Jump to content

Sağlıkta Şiddet Üzerine

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

Hep doktorları masum gösteriyorlar.

Ben sağlık ocağına gittiğim zaman Onur İsimli doktor tarafından terslendim resmen kapıdan kovdu. Yapması gereken sağlık raporu vermekti. Sağlık bakanlığını aradım , bu doktorun yetkisi yok mu bana rapor vermiyor dedim , yetkisi var verebilir dediler.

Diş tedavisi için hastaneye gittim Esra adlı doktor tedavi yapabilecekken beni başka doktora sevketti , üç hafta randevu bekledim sonra yeni doktora göründüm , tedavi yapabilecekken bana üniveriste Hastanesine gitmemi önerdi.

Yapması gereken kanal tedavisine başlamaktı. Zaten bunun için hastaneye gitmişim. Röntgen çekilmiş durum belli ama baştan savmaya kalkıyor.

Doktoru dövünce suçlu oluyorsun.

Şimdi bu doktorların  bana böyle davranmaya hakkı var mı? Bu da suç değil mi?

Başka bir doktor yanlış ilaç yazdı , A..i.  İb...m firmasının ilacını yazması gerekirken no...is firmasının  yeni çıkmış ilacını yazdı. İçeriği tamamen farklı , durumu farkettim ve gittim bölüm başkanına reçeteyi gösterdim. Bölüm başkanı bu ilacı asla kullanmayın , daha kötü yapar dedi ve bizi başka doktora yönlendirdi.

Doktorlar ilaç şirketlerinin pazarlamacısı gibi davranıyor. Oradan gelecek para için hastaları ölüme terk edebiliyor.

Hepsi böyle değil, ama dayak yiyen doktorun kendisi de sorgulanmalıdır.

Şimdi ben bu doktorlardan birini dövsem , doktora şiddet , sağlıkta barbarlık , diye anıracaklar.

Halbuki doktora giderken gayet temiz ve özenli giderim dişlerimi bile fırçalarım mesleğe saygıdan dolayı.

• Like 2
  • Thanks 1

3 saat önce, somebody yazdı:

Hep doktorları masum gösteriyorlar.

Ben sağlık ocağına gittiğim zaman Onur İsimli doktor tarafından terslendim resmen kapıdan kovdu. Yapması gereken sağlık raporu vermekti. Sağlık bakanlığını aradım , bu doktorun yetkisi yok mu bana rapor vermiyor dedim , yetkisi var verebilir dediler.

Diş tedavisi için hastaneye gittim Esra adlı doktor tedavi yapabilecekken beni başka doktora sevketti , üç hafta randevu bekledim sonra yeni doktora göründüm , tedavi yapabilecekken bana üniveriste Hastanesine gitmemi önerdi.

Yapması gereken kanal tedavisine başlamaktı. Zaten bunun için hastaneye gitmişim. Röntgen çekilmiş durum belli ama baştan savmaya kalkıyor.

Doktoru dövünce suçlu oluyorsun.

Şimdi bu doktorların  bana böyle davranmaya hakkı var mı? Bu da suç değil mi?

Başka bir doktor yanlış ilaç yazdı , A..i.  İb...m firmasının ilacını yazması gerekirken no...is firmasının  yeni çıkmış ilacını yazdı. İçeriği tamamen farklı , durumu farkettim ve gittim bölüm başkanına reçeteyi gösterdim. Bölüm başkanı bu ilacı asla kullanmayın , daha kötü yapar dedi ve bizi başka doktora yönlendirdi.

Doktorlar ilaç şirketlerinin pazarlamacısı gibi davranıyor. Oradan gelecek para için hastaları ölüme terk edebiliyor.

Hepsi böyle değil, ama dayak yiyen doktorun kendisi de sorgulanmalıdır.

Şimdi ben bu doktorlardan birini dövsem , doktora şiddet , sağlıkta barbarlık , diye anıracaklar.

Halbuki doktora giderken gayet temiz ve özenli giderim dişlerimi bile fırçalarım mesleğe saygıdan dolayı.

Cuma namazına gittik diye kağıt asanlar var. Öğleden sonra doktor bulamıyorsun. 

Sabah kafası istediği saatte geliyor. Geç gelince hesap soran yok.

Sağlık ocağı doktorlarının ilaç yazma yetkisi yok.  Rapor bile veremez ama yüksek maaş alırlar.  :)

Hastalığım ile ilgili bölüm rapor yazarsa aynı ilacı yazıyorlar. 

1 saat önce, MrBean yazdı:

Cuma namazına gittik diye kağıt asanlar var. Öğleden sonra doktor bulamıyorsun. 

Çoğusu namaza filan gitmiyor ,haftasonu kaytarmaya gidiyor.

Hiç unutmam elime cam girmişti. Cuma günü akşam saatinde koşa koşa sağlık ocağına gittim , avucum kan dolu , şerefsz doktor , kapatıyoruz devlet Hastanesi'ne git dedi. Bari pansuman yap dedim. Mesaim bitti dedi. Bu olay 2004 de yaşandı. Yanı bu doktor dayağı hak etmiyor mu.

Yine hiç unutmam yıl 2006 , soba zehirlenmesi olduğunu farkettim apar topar üniversite hastanesine gittim en yakın orası akşamın bir saati.

Tipinden anladığım kadarıyla süleymancı köpek bir doktor , uzaktan bana bakıp bu herif numara yapıyor hiçbir şeyi yok dedi.

İki dakikaya kalmaz kusmaya başladım. Hasta bakıcı amca bana iyi davrandı onun sayesinde başka doktor geldi serum takıldı.

Şimdi o şerefsiz doktor dayağı hak etmiyor mu

Sabah kafası istediği saatte geliyor. Geç gelince hesap soran yok.

Sağlık ocağı doktorları hiçbir işe yaramıyor sadece ilaç yazıyor , devlete yük. Aynı ilacı eczane de yazar bunda zor  bir şey yok ki. Eczacılığı üç yıl daha uzatıp genel muayene yetkisi verseler daha rahat olur.

Hastalığım ile ilgili bölüm rapor yazarsa aynı ilacı yazıyorlar. 

Ama hastane doktorlar sabah genellikle servise çıkıp yatan hastaları ziyaret ediyorlar bu nedenle geç geliyorlar.

Sağlık ocağı doktorları çay ocağında kahvaltı keyfi yapıyor. Bunu herkes biliyor. Bu durum hastane acilinde çalışan uzman doktorun da moralini bozuyor.

Birisi kanter içinde çalışırken öteki pratisywn hekim keyif sürüyor

Sağlık ocağı doktorları sağlık raporu verebiliyor. Yetkileri var.

Sadece ilaç raporu veremiyor.

Sağlık ocakları doktor besleyeceğine röntgen , kan tahlili , mr , ultrason gibi işlere baksın daha yararlı olur. Hastanelerin yükü hafifler.

Yine hiç unutmam, bir yakınınızı hastaneye götürdük kalp krizi şüphesi ile , doktor dedi ki dışarıda gezdirin gelin.

Adam fenalaştı hastane bahçesinde öldü. Sonra başka doktor dedi ki kalp krizi geçiren birini nasıl yürütürler.

Şimdi bu doktor dayağı haketmiyor mu.

Yine hiç unutmam....yaz yaz bitmez.

İlaç raporunu zaten hastanedeki uzman doktor veriyor , gerisini eczacı da halledebilir.

Sağlık ocakları diş ve göz üzerine odaklanmalı. Ayrıca ultrason hizmeti de vermeli.

Sağlık ocağı doktorları boşa para alıyor. 8 doktor var bir sağlık ocağında. Öğleden sonra hepsi elinde kahve bardağı ile geziyorlar.

Yazık değil mi ona verilen paraya.

Onun yerine görüntüleme cihazı alında veya diş doktoru atansa daha iyi olur. Millet bir dolguya 1000 TL ödüyor özel soygun merkezlerinde.

1 saat önce, Maddeci yazdı:

Her hastayım dediğim de doktora git diyorlar. Doktorun sanki elinde sihirli değnek varda hokus pokus yapıp iyileştirecek.

İlaçlar işe yarıyor ama çok uzun süre kullanmak gerekiyor. Çok ciddi yan etkileri de var. 

Evet , diş için doktora gittiğimde beni tedavi etmek istemeyen doktor utanmadan sıkılmadan diyor ki her yıl iki kez gelmeniz lazım.

Geldik işte , GT herif diyesim var. Ama demiyorum.

İlaçlar işe yarıyor yada yaramıyor hala tam olarak anlayabilmiş değilim. İlaçlar işe yaramıyor olsaydı doktor sana bunları yazmazdı diyorlar. 

İlaçların çok tuhaf yan etkisi var. Doktorlar yazdıkları insanlara bunu anlatmadan yazıyorlar.

İlaç beyindeki bir hormonu azaltıyor. Bu hormon için zeka ve hafızadan sorumlu hormon deniyor.

Bu hormonun azalması zekayı ve hafızayı sakatlıyor. Sabah ne yediğimi unutacak hale geldim. 

@somebody

Bu ilaçları nasıl bırakmalıyım bilmiyorum. Hemen bırakılmazmış.  :) 

Yaşın getirdiği sorunlar da olabilir.

Unutkanlık yaşa bağlı alzheimer ise , beyin aktivitesini değiştiren işler yap.

Zeytinyağı beyin aktivitesini değiştiren gıdalardan biridir.

Yaşın uygunsa spor yap.  Zaten hafıza antrenmanları yapmanı söylemişlerdir.

İlaçları bırakacaksan bile birden değil bunları yaparak yavaşça bırakmalısın. Yada bırakmak yerine azaltmalısın.