Kovulmuş Üye Konu tarihi: Haziran 26, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Haziran 26, 2024 Markette eczanede satılan balık yağının hiçbir yararı yoktur. Size eczacının öve öve iteklemeye çalıştığı fish oil bilmemne marka balık yağlarının hiçbiri ayçiçek yağından öte yararı yoktur. Sebebi ise rafine edilmiş olmalarıdır. Kokusuz balık yağı diye satıyorlar. Gerçek balık yağı ağır balık kokar ve balıktan yenerek vücuda alınır. Diğerleri hepsi fasa fiso. Deodorizasyon işlemi yapılıyor. Yani koku giderme işlemi 250 -300 derece arasında ısıtılan yağa su buharı verilerek kokusu gideriliyor. https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/deodorization Diğer rafinasyon işlemleri de çöktürme ve parlatma işlemleridir. Yağı çöktürdüğün zaman içindeki vitamin ve proteinler de çöker. Geriye sadece trigliserid içeren yağ karışımı kalır Afiyet olsun. Ne kansere ne zekaya ne cilde hiçbir halta yaramaz ancak kızartma yaparsın Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Haziran 26, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2024 Yukarıdaki yazıda verdiğim bağlatıdan şu cümleyi alıntıladım. The distillate remaining from deodorization is a valuable byproduct because of the relatively large content of tocopherols (vitamin E). Batch, semicontinuous, and continuous equipment is available for deodorization. Yani diyor ki , koku giderme ve çöktğrme işleminden sonra geriye kalan posa vitamin açısından çok zengindir. Değerli bir yan üründür. Yani yağın içindeki bütün vitaminler posa denen çamurun içine geçer. Yağın içinde hiçbirşey kalmaz. Eczacı size bu ürünleri pazarlamaya çalışırsa tartışmaya girmeyin. Eyvallah topraaaamm. Beni çok düşündüğün için sağol diyip geçin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Haziran 26, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2024 Deniz ürünleri yanlış tüketilmektedir. Deniz ürünleri güneşi bol ülkelerde yaz mevsiminde tüketilmesi zarar verir. Evet balık mevsimi yazındır ama tüketimi kış olmalıdır. Çünkü içindeki fosfor içeren maddeler göz sinirlerini hassaslaştırır. Güneş alan ülkelerde gözde kamaşma ve ağrıma yapar. Balıktaki fosfor denizin içinde karanlık alanlarda görmesini sağlar , en ufak ışığı bile algılamasını sağlar. Ancak deniz üzerinde gözü yormaktan başka bir işe yaramaz. Diğer yandan içerdiği D vitamini de yazın aşırı yüklemeye neden olur. Çünkü zaten güneşten alınan D vitamini yanında bir de deniz ürünlerinden D vitamini alırsanız birikme yapar. Hele ki üzerine takviye vitamin almaya çalışırsanız zehirlenmeniz işten bile değildir. Özetle ayılar balığı sonbahar zamanı yerler. Çünkü bedenleri güneşi görmeyecek , kış uykusuna yatacak ve güneşin az olduğu mevsime giriş yapılacak. Hem fosfor hem D vitamini gereksinimini kışa girerken balıktan sağlamak gerekir. İnsanlar ayılar kadar doğaya adapte olamıyorlar. Onları yanıltan birşeyler var. At buzluğa kışın ye. Ne gerek var , pazarlamacıların her lafına kanmaya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountGiriş yap
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now