Jump to content

Ölüm korkusu

Kahin

Recommended Posts

@somebody

Çocukken verem olmuştum... 

Konu dışı ama benim için çok ilginç bir bilgi!
Biyolojide veremin "ölüm korkusu" ile bir ilgisi vardır.

Sana bu konuda ciddi bir soru sormak istiyorum:

Tüberküloz olmadan, hemen önce, bir insan, bir hayvan ya da kendin için "ölüm korkusu" yaşadın mı?

Cevaplamak zorunda değilsin. Eğer cevap verirsen, çok sevinirim!!!

Burada "ölüm korkusu" ile ilgili bir öykü aktarmak istiyorum:

Bir keresinde bir arkadaşımla oturmuş sohbet ederken, gençliğinde tüberküloz geçirdiğinden bahsetti. Bunu duyduğum'da hemen ona yukarıdaki sorunun aynısını sordum. Şaşırmış görünüyordu ve bana bunu nasıl bilebileceğimi sordu. Ona insan biyolojisinde "ölüm korkusunun" ne anlama geldiğini kısaca açıkladım.

Daha sonra bana 1979 yılında Türkiye'deki sağ-sol çatışmaları sırasında (siyasal şiddet sürecidir) polis tarafından tutuklandığını ve işkence gördüğünü anlattı. O sırada 17 yaşındaymış.

Onun o zamanki "ölüm korkusu":

"Polislerin beni öldüreceklerinden korkuyordum."

@somebody

Fakirlik dedik ya. Onu niye görmedin.

Gördüm!

Tüberkülozun yoksullukla doğrudan bir ilgisi yoktur. Ancak bir bakıma haklısın, çünkü yoksulluk içinde yaşayan insanların kendilerini biyolojik bir "ölüm korkusu" çatışması içinde bulma olasılıkları, refah içinde yaşayan insanlara göre daha yüksektir.

Yukarıda bahsettiğim arkadaşım da fakir bir aileden geliyor. Daha 17 yaşındayken daha adil bir Türkiye (herkese refah) için mücadele etmek istemişti.

Yine de cevabın için çok Mersi!

16 dakika önce, Kahin yazdı:

@somebody

Fakirlik dedik ya. Onu niye görmedin.

Gördüm!

Tüberkülozun yoksullukla doğrudan bir ilgisi yoktur. Ancak bir bakıma haklısın, çünkü yoksulluk içinde yaşayan insanların kendilerini biyolojik bir "ölüm korkusu" çatışması içinde bulma olasılıkları, refah içinde yaşayan insanlara göre daha yüksektir.

Yukarıda bahsettiğim arkadaşım da fakir bir aileden geliyor. Daha 17 yaşındayken daha adil bir Türkiye (herkese refah) için mücadele etmek istemişti.

Yine de cevabın için çok Mersi!

Korku ölçülebilir bir değer değildir. Kim ne kadar korkar , bunlar senin kafandaki kuruntulardan ibaret.

Yetersiz beslenme , bağışıklığı zayıflatır. Gerçek olan bu.

• Haha 1

• 2 ay sonra...

Ö

On 28.06.2024 at 18:53, Kahin yazdı:

@somebody

Çocukken verem olmuştum... 

Konu dışı ama benim için çok ilginç bir bilgi!
Biyolojide veremin "ölüm korkusu" ile bir ilgisi vardır.

Sana bu konuda ciddi bir soru sormak istiyorum:

Tüberküloz olmadan, hemen önce, bir insan, bir hayvan ya da kendin için "ölüm korkusu" yaşadın mı?

Cevaplamak zorunda değilsin. Eğer cevap verirsen, çok sevinirim!!!

Burada "ölüm korkusu" ile ilgili bir öykü aktarmak istiyorum:

Bir keresinde bir arkadaşımla oturmuş sohbet ederken, gençliğinde tüberküloz geçirdiğinden bahsetti. Bunu duyduğum'da hemen ona yukarıdaki sorunun aynısını sordum. Şaşırmış görünüyordu ve bana bunu nasıl bilebileceğimi sordu. Ona insan biyolojisinde "ölüm korkusunun" ne anlama geldiğini kısaca açıkladım.

Daha sonra bana 1979 yılında Türkiye'deki sağ-sol çatışmaları sırasında (siyasal şiddet sürecidir) polis tarafından tutuklandığını ve işkence gördüğünü anlattı. O sırada 17 yaşındaymış.

Onun o zamanki "ölüm korkusu":

"Polislerin beni öldüreceklerinden korkuyordum."

Ben mesela  ölümden çok korkuyorum. 

Neden verem olmadım? :)

• Haha 1

@buddha

1 saat önce, buddha yazdı:

Ben değil sen balık(trol) olma yolunda ilerliyorsun.

Çünkü iddialarının içeriklerini doldurmadan alıntı yapıyorsun bol bol.

Pigeon, seninle uğraşmak yorucu olmaya başladı! Tıbbi ve bilimsel konular söz konusu olduğunda benim için ciddi bir insan olmadığını sana daha kaç kez göstermem gerekiyor?

Ve bunu en başından beri biliyordum:

O zamanlar sana bunu nazik sözlerle açıklamıştım ama sen devam edip durdun.

Şimdi yine nazik sözlerle: Lütfen çocukça davranışlarınla beni rahatsız etme. Git, başka yerde oyna!!!

4 dakika önce, Kahin yazdı:

Pigeon, seninle uğraşmak yorucu olmaya başladı! Tıbbi ve bilimsel konular söz konusu olduğunda benim için ciddi bir insan olmadığını sana daha kaç kez göstermem gerekiyor?

Ve bunu en başından beri biliyordum:

O zamanlar sana bunu nazik sözlerle açıklamıştım ama sen devam edip durdun.

Şimdi yine nazik sözlerle: Lütfen çocukça davranışlarınla beni rahatsız etme. Git, başka yerde oyna!!!

Astrolog  olarak yeni isim al. :)

• Haha 1