alpinçayırı Konu tarihi: 29 Temmuz Report Paylaş Konu tarihi: 29 Temmuz Türk Eğitim Sistemi'nin yıllardır kanayan yarası olan ve aslında Arap-İslam Dünyası'ndaki hastalıklı bir eğitim anlayışı kökeninden gelmesi gerçeğidir. Türkiye'deki Araptapar sağ iktidarlar da buna her seferinde destek oldular çünkü aç bırak itaat etsin, cahil bırak sana sadakat göstersin.... ''En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar. İkinci derece mezunlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek birinci derece mezunların yöneticisi oluyorlar. Üçüncü derece mezunlar ise siyasete yöneliyorlar ve ülkenin siyasetçileri olarak birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar. Fakat eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak siyaset ve iktisata tahakküm ederek, onları mevkilerinden indirip, isterlerse öldürüyorlar. Gerçekten dehşet verici olan olansa, asla hiçbir okula gitmeyenler din adamı oluyorlar ve herkesin kendilerine itaat etmesini sağlıyorlar.'' İngiliz büyükelçi Jane Marriot'un İngiliz Avam Kamerası'na 'Arap Dünyası'nda Eğitim' konulu raporundan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts