek bir hastalığı bile bilimsel olarak açıklayamaz!!! Burada uzman olmana bile gerek yok, sadece mantığını kullanman yeterli! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 13 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Eylül @Kahin Sağlıksız gıdalara bir sürü örnek verilebilir. Cips, kola, hamur işi, hazır meyve suları, tatlılar ve bunun benzerleri. Saydıklarımı ve benzerlerini tüketenlerin bağırsak mikrobiyotası bozuluyor. Bozulan mikrobiyota beyin dahil olmak üzere bütün organlara zarar veriyor. Ağız florasını bozan gıdalar bağırsak florasını da bozar. Nasıl ağız florası bozulduğunda dişler çürüyorsa, bağırsak florası bozulduğunda da bütün vücut çürüyor. On 10.09.2024 at 23:00, Kahin yazdı: Artı, bir gıdanın sağlıklı olup olmadığına kim karar veriyor? Ben karar vermiyorum. Sen, "Sağlıksız gıda yoktur" mu diyorsun? Yani sana göre bütün gıdalar sağlıklıdır, öyle mi? https://popsci.com.tr/sagliksiz-yiyecekler-saglikli-beslenmenin-olumlu-etkilerini-goturebilir/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 13 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Eylül 4 saat önce, Kahin yazdı: Tabii ki hayır, çünkü sözde tıp bilimi basit bir nezle gibi tek bir hastalığı bile bilimsel olarak açıklayamaz!!! Seni dünyanın şeklini açıklamaya davet ediyorum. Aydınlat bizleri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 13 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Eylül 2 saat önce, Maddeci yazdı: Sağlıksız gıdalara bir sürü örnek verilebilir. Cips, kola, hamur işi, hazır meyve suları, tatlılar ve bunun benzerleri. Hepsini de içiyor ve yiyorum, alkol ve sigara da içiyorum ve turp gibiyim! Sen, "Sağlıksız gıda yoktur" mu diyorsun? Yani sana göre bütün gıdalar sağlıklıdır, öyle mi? Öyle! Burada gıda ile ilgili iki makale var: https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Besin https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Gıda "Sağlıksız" kelimesi bu makalelerin hiçbirinde geçmiyor! 2 saat önce, Maddeci yazdı: Seni dünyanın şeklini açıklamaya davet ediyorum. Aydınlat bizleri. Patates şeklindedir: Die Erde als Kartoffel Yuvarlak ve düz dünyalılar sinirlerimi bozuyor! 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts