Jump to content

Popülizm

alpinçayırı

Recommended Posts

Popülizm; "halk yağcılığı, "halk şakşakçılığı" anlamlarına gelir. Popülizmi genelde din tüccarı, sahtekar sağcılar yapar. AKP mitinglerindeki çomarların hüloğğğ ve buna karşılık Tayyip'in "bizim milletimiz" diye böğürmesi, popülizmin en somut kanıtlarından birisidir. Popülizm, sağ popülizm ve sol popülizm olmak üzere ikiye ayrılır. Popülistler en büyük halk ve vatan düşmanıdır; popülizm, sürü yönetimi için etkili bir araçtır.

7 saat önce, somebody yazdı:

Ortadoğu İsrail'in meşru topraklarıdır.

Birkaç sorum var.

Bu meşruiyeti neye bağlıyorsun? "Ortadoğu" dediğin için soruyorum. Vereceğin cevaba göre Yunanistan'ın da Anadolu topraklarında hakkı olduğu iddiası haklı çıkar mı? Asıl merak ettiğim bu.

İsrail'in topraklarının ilk kurulduğu zamandan beri gitgide büyümesi hakkında ne düşünüyorsun?

Filistin halkının en son yapılan seçimlerde, yani 2006 yılında Hamas'ı seçtiğini biliyoruz. O gün oy verenlerin bugünkü Filistin halkının sadece %8'ini oluşturduğunu göz önünde bulundurarak başlarına gelenleri haklı çıkaracak mantıklı bir açıklaman var mı?

Son olarak, Hadid kardeşler gelse seni aksine ikna edebilir mi? 

1 saat önce, Mantılı yazdı:

Birkaç sorum var.

Bu meşruiyeti neye bağlıyorsun? "Ortadoğu" dediğin için soruyorum. Vereceğin cevaba göre Yunanistan'ın da Anadolu topraklarında hakkı olduğu iddiası haklı çıkar mı? Asıl merak ettiğim bu.

İsrail'in topraklarının ilk kurulduğu zamandan beri gitgide büyümesi hakkında ne düşünüyorsun?

Filistin halkının en son yapılan seçimlerde, yani 2006 yılında Hamas'ı seçtiğini biliyoruz. O gün oy verenlerin bugünkü Filistin halkının sadece %8'ini oluşturduğunu göz önünde bulundurarak başlarına gelenleri haklı çıkaracak mantıklı bir açıklaman var mı?

Son olarak, Hadid kardeşler gelse seni aksine ikna edebilir mi? 

İsrail orada 5000 yıldır var. Yani Arap Sami ırkı aynı kardeşlerin çocukları. Bu durumda kim üstün gelirse kim topraklarının değerini bilirse hakkı onundur.

Ne demiş atalarımız at binenin kılıç kuşananın.

Hadid kardeşler gelse , şöyle olsa böyle olsa... Bunlar varsayımdır.

Herşeyin bir bedeli var ve herşeyin bir nedeni var.

Hadid kardeşleri halk seçsin bölge politikası da ona göre hemen değişiklik gösterir.

Yunanlılar topraklarını bırakıp gitmeseydi ne yapalım yani. Onlar da sanatta ve felsefede ilerlemişler ama çok kısa zaman sonra eğlence içinde uyuşmuşlar. Dışarıdan gelen istilaları engelleyememişler. Bir çok şehir devleti bencilce davranmış birlik olamamışlar.

Şimdi geri dönüp hak iddia ediyorlar. Aradan 1000 yıl geçmiş. 

Bu durumda geri gelmeleri imkansız değil. Ama bunun bedeli.

• Like 1

Dünyada ki bütün topraklar insanlığın ortak mülkiyetidir. :) Türk, Yahudi veya herhangi bir millet kimlikleri, bunlar ilkel tarihin kalıntılarıdır. 

Fransız İhtilalinin açtığı yoldan devam. İt ürür kervan yürür.  :)

4 saat önce, somebody yazdı:

Bu durumda kim üstün gelirse kim topraklarının değerini bilirse hakkı onundur.

Ne demiş atalarımız at binenin kılıç kuşananın.

Sultan Süleyman, sen misin? :D 

Şaka bir yana, bu hastalıklı düşünce oldukça ilkel. 

On altıncı yüzyılda yazılmış sanki. 

5 dakika önce, Maddeci yazdı:

Dünyada ki bütün topraklar insanlığın ortak mülkiyetidir. :) Türk, Yahudi veya herhangi bir millet kimlikleri, bunlar ilkel tarihin kalıntılarıdır. 

Fransız İhtilalinin açtığı yoldan devam. İt ürür kervan yürür.  :)

Sultan Süleyman, sen misin? :D 

Şaka bir yana, bu hastalıklı düşünce oldukça ilkel. 

On altıncı yüzyılda yazılmış sanki. 

Bir bağlantı kuramadım. Bana insanlığın ortak anayasası ile geldiğin gün bunu konuşuruz.

Şu an, somebody yazdı:

Bir bağlantı kuramadım.

Bağlantı kuramadın çünkü felsefe ve Marksizm bilgin sıfır.  :) 

Sokaktan adam çevirsem senden çok felsefe biliyordur. 

1 dakika önce, somebody yazdı:

Bana insanlığın ortak anayasası ile geldiğin gün bunu konuşuruz.

Şunun şurasında Birleşmiş Milletler yaklaşık yetmiş senedir var. 

Neyse daha fazla yazmayayım. Çoluğa çocuğa felsefe öğretecek vaktim ve sabrım yok. 

3 dakika önce, Maddeci yazdı:

Bağlantı kuramadın çünkü felsefe ve Marksizm bilgin sıfır.  :) 

Sokaktan adam çevirsem senden çok felsefe biliyordur. 

Şunun şurasında Birleşmiş Milletler yaklaşık yetmiş senedir var. 

Neyse daha fazla yazmayayım. Çoluğa çocuğa felsefe öğretecek vaktim ve sabrım yok. 

He tamam hakaret , aşağılama , bak ben çok biliyom.... İyi afferin sana 100.

Kendi fikrin varsa söylersin o zaman yanıtlarım. Yahudileri savunmaya kalkman da tuhaf. Sana ne yararı var?

İmamcık istanbul ile uğraşmayı bırakmış Filistinliler hakkında nutuk okumaya başlamış.

Küçük Tayyip olduğu kesin. Bu herife oy verin 30 yıl daha kucaktan inmezsiniz. İktidarı için her kılığa giren tiplere oy vermeyin.

Bu tipler ilkesiz , şeref yoksunu ve satılık olurlar.