Jump to content

Lotus Sutra anlamsız kelime yığını bir kitap

buddha

Recommended Posts

https://rochesterbuddhist.org/wp-content/uploads/2016/12/ThreefoldLotusSutra.pdf

"Great! The Great Enlightened, the Great Holy Lord, In him there is no defilement, no contamination, no attachment. The trainer of gods and men, elephants and horses, His moral breeze and virtuous fragrance Deeply permeate all. Serene is his wisdom, calm his emotion, And stable his prudence. His thought is settled, his consciousness is extinct, And thus his mind is quiet."

"Harika! Büyük Aydınlanmış, Büyük Kutsal Rab,
Onun içinde hiçbir kirlilik, hiçbir bulaşma, hiçbir bağlanma yoktur.
Tanrıların ve insanların, fillerin ve atların eğitmeni,
Ahlaki esintisi ve erdemli kokusu
Her şeye derinlemesine nüfuz eder.
Bilgeliği dingin, duygusu sakin,
Ve ihtiyatı istikrarlıdır.
Düşüncesi yerleşmiştir, bilinci sönmüştür,
Ve böylece zihni sessizdir."

Google translate böyle çevirdi. Budistlerde gerçek lotus bu değil deyip anlam değiştiriyorlar mı acaba? :)

1 dakika önce, Maddeci yazdı:

Budist kitabı demeseydin Zebur zannederdim. Öyle bir yazı. Başlangıcı Tevrat gibi olmuş.  :)

Bu dini kitaplar hep aynı. Uyuşturucu kullanıp hayal gören birileri yazmış gibi.

Dünya hayatı ile ilgi hiçbir bilgi yok. Nasıl namaz kılınır kuranda yazmadığı gibi meditasyon nasıl yapılır  lotus sutra içinde yok. Meditasyon zaten tembellik boş boş oturup hayal kurmak demek. :)

• Thanks 1

3 dakika önce, MrBean yazdı:

Bu dini kitaplar hep aynı. Uyuşturucu kullanıp hayal gören birileri yazmış gibi.

Psikopat ve yalnız erkekler yazmış. Bir tane kadın dini önder veya peygamber yok. Meryem var oda bakire filan değildi zaten. Romalı askerle peydahlamış. 

"Thereupon Maitreya Bodhisattva, desiring to announce this meaning over again, inquired thus in verse: "Manjushri! Why does [our] master From the white hair between his eyebrows Universally radiate so great a ray? The rain of mandarava And manjushaka flowers And fragrant breezes of sandal Delight [our] every heart. By reason of this All the earth is replete with splendor, While this [whole] world Shakes in six [different] ways. At this moment the four groups Are all full of joy, Glad in body and in mind To obtain [a sign so] unprecedented. The ray between his brows Illuminates the eastern quarter Of the eighteen thousand lands, Coloring them all with gold.15 From the Avici hell Up to the Summit of All Existence, [The dwellers] in all the worlds, The living beings in their six states, The progress of those being born and of the dying, Their good and evil karma and environment,16 The retribution, good or evil, I see them all from here. I see also the buddhas, The holy masters, the lions,17 Expounding the sutra, Mystic and supreme; Their voices clear and pure Send forth softly sounding tones, Teaching the bodhisattvas In numberless myriad kotis; Their sacred voices, deep and mystic, Cause men to rejoice in hearing;"

"Bunun üzerine Maitreya Bodhisattva, bu anlamı tekrar duyurmak isteyerek, şiirde şöyle sordu:
"Manjushri!
Neden [bizim] efendimiz
Kaşlarının arasındaki beyaz saçlardan
Evrensel olarak bu kadar büyük bir ışın yayıyor?
Mandarava yağmuru
Ve manjushaka çiçekleri
Ve sandalın hoş kokulu esintileri
Her kalbimizi sevindiriyor.
Bu nedenle
Bütün dünya ihtişamla doluyken,
Bu [bütün] dünya
Altı [farklı] şekilde sallanıyor.
Şu anda dört grup
Hepsi neşeyle dolu,
Beden ve zihin olarak mutlu
Benzeri görülmemiş [bir işaret] elde etmek için.
Kaşlarının arasındaki ışın
Doğu bölgesini aydınlatıyor
On sekiz bin ülkenin
Hepsini altınla boyuyor.15
Avici cehenneminden
Tüm Varoluşun Zirvesine kadar,
[Sakinler] her yerde dünyalar,
Altı haldeki canlılar,
Doğmuş ve ölmekte olanların ilerlemesi,
İyi ve kötü karmaları ve çevreleri,16
İyi veya kötü ceza,
Hepsini buradan görüyorum.
Buradan ayrıca budaları da görüyorum,
Kutsal üstatlar, aslanlar,17
Sutraları açıklayanlar,
Gizemli ve yüce;
Sesleri berrak ve saf
Yumuşak tınılı tonlar gönderen,
Bodhisattvalara öğreten
Sayısız sayısız kotilerde;
Kutsal sesleri, derin ve mistik,
İnsanların duyunca sevinmesine neden oluyor;"

Bu kadar alıntı yeter :) 

Bu kitaptan anlam çıkarmaya çalışırsam delirmeye başlarım. 

3 dakika önce, MrBean yazdı:

Bu kitaptan anlam çıkarmaya çalışırsam delirmeye başlarım. 

Netflixte ww2 belgeselleri izliyorum. Ben bile neredeyse Hitlerci olacaktım. O biçim karizmatik üniformaları ve tankları var adamların. :)

@somebody Hocaefendinin yolundan gitmek istemiyorum. Somebody tanklar konusunda uzman. Özellikle Alman tankları. :)

Sende dediğim gibi doğa belgeselleri filan izle. Keyif ve rahatlık verir. 

4 dakika önce, Maddeci yazdı:

Netflixte ww2 belgeselleri izliyorum. Ben bile neredeyse Hitlerci olacaktım. O biçim karizmatik üniformaları ve tankları var adamların. :)

Sende dediğim gibi doğa belgeselleri filan izle. Keyif ve rahatlık verir. 

Benim çevrem doğa belgeseli gibi :) 

Şehirde  olduğu  gibi dört duvar arasında yaşamıyorum.  Ama çevrem giderek şehirleşiyor. Yakında oturduğum yeride bende alır devlet.

Deden kalma bir yerimiz vardı ufak onada el koydular orman diye. Kendileri ağaçlandırmıyorlar bakımsızlıktan ormana dönüşmüş tapulu arazilere el koyuyorlar kanun yolu ile. Yarında zengin birilerine satarlar.

• Thanks 2