Jump to content

Ebu Bekir

alpinçayırı

Recommended Posts

Ebu Bekir, Ayşe'nin babasıdır, Muhammed'in yakın arkadaşı ile kayınbabasıdır ve İslam'ın ilk halifesidir. Ebu Bekir'in halifeliğinde Ridde Savaşları yaşanmıştır ve bu iç savaşı Müslümanlar kazanmıştır. Ebu Bekir döneminde Kur'an-ı Kerim, yazılı bir kitap haline getirilmiştir. Ebu Bekir, aynı zamanda ahlaksız bir Arabın tekidir çünkü 9 yaşındaki kızını, sırf cennete girmek için 53 yaşındaki Muho'ya peşkeş çekmiştir. Bir de Ebu Bekir, Hudeybiye Antlaşması öncesi Urve adlı putperest bir Arab'a "Git, Lat putunun fercini(amını/pıtışını) yala" gibi mide bulandırıcı ve belaltı bir söz söyleyerek gerçek pislik yüzünü ifşa etmiştir. Müslümanlar, Kabe'de vajinayı simgeleyen pıtış şeklindeki Hacer-ül Esved taşına kafasını sokup öperken bir sorun yok ama. Ağza bak ağza, sanki mağaza. Kesin bu olayda Urve, Ebu Bekir'e "Git, Al-(İ)Lah putunun fercini yala" deyince Ebu Bekir de buna aynı şekilde "Sen de git, Al-Lat putunun fercini yala!.." diyerek aynı şekilde karşılığını verdi. 

"...Urve, Resulullah'a(SAV) geldi, onunla konuştu. Aleyhissalatu vesselam Büdeyl'e söylediklerine yakın şeyler söyledi. Urve, bu esnada:

'Ey Muhammed! Kavminin kökünü kazıdığını farzedelim, eline ne geçecek? Senden önce, Araplardan kavmini toptan helak eden birini işittin mi? Durum aksi olursa başınıza geleceği, Kureyş'in size neler yapacağını tahmin edebilirsin. -Üstelik bu daha kavi bir ihtimal- Zira ben; aranızda ileri gelenlerden bazı kimseler görüyorum, halktan toplanmış, seni terk edip kaçmaya eğilimli kimseler de görüyorum' dedi.

Hz. Ebu Bekir(RA), onun bu sözüne dayanamayıp: 'Halt etmişsin; git, Lat putunun fercini(amını/pıtışını) yala! Demek biz, Resulullah'ı terk edip yalnız bırakacakmışız ha!' diye şiddetle çıkıştı.

Urve, "Bu da kim?" dedi. Kendisine onun Ebu Bekir olduğu söylendi..." Kütüb-ü Sitte, Ebu Davud, Hadis No.:4266

İlgili linkler:

1) https://hadis.gen.tr/ebu-davud-hadisleri-sayfa-104

2) https://hadis.gen.tr/ebu-davud-hadisleri-sayfa-104