Índio do Buraco Konu tarihi: Ağustos 17, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Ağustos 17, 2024 Benim bildiğim kadarıyla İncil açıktan İsa yaşadığı rivayet edilen tarihden çok sonraları Roma İmparatorluğu'nun ve başkalrının halkı kontrol edip yönetme amacı ile kendilerince değiştirilerek yazılmıştır Keza diamanda tema da meşhur tartışmalarının bir noktasında tarihi gerçekler ile Kur'an ın da hz Muhammed in yaşadığı rivayet edilen dönemden çok sonraları yine insanların kendi çıkarları doğrultusunda yazıyla İncil'deki gibi farklı yorumlar ile yazıya geçirildiğini ispat etmiştir Fakat iç huzur için bir öğretiye Hz Muhammed ın öğretisinin en orijinal ve hatta en mükemmel haline ihtiyacınız var ise size önerim tasavvuf ile ilgilenebilir siniz Zaten Kur'an kendisi bizim Kur'an-ı kendi başımıza değil bir mürşidden öğrenmemiz gerektiğini açıklar Günümüzde hz Muhammed ı bulup soramayacağımıza göre Bu tasavvuf alimlerinin kitaplarını kaynak edinmek bence en mantıklı yoldur Ha benim iyi bir insan olmak ve iç huzur a kavuşmak için bunlara ihtiyacım yok derseniz de ne alâ Fakat "ne zaman ki oldum dersin nefsine uyarsın" Der tasavvuf öğretisi Gerçek Türk İslâm tasavvuf alimleri benim gördüğüm kadarıyla tek gayesi nefs terbiyesi ve kendini twnımak yoluyla insanı kamile ulaşmak yolunu aktarmaktır Bu yolda şekilden ve pratik ten çok niyet nicelikden çok nitelik ön plandadır Ben de tam hatırlamıyorum ama şimdilik ahmet yesevi yi ve yunus Emre tavsiye edebilrim Konya doğumluyum fakat Mevlana'ya kanım ısınmaz bir türlü Bu arada ateistler olarak kuranın sahte yada değiştirilmiş olduğu konusunda hem fikir isek islamı eleştirmek içinde kaynak olarak Kur'an-ı değil Muhammed ın öğretisinin gerçek ve mükemmel haline en yakın tasavvuf öğretisini İnsanlar üzerindeki tezahürü için ise "gerçek" tasavvuf yolcularını referans almayı denersek Hem müslüman hem de ateist gönüldaşlar için daha sağlikli ve doğru olacağını Bu şekilde daha sağlikli şimdiye kadar görülmemiş bir ilerleme kaybedebileceğimize inanıyorum @Mantılı Senin bu konuda ki yorum ve desteğini de bekliyoruz Bu arada Kur'an bozulmadı ayet var diyenler çıkabilşr belki de öyle fakat biz o nüshalara ulaşabiliyor mıyuz Bizim okuduğumuz nüshaları kim yazdı nefsine uyup kendi çıkarları doğrultusunda mı yazdı Fakat eğer ki Kur'an bozulmamış nüshası bizim şu an güncel olarak kullandığımız ise ateistler bayağı değil baş bayağı haklı Allah sonumuzu hayır etsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 "Sünnet imiş, kâfir de olsa, verme zarar" Alın size bir inci http://www.divanihikmet.net/hikmet1.html İnanmayan açıp okusun Şimdi bu bize öğretilen ve uygulanan günümüz İslam'ı ile taban tabana zıt değil midir Hayır bu asıl islam tasavvuf yoludur Sadece bu cümle bile ne anlatmaya çqlıştığımı izah eder anlayana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 Ulu Tanrı beni seçti ve size gönderdi. Dinler uydurmadır tasavvuf da masallardır. Size göklerden haber veriyorum. Din yalan allah puttur. Bozulmuş bir kutsal kitap yoktur. Kutsal olsa bozulmazdı. Bozulduysa kutsal değildir. Arap putu allah ( el-lah, eloh) kendi kitabının bozulduğunu iddia ediyor ve buna birde sözde ayet indiriyorsa üstüne diyecek tek bir söz var , hadi leyyyyn... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2024 Sapıklığı kutsayacak olsaydım tasavvufla uğraşmaz doğrudan İslam'a geçerdim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts