buddha Konu tarihi: 31 Temmuz Report Paylaş Konu tarihi: 31 Temmuz https://en.wikipedia.org/wiki/Jediism https://www.jedichurch.org/ darth vader nefes meditasyonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
buddha Mesaj tarihi: 31 Temmuz Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 31 Temmuz Işık ve Karanlık: Jedi'ler, Işık Tarafı (Light Side) ve Karanlık Taraf (Dark Side) arasında bir denge kurmaya çalışırlar. Işık Tarafı, sevgi, merhamet ve özveri gibi erdemleri temsil ederken, Karanlık Taraf nefret, öfke ve güç arayışını simgeler. Barış ve Huzur: Jedi'ler, galaksinin barışını sağlamak ve huzuru korumak için çalışırlar. Savaş ve çatışmalardan kaçınmaya özen gösterirler. Duyguların Kontrolü: Jedi'ler, duygularını kontrol etmeyi ve onları yönetmeyi öğrenirler. Duyguların, Karanlık Taraf'a kayma riskini artırabileceği inancındadırlar. Meditasyon ve Farkındalık: Jedi'ler, meditasyon yaparak zihinlerini sakinleştirir ve içsel huzuru bulurlar. Bu, onlara güçlerini daha iyi kullanma ve sezgilerini geliştirme konusunda yardımcı olur. Eğitim ve Öğretim: Jedi'ler, genç Jedi'leri eğitmek ve onlara bilgi aktarmak için bir ustalık ilişkisi kurarlar. Usta-çırak ilişkisi, Jedi felsefesinin önemli bir parçasıdır. Güç: Jedi'ler, "Güç" adı verilen mistik bir enerjiye inanırlar. Güç, evrendeki her şeyi bağlayan bir enerji alanıdır ve Jedi'ler bu gücü kullanarak çeşitli yetenekler geliştirebilirler. Yapay zekaya ilkelerini sordum. Böyle cevap verdi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: 31 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 31 Temmuz Ben 2003 yılından beri bu kilisenin bir üyesiyim. Padawan geldik Padawan gidiyoruz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos İçsel Yolculuk: Hem Jedizm hem de tasavvuf, içsel bir yolculuğu vurgular. Jedi şövalyeleri Güç’e olan bağlılıklarıyla içsel bir denge ararlar, tasavvufçular ise Allah’a yakınlaşma yolunda içsel bir arayış içindedirler. Bilgelik ve Marifet: Hem Jedi öğretisi hem de tasavvuf, bilgelik ve marifeti önemser. Jedi’lar bilgeliği kullanarak evrende dengeyi sağlamaya çalışırken, tasavvufçular da Allah’ı tanıma ve içsel bilgeliği ararlar. Bu benzerlikler, her iki geleneğin insanın içsel dünyasına odaklandığını ve manevi bir derinlik aradığını göstermektedir. Ancak, Jedizm daha çok kurgusal bir evrende yer alırken, tasavvuf İslam’ın gerçek dünyasında yaşanır12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos **Murakabe**, tasavvufta mânevî bir hali ifade eden bir terimdir. Bu kelime, Arapça kökenli olup "denetlemek," "gözlemek," "gözaltında tutmak," ve "kontrol etmek" gibi anlamlara gelir. İşte murakabe hakkında daha fazla bilgi: 1. **Tanım ve Anlam:** - Murakabe, kişinin iç âlemi üzerinde dikkatle gözetimde bulunması anlamına gelir. - Manevi bir dengeyi korumak için kalbin ve nefsin sürekli Allah'ın gözetimi altında olduğunu bilinçli bir şekilde idrak etmesini ifade eder. 2. **Murakabe Nasıl Yapılır?** - Sâlik (tasavvuf yolcusu), içine döner ve nefsiyle kalbini gözlemleyerek Allah'a yönelir. - Bu pratiğin amacı, Allah'ın her an kendisini gördüğünü ve kalbine nazar ettiğini bilerek, O'na daha yakın olmaktır. - Murakabe, içsel bir sessizlik ve derin düşüncelerle gerçekleşir. Kişi, nefsinin ve şeytanın tuzaklarına karşı tedbirli olmalıdır. 3. **Metaforik Anlamı:** - Murakabe aynı zamanda kişinin yaratıcısından gelecek sezgiyi beklemesini ifade eder. - Manevi bir uyanıklık ve içsel gözlemle, Allah'a daha yakın olma hedeflenir. Bu pratiği gerçekleştiren kişi, iç dünyasını kontrol etmek ve Allah'a yönelmek için sürekli bir bilinç halinde olur. Murakabe, tasavvuf yolunda manevi gelişimi destekleyen önemli bir uygulamadır ¹²³. Kaynak: Copilot ile konuşma. 01.08.2024 (1) MURAKABE - TDV İslâm Ansiklopedisi. https://islamansiklopedisi.org.tr/murakabe. (2) Murakabe - Vikipedi. https://tr.wikipedia.org/wiki/Murakabe. (3) Murakabe Nedir? - Murakabe sözlük anlamı nedir? - İslam ve İhsan. https://www.islamveihsan.com/murakabe-nedir.html. (4) Murakabe Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tasavvufta ... - Milliyet. https://www.milliyet.com.tr/egitim/sozluk/murakabe-ne-demek-tdk-sozluk-anlami-nedir-tasavvufta-murakabe-ne-demektir-6568904. (5) Murâkabe Nedir? Murâkabe Nasıl Yapılır? | İslam ve İhsan. https://www.islamveihsan.com/murakabe-nedir-murakabe-nasil-yapilir.html. (6) en.wikipedia.org. https://en.wikipedia.org/wiki/Muraqabah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos Ben bunları zamanında uyku hali hariç hayatımın tamamına entegre ettim Fakat Allâh a olan aşkım da platonik miş oda karşılık vermedi 🥲 Arkadaş kimse beni sevmiyor geçen bir sokak köpeğini sahiplenmeye karar verdim o bile beni istemedi biracının tekinin bir paket sosisini bana tercih etti Halbuki ben onu kendinle bir tutup dost edilecektim Neyse maaşa bir hafta kaldı ben en iyisi gitar alıp kendimi gitara vurayım @Mantılı Bu arada tasavvuf ile ugraştıgım için allahı çogu tatlı su müslüman dan daha iyi tanıyorum Tecrübe ile sabit söyleyebilirim ki içinde yaşadığımız bu dünyayayı onun düzeni çepeçevre sarıp hakim olmuş durumda değil Ben de bu yüzden ateist oldum 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos @Max Stirner bak dostum, iki kişi tanıyorum, Amerikalı bunlar. Biri eski Mormon. Joseph Smith in incilini yalayıp yutmuş. Herkesin örnek bir Mormon dediği tiplerdendi. İnanmış. Diğeri güneyli baptist. O kadar inanmıştı ki donanmadaki kariyerini bırakıp papaz olacaktı. Herkes büyük işler başaracak bu çocuk diyordu, çok zekidir. Sonra ne oldu? Bazı deneyimlerden sonra hayatlarını adadıkları inançlarda adalet olmadığını, bunların gerçek olamayacağını anladılar. Hayatları tepetaklak oldu. Bütün övgüler nefret söylemlerine dönüştü. Ana babalarından, eşlerinden oldular. Yeni bir hayat kurmaya çalıştılar, iş bulamadılar. Bildikleri tek şey kutsal kitaplarıydı. Ama kendilerini geliştirdiler, çeşitli topluluklara katıldılar, deneyimlerini paylaştılar. Hala inananlara gerçekleri anlatmaya çalıştılar. Bu onlara bir nebze huzur verdi. Kendileri gibi pek çok insan olduğunu gördüler. Şimdilerde ne yaparlar bilmiyorum ama bir dönem, onlarla aynı sıkıntıları yaşamakta olan insanlara hizmet veren, o geçiş döneminin acılarını dindirmeye çalışan bir sağlık kuruluşuna katılmışlardı. Uzun lafın kısası, 1- yalnız değilsin 2- seni sevmeye hazır bir sürü insan da var. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos Karanlığı kötü aydınlığı iyi olarak niteleyen bir düşünce duyguları kontrol etmekte başarısızdır. Çünkü görme duygusuna göre davranmıştır. Aslında duyguları onu kontrol etmektedir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: 1 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Ağustos Lucas bu karakteri yazarken Hitler'i esas aldığı çok belli zaten. Sondaki stormtroopers kısmına çok güldüm. Hitler de mi kullanmış? Niye? Blitzkrieg yaptıkları için mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 5 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 Ağustos On 01.08.2024 at 03:41, Max Stirner yazdı: Bu arada tasavvuf ile ugraştıgım için allahı çogu tatlı su müslüman dan daha iyi tanıyorum Tecrübe ile sabit söyleyebilirim ki içinde yaşadığımız bu dünyayayı onun düzeni çepeçevre sarıp hakim olmuş durumda değil Ben de bu yüzden ateist oldum Tanrı inancı bir akıl hastalığı bence. Şizofreni benzeri bir durum. Ara sıra benim de kafa gidiyor, uçan kaçan şeylere inanmaya başlıyorum. Seninle çok ortak noktamız var. On 01.08.2024 at 19:50, Mantılı yazdı: Lucas bu karakteri yazarken Hitler'i esas aldığı çok belli zaten. Dahası da var. Hitler karakter olarak, psikopat ortadoğu tanrısına da benziyor. Palpatine de bunlardan. Aşırı sağcı karakterler bunlar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 6 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 Ağustos 12 dakika önce, Maddeci yazdı: Tanrı inancı bir akıl hastalığı bence. Şizofreni benzeri bir durum. Ara sıra benim de kafa gidiyor, uçan kaçan şeylere inanmaya başlıyorum. Seninle çok ortak noktamız var. Kapitalizm de herkes bir gün zengin olurum rüyasına sarılıyor İnsanlar için din daha iyi bir hayat vaad eden ve karşılıgında bir şeyler vaad eden bir hayal dünyası Hayatından memnun olmayan her insan bir rüya hayale tutunur Eğer bir insan hayatındaki herşeyi tüm gerçekliği ile görürse bunu kabul edemez kendisine ve çevresine zarar verir Bunun gerçekleşmemesi için dinler