hegel Konu tarihi: 5 Temmuz Report Paylaş Konu tarihi: 5 Temmuz Adam çalıştığı yerde düşük maaşa çalışıyor. Başka yerde inşaat işinde vs. çalışan ve 60 bin lira maaş alan bir emekçi için neden bizden daha fazla maaş alıyor ne iş yapıyor ki diye eleştiriyor. Kendisinin sömürülmesinin sebebi ve hesap sorulacak hedef olarak kendi sınıfındaki emekçileri görüyor. "Ben neden bu kadar düşük maaş alıyorum, neden işveren tarafından köle gibi sömürülüyorum" diyerek patronu hedef göstermiyor, hedef olarak kendi sınıfdaşı işçiyi emekçiyi görüyor. Bu sistemde 60 bin lira bile yoksulluk sınırıyken onun aldığı maaşı çok görebiliyor patrona ise sesi çıkmıyor. Bir karikatürde; patron, işçi ve mülteci aynı sofrada oturmuşlar pasta yiyecekler. Patron pastadan bir dilim kesip masada bırakıyor, geri kalan bütün pastayı alıp giderken işçiye diyor ki: "dikkat et de mülteci senin payın olanı almasın". İşte bu karikatür esas sorunu çok güzel şekilde anlatıyor: Emek hırsızlarının, burjuvanın planı tıkır tıkır işliyor; yapay gündemler, yapay çatışmalar. Gündemi bunlarla meşgul et, sınıf bilincinden yoksun kalsın emekçiler ve birbirleriyle uğraşsınlar. Esas hedef sermaye, esas sorun sermaye, ama sınıf bilincinden yoksun kitleler örgütlü olamayan emekçiler birbiriyle uğraşmaktan esas mücadeleyi savaşı veremiyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: 5 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz yazdıkların çelişkili. yazdıkların çelişkili.inşaat işçisi iyi maaş aliyor diyorsun sonra patronlar az para veriyor diyorsun.patron bu işlerde olur.kavramlari kariştirmiişin galiba. memurlarin mottosu saten sall başi al maaşi.hiç bişe ürettikleri yok.bu memurlarin aldiği maaş bence çok bile.gidiyorsun bi iş acabi suratlarida bir kariş asik.sanki babasinin hayrina iş yapiyor.alt tarafi maaşli köle hepsi zanki kral olmuslar aw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 5 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 27 dakika önce, Röpteşambırlı Uzaylı yazdı: yazdıkların çelişkili. yazdıkların çelişkili.inşaat işçisi iyi maaş aliyor diyorsun sonra patronlar az para veriyor diyorsun.patron bu işlerde olur.kavramlari kariştirmiişin galiba. memurlarin mottosu saten sall başi al maaşi.hiç bişe ürettikleri yok.bu memurlarin aldiği maaş bence çok bile.gidiyorsun bi iş acabi suratlarida bir kariş asik.sanki babasinin hayrina iş yapiyor.alt tarafi maaşli köle hepsi zanki kral olmuslar aw. Ne? Anlamadım. Dostum uzaylı sen hangi köyün kaçkınısın? Senin IQ yerlerde geziniyor galiba. Linki bırakayım buradan ölçtür. Düşük çıkarsa sende benim gibi doğru kafa doktoruna. https://tr.wikipedia.org/wiki/Bakırköy_Ruh_ve_Sinir_Hastalıkları_Hastanesi https://www.zekatestimerkezi.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: 5 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 Temmuz 1 saat önce, Maddeci yazdı: Ne? Anlamadım. neyi anlamadın azizim beleşe yasiyorlar bişe üretmeden,aksama kadar bilgisayar basinda got buyutuyorlar,çoğunun zaten yaptiği işten haberi yok.bilgisi yok.aksama kadar cay sigara.tek bir makale okumuyor yazmiyorlar.yerine yapay zeka koy daha iyi.gitsin tarlada calişsinlar daha iyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hegel Mesaj tarihi: 6 Temmuz Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 Temmuz On 05.07.2024 at 12:38, Röpteşambırlı Uzaylı yazdı: yazdıkların çelişkili. yazdıkların çelişkili.inşaat işçisi iyi maaş aliyor diyorsun sonra patronlar az para veriyor diyorsun.patron bu işlerde olur.kavramlari kariştirmiişin galiba. memurlarin mottosu saten sall başi al maaşi.hiç bişe ürettikleri yok.bu memurlarin aldiği maaş bence çok bile.gidiyorsun bi iş acabi suratlarida bir kariş asik.sanki babasinin hayrina iş yapiyor.alt tarafi maaşli köle hepsi zanki kral olmuslar aw. İnşaat işçisi iyi maaş alıyor demiyorum, dikkat edersen o inşaat işçisinin aldığı maaş 60 bin ve bu bile aslında ülkemiz koşullarında yoksulluk sınırında. Ama başka bir emekçi (bu memur olabilir de olmaya da bilir, ofiste çalışan bir özel şirket personeli de olabilir) kendi aldığı düşük maaşın eleştirisi, sebebi ve hedefi olarak o kendisinden biraz yüksek olan maaşlı ama yine emeği çalınan bir emekçiyle uğraşıyor. Gerçek sorun esas hedef burnunun dibinde, kendi emeğini çalan patronu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: 6 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 Temmuz 2 saat önce, hegel yazdı: İnşaat işçisi iyi maaş alıyor demiyorum, dikkat edersen o inşaat işçisinin aldığı maaş 60 bin ve bu bile aslında ülkemiz koşullarında yoksulluk sınırında. Ama başka bir emekçi (bu memur olabilir de olmaya da bilir, ofiste çalışan bir özel şirket personeli de olabilir) kendi aldığı düşük maaşın eleştirisi, sebebi ve hedefi olarak o kendisinden biraz yüksek olan maaşlı ama yine emeği çalınan bir emekçiyle uğraşıyor. Gerçek sorun esas hedef burnunun dibinde, kendi emeğini çalan patronu. müstahak o zaman kardesim.çaldırmasın emeğini ne yapam.bassın istifasını.maaşli köle olmayi kabul etmişse zırlamasının manasıda yok.bu kadar basit azizim.kul köle olmak genleremize işlemiş.padişahin kuli kölesi olmuş yıllarca bu toplum.illa birine köle olmadan duramiyorlar.müstehaaaak...Atatürk bu millete kul-köle olmayi değil insanca yasamayi öğretti ama kafa gene ayni kafa değişmiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 7 Temmuz Report Paylaş Mesaj tarihi: 7 Temmuz On 05.07.2024 at 08:27, hegel yazdı: Adam çalıştığı yerde düşük maaşa çalışıyor. Başka yerde inşaat işinde vs. çalışan ve 60 bin lira maaş alan bir emekçi için neden bizden daha fazla maaş alıyor ne iş yapıyor ki diye eleştiriyor. Kendisinin sömürülmesinin sebebi ve hesap sorulacak hedef olarak kendi sınıfındaki emekçileri görüyor. "Ben neden bu kadar düşük maaş alıyorum, neden işveren tarafından köle gibi sömürülüyorum" diyerek patronu hedef göstermiyor, hedef olarak kendi sınıfdaşı işçiyi emekçiyi görüyor. Şimdi 1 Mayıs'ta meydanlarda 50 bin lira maaş alanları görmüyoruz. Akrabası arkadaşı hak arama uğruna tutuklanıyorken sadece "ay çok geçmiş olsun" diyebiliyor. Özellikle memurlar aldıkları paraları rüşvet olarak alıyor. Yaptıkları hiçbir iş yok. Toplumu bu hale düşüren memur zihniyetidir. Faşist devlet bu nedenle memuru besliyor , memur da görevini değil yancılık yapıyor. Hakkını aradın diyelim ki , sonuç? Kötü insan sen olursun. Kimse arkanda durmaz , bu halk seni bir zengine değişir. Ailesini bile satar. Bu pislik sistemle mücadelenin tek yolu kendine yeterli olabilmektir. Bu nedenle diyorum ki tatile gitme , otellere oluk oluk para akıtma , az para harca. Kendi gereksinimlerini kendin üretmeye çalış. Bak o zaman nasıl dize geliyorlar. Ama kimse yapmıyor , sonrada şikayet ediyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts