Jump to content

Yol Gösterici Olarak Bozulmuş Olma İhtimali Olan Dini Kitaplar Yerine Tasavvuf Öğretisini Kullanmak

Índio do Buraco

Recommended Posts

Benim bildiğim kadarıyla İncil açıktan İsa yaşadığı rivayet edilen tarihden çok sonraları Roma İmparatorluğu'nun ve başkalrının halkı kontrol edip yönetme amacı ile kendilerince değiştirilerek yazılmıştır

Keza diamanda tema da meşhur tartışmalarının bir noktasında tarihi gerçekler ile Kur'an ın da hz Muhammed in yaşadığı rivayet edilen dönemden çok sonraları yine insanların kendi çıkarları doğrultusunda yazıyla İncil'deki gibi farklı yorumlar ile yazıya geçirildiğini ispat etmiştir

Fakat iç huzur için bir öğretiye Hz Muhammed ın öğretisinin en orijinal ve hatta en mükemmel haline ihtiyacınız var ise size önerim tasavvuf ile ilgilenebilir siniz

Zaten Kur'an kendisi bizim Kur'an-ı kendi başımıza değil bir mürşidden öğrenmemiz gerektiğini açıklar

Günümüzde hz Muhammed ı bulup soramayacağımıza göre 

Bu tasavvuf alimlerinin kitaplarını kaynak edinmek bence en mantıklı yoldur

Ha benim iyi bir insan olmak ve iç huzur a kavuşmak için bunlara ihtiyacım yok derseniz de ne alâ

Fakat "ne zaman ki oldum dersin nefsine uyarsın" Der tasavvuf öğretisi

Gerçek Türk İslâm tasavvuf alimleri benim gördüğüm kadarıyla tek  gayesi nefs terbiyesi ve kendini twnımak yoluyla insanı kamile ulaşmak yolunu aktarmaktır

Bu yolda şekilden ve pratik ten çok niyet nicelikden çok nitelik ön plandadır

Ben de tam hatırlamıyorum ama şimdilik ahmet yesevi yi ve yunus Emre tavsiye edebilrim 

Konya doğumluyum fakat Mevlana'ya kanım ısınmaz bir türlü

Bu arada ateistler olarak kuranın sahte yada değiştirilmiş olduğu konusunda hem fikir isek islamı eleştirmek içinde kaynak olarak Kur'an-ı değil Muhammed ın öğretisinin gerçek ve mükemmel haline en yakın tasavvuf öğretisini

İnsanlar üzerindeki tezahürü için ise "gerçek" tasavvuf yolcularını referans almayı denersek 

Hem müslüman hem de ateist gönüldaşlar için daha sağlikli ve doğru olacağını

Bu şekilde daha sağlikli şimdiye kadar görülmemiş bir ilerleme kaybedebileceğimize inanıyorum

@Mantılı

Senin bu konuda ki yorum ve desteğini de bekliyoruz

Bu arada Kur'an bozulmadı ayet var diyenler çıkabilşr belki de öyle fakat biz o nüshalara ulaşabiliyor mıyuz 

Bizim okuduğumuz nüshaları kim yazdı nefsine uyup kendi çıkarları doğrultusunda mı yazdı

Fakat eğer ki Kur'an bozulmamış nüshası bizim şu an güncel olarak kullandığımız ise ateistler bayağı değil baş bayağı haklı

Allah sonumuzu hayır etsin

"Sünnet imiş, kâfir de olsa, verme zarar"

Alın size bir inci 

http://www.divanihikmet.net/hikmet1.html

İnanmayan açıp okusun 

Şimdi bu bize öğretilen ve uygulanan günümüz İslam'ı ile taban tabana zıt değil midir

Hayır bu asıl islam tasavvuf yoludur

Sadece bu cümle bile ne anlatmaya çqlıştığımı izah eder anlayana

Ulu Tanrı beni seçti ve size gönderdi. Dinler uydurmadır tasavvuf da masallardır. Size göklerden haber veriyorum.

Din yalan allah puttur.

Bozulmuş bir kutsal kitap yoktur.

Kutsal olsa bozulmazdı. Bozulduysa kutsal değildir.

Arap putu allah ( el-lah, eloh) kendi kitabının bozulduğunu iddia ediyor ve buna birde sözde ayet indiriyorsa üstüne diyecek tek bir söz var , hadi leyyyyn...

• Thanks 1