milyoner olma hayali vb lazım Her insan ateizmi kaldıramaz Matrix de Morpheus neo ya ne demişti Neo ilk uyanıp gerçeği gördüğünde matrix e dönmek için nasıl kriz geçirip bayılmıştı Ben de asla gerçekleşmeyecek hayaller ile hayata tutunuyorum yoksa şimdiye hapse düşmüş yada şu ebesini öldüren siyasetçinin oglunun koğuş arkadaşı olmuştum Bu akıl hastalığı yada şizofreni değildir İnsanları kontrol altında tutup düzeni sağlamak için kullanılır En basitinden benim rüyalarım bir eve çıkmak gitarist olmak bir kadın bulmak çevresi ve kendi ile barışık pozitif ve faydalı bir birey olmak Ancak realite yi gördüğüm kadarıyla en fazla ev tutar zar zor geçinir gitarla bir kaç parça coverlar çevreme karşı fazla nazik ve iyi olduğum için suistimal edilen Mr nice guy sendromlu yalnız bir adam olabilirim Dinlerin güzel tarafı ise iman ve dua ile aklın bile alamayacağı her türlü hayali gerçekleştireceğini vaad etmesi ve insanların buna inanıp dine uygun yaşaması toplumlar tarafından kabul ve saygı görmesi İşin ince noktası ise gerçkte her insanın bilinçaltında kendi çıkar ihtiyaç ve kıskançlıkarı çekememezlik leri için yaşiyor olması Toplum içerisnde hatta aynı evi paylaşan aile lerde bile birarada oldukları zaman herkesin yüzünde bir maske gerçek benliğini yansıtmayan bir suret yalancı bir kişilik vardır Başka türlü tıpluma karışamassın iki dakika sonra polis alır en iyi ihtimal Bu maskeleri aynanın karşısında kendileri ile başbaşa kaldıklarındq bile çıkaramazlar Ben askerde ögrendi ğim gibi bazen dağlara kampa gider bir hafta insan ile temas etmeden yaşardım önceden Bu konuda benim en beğenip yaşamak istediğim bir ihtimal Hitler inde ulaşmak istediği Romalılar ile karşılaşmadsn önceki kuzey Avrupa'da ki Cermen kavim ve kabileleri 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 6 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 Ağustos @Maddeci Daha öncede dediğim gibi Kural koyabilecek imtiyaza ve güce kabul görme nüfuzuna ulaşabilmek için önce kurallara uyman gerekir Benim planım Einstein'ın da dediği gibi önce bütün kuralları öğrenmek sonra bu kurallarda en iyisi olmak Asıl ülküm ise insanların insana yaraşır bir şekilde içinden geldiği gibi maske kullanmadan birbirlerine iyilikdw bulunaarak bu dünyada cenneti yaşayabileceği bir toplum dizayn etmek Bunun için elimden gelse insanları fenotipi ne göre değil ancak Hitler gibi piç ruhlu ve karekterli olablarını yakarım ve bir bebek gibi huzurlu uyuyabilrim Çogu ailede haytının sonlarına doğru ancak bu kuralların bir kısmını öğrenip bunlarda ustalaşabilmiş bir iki insan olur Ancak bu ustalık ve tecrübe karşılksız değildir ki bunu bilen adalet ve iyilikle hükm edebilsin halden anlayıp iyilik ve yardım yapabilsin Ve küçüklükten itibaren çocuklarına torunlarına yeğenlerine akrabalarına bu konuda eğitim verir Ancak burada bir problem vardır bu insanlar kuralları pratik de değil teoride öğrenir ve tecrübe sahibi değildir Yani kısaca bunu bir sürü tecrübeli ustaya yeni mezun niteliksiz bir mühendisin baş olması gibidir ve bu evrimsel avantahlarını sadece kendi aileleri ve kendilerinin omurgasızca çıkarları için kullanır Bu bahsettiğim kurallar toplumsal hayatın kurallarıdır Neyse pek toparlayamadım düşüncelerimi sonra bir başlıkbaçayım bu konuda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 6 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 Ağustos 47 dakika önce, Max Stirner yazdı: Ben de asla gerçekleşmeyecek hayaller ile hayata tutunuyorum yoksa şimdiye hapse düşmüş yada şu ebesini öldüren siyasetçinin oglunun koğuş arkadaşı olmuştum Hayal kurmak kötü birşey değil. Cenneti de hayal edebilirsiniz. Ancak dinlerde karşı olunan nokta kendi hayaline herkesi zorlamak. Yoksa kimse niye karışı çıksın senin cennet cehennem hayallerine. İnsan doğası gereği yalanlara çok kolay inanır. Nedendir bilinmez. Hiç bilmediği bir konuda bile birisi ona yalan söylese ve başka birisi de doğru söylese , insan yalan söyleyene inanmaya meyillidir. Halbuki o konuda hiç bir fikri olmadığı halde yalancının sözleri hoşuna gider. Aynı şekilde kendine de yalan Söyler. Aynı yalanı daha çok kişi yinelediğinde gerçek olacağına inanır. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts