alpinçayırı Konu tarihi: 22 Temmuz Report Paylaş Konu tarihi: 22 Temmuz Ebu Bekir, Ayşe'nin babasıdır, Muhammed'in yakın arkadaşı ile kayınbabasıdır ve İslam'ın ilk halifesidir. Ebu Bekir'in halifeliğinde Ridde Savaşları yaşanmıştır ve bu iç savaşı Müslümanlar kazanmıştır. Ebu Bekir döneminde Kur'an-ı Kerim, yazılı bir kitap haline getirilmiştir. Ebu Bekir, aynı zamanda ahlaksız bir Arabın tekidir çünkü 9 yaşındaki kızını, sırf cennete girmek için 53 yaşındaki Muho'ya peşkeş çekmiştir. Bir de Ebu Bekir, Hudeybiye Antlaşması öncesi Urve adlı putperest bir Arab'a "Git, Lat putunun fercini(amını/pıtışını) yala" gibi mide bulandırıcı ve belaltı bir söz söyleyerek gerçek pislik yüzünü ifşa etmiştir. Müslümanlar, Kabe'de vajinayı simgeleyen pıtış şeklindeki Hacer-ül Esved taşına kafasını sokup öperken bir sorun yok ama. Ağza bak ağza, sanki mağaza. Kesin bu olayda Urve, Ebu Bekir'e "Git, Al-(İ)Lah putunun fercini yala" deyince Ebu Bekir de buna aynı şekilde "Sen de git, Al-Lat putunun fercini yala!.." diyerek aynı şekilde karşılığını verdi. "...Urve, Resulullah'a(SAV) geldi, onunla konuştu. Aleyhissalatu vesselam Büdeyl'e söylediklerine yakın şeyler söyledi. Urve, bu esnada: 'Ey Muhammed! Kavminin kökünü kazıdığını farzedelim, eline ne geçecek? Senden önce, Araplardan kavmini toptan helak eden birini işittin mi? Durum aksi olursa başınıza geleceği, Kureyş'in size neler yapacağını tahmin edebilirsin. -Üstelik bu daha kavi bir ihtimal- Zira ben; aranızda ileri gelenlerden bazı kimseler görüyorum, halktan toplanmış, seni terk edip kaçmaya eğilimli kimseler de görüyorum' dedi. Hz. Ebu Bekir(RA), onun bu sözüne dayanamayıp: 'Halt etmişsin; git, Lat putunun fercini(amını/pıtışını) yala! Demek biz, Resulullah'ı terk edip yalnız bırakacakmışız ha!' diye şiddetle çıkıştı. Urve, "Bu da kim?" dedi. Kendisine onun Ebu Bekir olduğu söylendi..." Kütüb-ü Sitte, Ebu Davud, Hadis No.:4266 İlgili linkler: 1) https://hadis.gen.tr/ebu-davud-hadisleri-sayfa-104 2) https://hadis.gen.tr/ebu-davud-hadisleri-sayfa-104 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts