Jump to content

Dinde Zorlama Yoktur İddası Tam Bir Yalandır

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

Uygulamada zaten zorlama olduğunu açıkça görmekteyiz.

Diyorlar ki zorlama Müslüman olanlar içindir diğerleri için değildir.

Hayır bu da yalan. Türkiye laik bir ülke ama herkesi zorlama ile şeriatçı yapmaya kalkıyorlar.

Evet belki zorlama konusu müslüman olanlar içindir. Ancak müslüman olmak da özgür bir seçime bırakılmıyor. Çocuk yaşta kafasına dayatılıyor.

Bu durumda din zorbalıktır.

Eğer din yaşı 18+ olarak belirlense eminim ki yüzde 95 İslam'ı seçmeyecek.

Eğer bir insan özgür seçimiyle bir dine girerse onun kurallarına uymak zorunda olabilir ancak  bu mantıklıdır.

Nasıl ki meyhaneye gidip ayran sipariş edersen masadan kaldırılırsın , aynen bunun gibi özgür seçiminle bir ortama girersen elbette oranın kurallarına uymak zorundasın.

Ama burada kişinin özgür olması  ve kendi seçimi olması gereklidir.

İslam'ın hiçbir mezhebinde bu özgürlük yoktur kimseye de tanınmamıştır. Üstelik şiddet ve zorbalık ödüllendirilmektedir.

• Thanks 1

Eğer din yaşı 18+ olarak belirlense eminim ki yüzde 95 İslam'ı seçmeyecek. 

Tacikistan'da bu düşüncen uzun süredir uygulanmaktadır:

2009 yılından bu yana yeni bir kısıtlayıcı dini yasa yürürlüktedir. Bu "Vicdan Özgürlüğü ve Dini Dernekler Kanunu "na göre, devlet kaydı olmayan her türlü dini faaliyet yasaklanmıştır. Mevcut tüm dini topluluklar yeni kayıt için başvurmak zorunda kalmıştır. Kayıt olmadığı için çok sayıda caminin, ülkenin tek sinagogunun ve Baptistler gibi bazı Protestan grupların faaliyetleri şu anda yasaklanmış durumdadır; ibadet yerlerine devlet tarafından el konulmuştur.

2011 yılında, 18 yaşından küçüklerin dini törenlere, dini etkinliklere ve kayıtlı olmayan dini topluluklar tarafından düzenlenen dini eğitimlere katılmalarını yasaklayan yeni bir yasa kabul edilmiştir. Çocuklarına dini değerleri ve inançları öğretmeye çalışan ebeveynler birkaç yıl hapis cezası ile tehdit edilmektedir.

Kaynak: Tadschikistan

Tacikistan'da 2024 yılında türban ve dini bayramların yasaklanması:

"Batıl inanç ve bağnazlığı önlemek için"

[...]

Cumhurbaşkanı, Tacikistan'da türban takılmasını ve İslami dini bayramların kutlanmasını yasaklayan bir yasa imzaladı. Çocuklara dini bayram kıyafetlerinin satışı da yasaklandı.

[...]

Cumhurbaşkanlığının basın ofisinin açıklamasına göre, onaylanan yasalar ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamayı, insanların yaşam düzeyini ve kalitesini yükseltmeyi, toplumun istikrarını, kanun ve düzeni güçlendirmeyi amaçlıyor.

Açıklamada, kutlama ve törenlerin düzenlenmesi ve çocuk eğitimi sorumluluğu hakkındaki yasaların “ulusal kültürün orijinal değerlerini korumak, hurafeleri ve bağnazlığı, kutlama ve törenlerde israfı ve savurganlığı önlemek, halkın maneviyatını ve sosyo-ekonomik düzeyini artırmak” amacıyla düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada, Tacikistan’ın, çocuk hak ve özgürlüklerinin korunmasının yanı sıra, eğitim ve öğrenim, çocuğun psikolojik gelişimi, vatanseverlik gururu, ulusal ve evrensel değerlere saygı hedeflediği belirtildi.

[...]

KAZAKİSTAN’DA SÜLEYMANCILAR’IN ‘HAYIR KURUMLARI’ VE YURTLAR KAPATILMIŞTI
Kazakistan’da Süleymancılar’ın derneğinin “hayır kurumları” ve yurtları, aşırılıkçı faaliyetler başta olmak üzere birçok ihlal üzerine kapatılmıştı.

Tamamını okumak için: BugünKıbrıs Gazetesi

45 dakika önce, Kahin yazdı:

KAZAKİSTAN’DA SÜLEYMANCILAR’IN ‘HAYIR KURUMLARI’ VE YURTLAR KAPATILMIŞTI
Kazakistan’da Süleymancılar’ın derneğinin “hayır kurumları” ve yurtları, aşırılıkçı faaliyetler başta olmak üzere birçok ihlal üzerine kapatılmıştı.

Çok güzel bir uygulama yapmış Kazakistan.

Bir devletin ve milletin kendi değerlerini kafirlik olarak niteleyip onlara araplığı kutsal gibi dayatmaya kalkan alçak süleymancı zorbalara gereken yanıtı vermişler.

Tebrik ediyorum ve devamını diliyorum.

Asıl sapıklık ve şerefsizlik Arap Sami kültüründe vardır. Hepsi alçak pislik birer kafirdir. Benim kutsalımda da böyle yazıyor. Saygı duyun.

Sami  arap dinlerindeki zorbalaları maşa gibi kullanıp Rusya Çin ve Asyaya hükmetmeye çalışan ABD'yi de boykot edip lanetliyorum.

CHP'liler siz üstünüze alınmayın kodumun solcuları

Dinde zorlama yoktur. Ne zamana kadar? Din(şeriat) hakim oluncaya kadar. Ondan sonra yiyorsa dinden çık. Girince çükünü kesiyorlar, çıkmaya kalkarsan da kafanı keserler. 

Astığı astık, kestiği kestik. 

@alpinçayırı paylaştığı video vardı. Durumu çok güzel özetliyordu. Dinden şüphe mi duydunuz? Kafanızı kesip şüpheyi hemen yok ederler. Bu kadar basit.

• Thanks 1

1 saat önce, somebody yazdı:

CHP'liler siz üstünüze alınmayın kodumun solcuları

CHP sol parti ama seçmeni büyük oranda solcu değil. Türkiye de herhangi bir parti seçmeni henüz solcu olacak kadar aydınlanmadı. 

Neden solculardan bu kadar nefret ettiğini anlayamıyorum. 

Sağcı, ırkçı olmanın nesi iyidir? 

zorbalaları maşa gibi kullanıp Rusya Çin ve Asyaya hükmetmeye çalışan ABD'yi de boykot edip lanetliyorum.

Emperyalist ülkelerin silahlarından birisi de dindir.

Bende emperyalizmi boykot edip lanetliyorum. :D 

Çin malları kullanalım. 

15 temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, çok kötü olurdu. Hocaefendi (fetö) dedikleri ucube dangalak ateistlere ve solculara karşı cadı avı başlatırdı. Kafasında ne kuruyordu bilmem ama şeriat benzeri ucube bir sistem hayal ettiği kesindi. 

İşte yiyorsa o zaman dinden çık. Adamın aklını alırlar. 

Hocaefendi (fetö) dedikleri gerici mafya bozuntusu iyi ki bertaraf edildi. Bu konuda siyasal islamcı mallara ne kadar teşekkür etsek az. 

Kendi elleriyle kendilerini yok ettiler. 

Çok güzel bir uygulama yapmış Kazakistan.

Kazakistan'a bende sempati duyuyorum. 

41 dakika önce, Maddeci yazdı:

CHP sol parti ama seçmeni büyük oranda solcu değil. Türkiye de herhangi bir parti seçmeni henüz solcu olacak kadar aydınlanmadı. 

Neden solculardan bu kadar nefret ettiğini anlayamıyorum. 

Sağcı, ırkçı olmanın nesi iyidir? 

CHP elindeki olanakları solculuk adına kullanmıyor tam tersine sağcılara şirin görünmeye çalışıyor.

Bu nedenle CHP sosyalist enternasyonal birliğine alınmadı. Çünkü gittiği yere pisliyor tıpkı sağcıların ileri karakolu gibi çalışıyor.

• 3 hafta sonra...

Dinde zorlama yoktur tümcesinin gülünç bir anlamı var.

Madem zorlama yok ne diye çocuk yaşta insanlara dayatıyorsun.

Korkun var belli ki , çocuk büyüdüğünde senin masallarına inanmayacak bunu iyi biliyorsun.

Bu nedenle çocuk yaşta baskı yaparak taraf toplamaya çalışıyorlar.

Din masallarına ancak çocuk yaşta karşılaştırma yeteneği olmayan insanlar inanırlar.

• Thanks 1